GENEL - 05 Şubat 2020 Çarşamba 11:40

Çan muhtarları TBMM’de AK Parti grup toplantısına katıldı

A
A
A
Çan muhtarları TBMM’de AK Parti grup toplantısına katıldı

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı muhtarlar, Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirerek Türkiye Büyük Millet Meclisindeki (TBMM) AK Parti grup toplantısına katıldı.

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı muhtarlar, Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştirerek Türkiye Büyük Millet Meclisindeki (TBMM) AK Parti grup toplantısına katıldı.


Çan Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Çetin, AK Parti Çan İlçe Başkanı Çan İl Genel Meclisi üyesi Ömer Şahin, AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Murat Okan, Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, AK Parti Çan ilçe yönetim kurulu üyeleri, Çan belediye meclis üyeleri ve ilçeye bağlı 35 köyün muhtarları TBMM’de AK Parti grup toplantısına katıldılar. Toplantı sonrası heyet, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile görüşerek köylerinde yapılması gereken sorunları ilettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da sıcaklar arttı, klima satışları başladı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da hava sıcaklıkları artınca klima satışlarında da yoğunluk yaşanmaya başladı. Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da Mart ayında sıcaklık rekoru kırılırken Nisan ayında da termometreler 35 derecenin üstüne çıktı. Hal böyle olunca kentte klima satışlarından artış yaşandı. “Vatandaşlar elini çabuk tutmalı” İhlas Pazarlama Adana Bölge Müdürü Cumali Geleri, konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Geleri, inverter klimaların enerji tasarrufu açısından çok daha fazla tercih edildiğini anlatarak, “Klima teknolojisi her üründe olduğu gibi her yıl yenileniyor. Bu yenilenmeyle birlikte de inverter teknolojili klimalar 4 mevsim çok rahat kullanılabiliyor. 4 mevsim hem ucuzluk hem de rahatlık sağlıyor. Klima sektörü gerçekten ciddi bir planlama isteyen bir sektör. Bir çok parça ve ürün tedariki ithal olarak yapılıyor. Dolayısıyla fiyatlandırmada döviz üzerinden fiyatlandırılıyor. Şu an mağazalarımızda bulunan klimalar geçen yıl stokladığımız tedarikini sağladığımız klimalar ve fiyatları da oldukça uygun. Vatandaşların ellerini çabuk tutup sahip olmalarını talep ediyoruz” ifadelerinii kullandı. “Yeni konutlarla klima satışı talebi artacak” Geçen yıl sıcaklıkların çok yüksek olması nedeniyle klima satışlarının da yoğun geçtiğini anlatan Geleri, “Geçen yıl mevsim normallerinin üzerinde sıcaklar yaşanmasından dolayı klima o sezonda bitti. Dolayısıyla klima montajlarında gecikmeler oldu. 15-20 gün sonra yapılan montajlar vardı. Bu sene sezona tedarikli başladık. Şu an fiyatlarımızda uygun kış mevsiminden itibaren satışlarımız da iyi bir şekilde devam ediyor. Hava tahmin uzmanlarının belirttikleri duruma göre bizim de şöyle bir tahminimiz var, bu yıl da yine mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar olacağı beklendiği için klimalara da talebin artacağını düşünüyoruz. Öte yandan 6 Şubat depremleri sebebiyle yeni yapılan konutlara da vatandaşların taşınacağını düşünerek burada da klima talep artışının olmasını bekliyoruz. Dolayısıyla bu yıl da klima sektörü hareketli olacak ve müşterilerimizin geçen yıl ki fiyatlarlar tedariki sağlanan klimaları ellerinin çabuk tutup almalarını tavsiye ediyoruz” dedi. “Klima bakımı önemli” Klima bakımının da önemine değinen Geleri, düzenli bakımı yapılmayan klimaların sağlığa zarar vereceğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bu sıcaklarda klima bakımlarının da düzenli ve sıkı takip edilmesi gerekiyor. Özellikle Ay da bir kere ön filtrelerin temizlenmesi gerekiyor. Klimalarda malum havayı arıttığından dolayı evde uçuşan tozlar, partiküller bunlar filtrenin üzerinde birikiyor, biriken partiküller nem ile birleştiğinde temizlenmezse bakteriye dönüşüyor. Allah korusun evlerde sağlıklı yaşam derken bu bakımlar yapılmazsa hasta da olabiliriz. Bu yüzden yılda bir kere teknik servis ve bakımlarının yapılmasını tavsiye ediyorum” Öte yandan, Cumali Geleri geçen sene en çok Adana bölgesinde klima satışı yapıldığını söyledi.
İstanbul Sultangazi’de at eti baskını: Kamyonetten at eti çıktı, ahırda ise 3 at bulundu Sultangazi’de at kesimi yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen polis ve zabıta ekipleri, belirlenen adrese baskın yaptı. Kamyonette at eti ve sakatatları ele geçirilirken, kesim için bekletildiği değerlendirilen 3 at ise ahırda bulundu. Olay dün gece saat 23.00 sıralarında Merkez Habibler Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre bir vatandaş, Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğüne Merkez Habibler Mahallesi’nde piyasaya sürülmek üzere at kesimi yapıldığına dair ihbarda bulundu. Gelen ihbarı değerlendiren Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Sultangazi Belediyesi zabıta ekipleri verilen adrese baskın düzenledi. Bir ahırda kesim için bekletildiği iddia edilen 3 at ve ahırın yakınlarındaki bir kamyonet içerisinde ise at eti ve sakatatları bulundu. Olay yerinde yapılan incelemelerde kesim yapan kişilere ait olduğu değerlendirilen iki gecekonduya baskın yapıldı. Şüphelilerin baskın öncesi evleri terk ettikleri anlaşıldı. Yapılan çalışmaların ardından ahır içerisinde bulunan 3 at, Sultangazi Belediyesi’ne ait binicilik tesislerine götürülerek muhafaza altında alındı. Etlerin yüklendiği kamyonet ise inceleme yapılmak üzere Sultangazi Belediyesi veterinerlik işleri şefliğine götürüldü. Kesim yapan şahısların kimliklerinin belirlenmesi ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.
Mersin Turfanda üzüm hasadı başladı: İlk ürünler 300 TL’den satıldı Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin’de örtü altında turfanda üretilen üzümde hasat başladı, ilk ürünlerin kilogramı temsili olarak 300 TL’den alıcı buldu. Türkiye’nin tarım da üretim merkezlerinden Mersin’de örtü altında turfanda hasatlar devam ediyor. Karadut, erik gibi ürünlerin ardından yine örtü altı yetiştirilen beyaz üzümde hasat başladı. Erdemli Kocahasanlı bölgesinde sezonun ilk üzümleri bugün hasat edildi. Üreticilerin önemli bir gelir kapısı olan turfanda üzümün ilk hasadı temsili olarak 300 TL’den alıcı bulu. Özenle hasat edilip paketlenen üzümlerin yurt içinde İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa gibi büyük şehirlere ardından da Avrupa ile Arap ülkelerine gönderileceği ifade edildi. İlk hasadın temsili 300 TL’den alındığı üzümün piyasa da ilk 15 gün de 150 TL civarında olması beklendiği kaydedildi. Üzüm hasadı yapanlardan Üretici Mehmet Uygur," Seramızda ürettiğimiz üzümlerin hasadına başladık. Bu sene verim çok güzel. Şuanda kilogramı 300 TL’den temsili olarak verdik" dedi. "İlk ürünler iç piyasaya gönderiliyor Örtü altı turfanda üzümün ilk hasadına başladıklarını belirten Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu ise " Bölgemizde 400 dekar alanda örtü altı üzüm üretimi var. İçinde bulunduğumuz sera 4 dekar küçük bir aile işletmesi. Bizim için çok kıymetli. Üreticimiz buradan geçimini sağlıyor, çocuklarını büyüttü okuttu, şuan da torunlarına bakıyor. Burada hasat başladı. İlk ürünlerimiz iç piyasaya gönderiliyor. Ürün ileriki günlerde artacaktır, o zaman yurt dışından gelen talepleri de karşılayacağız. Özellikle Arap ve Avrupa ülkelerinden talep geliyor" diye konuştu. "Üreticilerin yaş ortalaması yükseliyor" Girdi ve iklimsel şartların üreticiyi zaman zaman zorladığına dikkat çeken Kulu," Çiftçilerimizi yaş ortalaması yükseliyor. Şuanda 58. Bir 5 yıl sonra bu çiftçilerimizin üretimden uzaklaşacağını düşünüyoruz. Bizde genç çiftçileri üretime davet ediyoruz. Genç çiftçilere destek verilirse üretime daha güçlü oluruz" ifadelerini kullandı. (HİV-
Bilecik Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off müsabakalarında zorlu maçı Söğütspor kazandı Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu’nda ikinci hafta geride kalırken zorlu maçı Söğütspor kazandı. Bilecik 1. Amatör Lig’de A ve B gruplarında ilk üç sırada bitiren takımlar şampiyonluk yarışı için Play-Off Grubu’nda geçtiğimiz hafta kıyasıya bir mücadele başlamıştı. Play-Off Grubu’nda ilk haftada Vitraspor kendi evinde 1308 Osmaneli Belediyespor’a 1-0 yenilirken, Söğütspor, İçköyspor’u 6-1 yendi. Gölpazarı Belediyespor ile Osmaneli Gençlerbirliğispor arasında oynanan maç 87 dakikasında 3-3 iken yarıda kaldı. Bu maçı Gölpazarı Belediyespor hükmen 3-0 kazandı. Zorlu maçı Söğütspor kazandı Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu’nun ikinci haftasında şampiyon adayı gösterilen iki takım karşı karşıya geldi. Osmaneli İlçe Stadı’ndan 1308 Osmaneli Belediyespor ile Söğütspor karşı karşıya geldiğini maçı Söğütspor 1-0 kazarak, ikide iki yaptı. Gölpazarı Belediyespor ilk hafta aldığı hükmen galibiyet sonrası İçköyspor deplasmanından 3-1’lik galibiyetle dönünce o da puanını 6’ya çıkardı. Vitraspor, Osmaneli Gençlerbirliğispor karşısında deplasmanda 4-0 kazanarak, rahat bir 3 puan aldı. Bu sonuçlar sonrası Söğütspor ve Gölpazı Belediyespor 6’şar puanla ligde liderliği paylaşırken, Vitraspor, 1308 Osmaneli Belediyespor 3’er puanda 3 ve 4’üncü sırayı paylaştı. Ligde henüz puanı olmayan İçköyspor ve Osmaneli Gençlerbirliğispor 5 ve 6’ncı sırayı paylaştı. Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu’nun 3’üncü haftasında İçköyspor-1308 Osmaneli Belediyespor, Gölpazarı Belediyespor-Vitraspor ve Söğütspor-Osmaneli Gençlerbirliğispor karşı karşıya gelecek.