GENEL - 18 Mart 2019 Pazartesi 14:05

Çanakkale’ye yeni kampüs

A
A
A
Çanakkale’ye yeni kampüs

Bahçeşehir Kolejinin 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Çanakkale’de açılacak olan kampüsü, bir otelde düzenlenen organizasyon ile tanıtıldı.

Bahçeşehir Kolejinin 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Çanakkale’de açılacak olan kampüsü, bir otelde düzenlenen organizasyon ile tanıtıldı. Kurumun vizyonunun ve misyonunun anlatıldığı lansmanda konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, “Biz ülke olarak, değişen bu dünyaya ayak uyduramazsak, ayak uydurabilecek nesiller yetiştiremezsek, 4’üncü endüstri devrimi denen bu çağı kaçırmış oluruz. Sanayi Devrimini yakalayamadık ama bu çağı yakalamamız lazım” dedi.


Programa, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ katıldı. Bahçeşehir Koleji Antalya Kampüsü öğrencilerinin söylediği Çanakkale Türküsü videosunun gösterimi ile başlayan program, öğretmenlerin Çanakkale türküsünü seslendirilmesi ve halk oyunları gösterisi ile devam etti.



“Dünyadaki eğitim sistemini A’dan Z’ye en iyi takip edenlerdeniz”


Avrupa’nın en büyük eğitim kurumu olduklarını ifade eden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, “Anaokulundan, üniversiteye kadar dünyanın sayılı eğitim gruplarından birisiyiz. Bahçeşehir Eğitim Kurumları diyoruz. Şu anda da 51’inci yıla geldik. Yarım asrı aşkın süredir çocuk yetiştiriyoruz, insan yetiştiriyoruz. Bilim üretiyoruz. Araştırma yapıyoruz. Ülkemize ve insanlığa hizmet ediyoruz. Yolumuz belli, gideceğimiz yer belli. Değerlerimizle, medeniyet ve kültürümüzle Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal’in gösterdiği o muasır medeniyet düzeyine ulaşma hedefimiz var. 51 yıl önce böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak. İstanbul’daki üniversitemizin yanında, ABD’de Washington’da, Berlin’de, Gürcistan Batum’da, Kıbrıs’ta üniversiteleri olan Kanada’da, Hong Kong’da okul ve merkezleri olan büyük bir camiayız. Onun için dünyadaki eğitim sistemini A’dan Z’ye belki de dünyada en iyi takip edenlerdeniz” dedi.



“Bu kampüsün Türkiye’nin en iyi kampüslerinden biri olabileceğini görüyorum”


Bahçeşehir Kolejini, anaokulundan liseye, fen lisesine kadar Çanakkale’de inşa etme gayreti içerisindeki olduklarını ifade eden Enver Yücel, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi kampüsü içerisinde kurulacak olan bu kampüsümüzün, gelecekte Türkiye’nin en iyi kampüslerinden biri olabileceğini görüyorum. Bu kampüs ile Türkiye’de kolej, lise anlamında daha neler yapabileceğini bugünden görüyorum. Çünkü okulu, üniversite sahiplenmiş. Vilayet sahiplenmiş, halk sahiplenmiş. Biz artık eğitimin nasıl olabileceğini, gelecekte eğitimin nasıl şekilleneceğini görebiliyoruz. Eğer biz ülke olarak değişen bu dünyaya ayak uyduramazsak, buna ayak uydurabilecek nesiller ve çocuklar yetiştiremezsek, 4’üncü endüstri devrimi denen bu çağı da ıskalarız. Sanayi Devrimi’ni yakalayamadık. Şimdi bu çağı yakalamamız lazım” diye konuştu.


Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sarıcaeli Yerleşkesi içinde toplam 43.975 metrekare alan içerisinde 54 sınıf; 350 kişilik konferans salonu; 558 metrekare kapalı spor salonu, stem, fizik,kimya ve biyoloji laboratuvarları, resim, müzik ve görsel sanatlar dersliği bulunacak.



“Amacımız, Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklarımıza kaliteli eğitimi ulaştırmak”


Çanakkale kampüsü ve bu yıl açılacak yeni kampüslerle eylül ayından itibaren Türkiye genelinde 130 kampüse ulaşacaklarını belirten Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Yaklaşık 100 bin öğrenci, 15 binin üzerinde eğitimci anlamına geliyor. Bahçeşehir Koleji olarak yeni okullar açarken, en büyük motivasyonumuz, amacımız Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklarımıza kaliteli eğitimi ulaştırmak. 18 Mart’ta biz Türk ulusu olarak başka bir mesaj verdik. Savaş herkes için çok yıkıcı, bitirici, yok edici bir süreç. Ama biz Türk ulusu olarak tüm dünyaya şunu gösterdik; insanlık onuru ayaklar altında değil, biz sadece kendi askerimiz değil, bizim karşımızda düşman olarak savaşan askerlerin onurunu da koruduk. Bence bu çok kıymetli. İşte biz Çanakkale’de, bütün bu değerlere sahip kendi özünden topraklarından bu değerlerle yola çıkan, dünyayı kabul eden, dünyayı kucaklayan ve dünyayla barışık bir nesil yetiştireceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik, Çerçioğlu’nu makamında ağırladı Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ağırladı. Hayırlı olsun ziyaretine geldiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Nazilli Belediyesi’ne kapılarımız sonuna kadar açık. Ertuğrul Tetik ister Aydın Büyükşehir Belediyesi yapar” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 30 yıl sonra belediyeyi CHP’ye kazandıran Dr. Ertuğrul Tetik’i makamında hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Çerçioğlu ve Tetik’in yanı sıra CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Nazilli İlçe Başkanı Aslı Ökmen, belediye başkan yardımcıları, büyükşehir daire başkanları hazır bulundu. Başkan Çerçioğlu Nazilli Belediyesi önünde çiçekle karşılandı. Daha sonra herkesi selamlayan Çerçioğlu, Belediye girişinde Zabıta Mangası tarafından karşılandı. “Nazilli’ye güzel hizmetler yapacağız” Nazilli’ye hizmet etmekten onur ve gurur duyacağını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İlk olarak ziyaretlere geçen hafta Efeler, bugün önce Kuyucak ve şimdide Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’i ziyaret ettik. Başkanımızı resmi olarak il başkanımızla beraber hayırlı olsun dedik kutladık. Tabi ki daha önce beleye başkanlarımızla oturduk. Neler yapabilirizi, nasıl yol haritası izleyeceğimizi konuştuk. Çerçeveyi çizdik, ilerleyen zamanlarda içini doldurmaya başlayacağız. Ben çok değerli belediye başkanımla Nazilli’ye hizmet etmekten onur ve gurur duyacağım. Tabi benim Nazilli çok önemli. Zaten önceden de oldukça büyük hizmetlerde bulunduk. Ama Ertuğrul başkanımla beraber eminim daha güzel hizmetler yapacağız. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Nazilli Belediyesi’nin yanındayız. Çalışmalarımız son hızıyla devam edecek. Nazilli Belediyesi’ne kadar kapılarımız sonuna kadar açık. Ertuğrul Tetik ister Aydın Büyükşehir Belediyesi yapar. Bundan sonra çok iş yapacağız” dedi. “Arkamızdaki en büyük güç Özlem başkanımız” Çerçioğlu’nun ilk günden çok destek verdiğini dile getiren Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, “Başkanım bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Buraya gelmekle bize şeref verdi. Bütün seçim süresince de söyledim; hakikaten arkanızda Aydın Büyükşehir Belediyesi Özlem Çerçioğlu gibi bir başkan olunca son derece insan rahat ediyor. İnanın önümüzdeki dönem hizmetlerimizi çok iyi yapacağız. En büyük güvencemizde Özlem Çerçioğlu olacak. Çünkü gerçekten bize çok destek veriyor. Seçimi kazandık ilk günlerden desteklerine başladı. 5 sene boyunca bu devam edecek. Göreceksiniz ki 5 sene sonra Nazilli’yi tanıyamayacaksınız. Yönetimi tanıyamayacaksınız. Halkın yönetimde olduğu sosyal bir belediye olacak. Şunu da herkes bilsin arkamızdaki en büyük güçte Özlem başkanımız olacak” ifadelerine yer verdi. Ziyaretin sonunda Başkan Çerçioğlu, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik’e Büyükşehir tarafından yetiştirilen zeytin ağaçlarından elde edilen bir şişe zeytinyağı ve lokum hediye etti.
Konya Minibüsün devrilerek sürücüsünün altında kaldığı kaza anı kamerada Konya’da U dönüşü yapmak isteyen minibüs sürücünün hayatını kaybettiği kaza anına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Kaza, 22 Nisan’da saat 17.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Konya Isparta-Karayolu Akyokuş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, merkez istikametinden Beyşehir ilçesi istikametine seyir halinde olan Yakup Bütün idaresindeki 42 VP 898 plakalı minibüs, merkez istikametine U dönüşü yaptığı sırada Mustafa H. idaresindeki 64 FS 591 plakalı otomobilin çarpması sonucu yan yattı. İhbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, minibüsün altında kalan sürücü Yakup Bütün’ün hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan E.H. ve minibüste bulunan A.Y. yaralandı. Yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada hayatını kaybeden Yakup Bütün’ün cenazesi ailesine teslim edilmesinin ardından merkez Selçuklu ilçesi Tepekent Mahallesi’nde defnedildi. Kaza anı kamerada Kaza anına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, minibüsün sağ şeritte yavaşladığı, birkaç araç geçtikten sonra U dönüşü yapmak için manevra yaptığı, bu sırada arkadan gelen otomobilin minibüse çarptığı, savrulan minibüsün devrildiği anlar görülüyor.