SAĞLIK - 31 Temmuz 2019 Çarşamba 17:32

İl Sağlık Sen Başkanı Çavdar: "Tıbbi cihaz ve malzeme alımına izin verilmesini istiyoruz"

A
A
A
İl Sağlık Sen Başkanı Çavdar: "Tıbbi cihaz ve malzeme alımına izin verilmesini istiyoruz"

Çanakkale İl Sağlık Sen Başkanı Çavdar, tıbbi cihaz ve malzeme alımına izin verilmesini istedi.

Çanakkale İl Sağlık Sen Başkanı Çavdar, tıbbi cihaz ve malzeme alımına izin verilmesini istedi.


Çanakkale Türk Sağlık Sen İl Başkanı Turan Çavdar, Biga Devlet Hastanesi acil giriş kapısının önünde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Biga Devlet hastanesi Temsilcisi Ayşe Alp, Türk Sağlık Sen İl Başkan Yardımcıları Gönül Sezen ve Engin Damar,Biga Devlet hastanesi Doktorları, hemşire ve personellerin katıldı. Çanakkale Türk Sağlık-Sen İl Başkanı Turan Çavdar konuşmasında, "Bulunduğumuz hastane 150 yatak kapasitesi ile ilimizin en fazla nüfusuna sahip, güzide ilçesi Biga halkına hizmet vermektedir. Hastanemiz yeni hizmet binasına taşınmasından sonra yaşanan sorunlardan dolayı sağlık hizmetinde aksamalar hasıl olmuştur. Bu sorunların oluşmasında en büyük etken İl Sağlık Müdürlüğü ile hastane yönetimi arasındaki iletişim problemidir. Kadro görev yeri Biga Devlet Hastanesi’nde olan uzman doktor ve sağlık personelini geçici görevlendirme ile başka hastanelere görevlendirerek Biga halkının sağlık hizmetlerine ulaşmasında güçlük çekilmesine veya bu hizmeti almak için ilçe dışına gitmesine sebep olmaktadır.


Biga Devlet Hastanesi’nde yeni hizmet binasına taşınmasından sonra sağlık hizmeti veren birim ve yatak sayısında artış yaşanırken sağlık hizmetini verecek olan sağlık personeli sayısında bu paralel de bir artış olmamıştır. Sağlık personelinin yetersizliği açıkça ortadayken yıllarca görev yaptıkları birimlerden alınarak yoğun bakımlarda görevlendirilen sağlık çalışanları birde yaz ayları münasebetiyle gün aşırı nöbet tutmak zorunda kalırken hiçbir gerekçe gösterilmeden devlet hastanesinden toplum sağlığı merkezine tayin yapılması ne anlam ifade etmektedir.Birilerine personel ihtiyacı var deyip 45 günlük ayırmama yetkisini kullanan idare bu kişi için neden bu uygulamayı hayata geçirmemiştir.Bu uygulama çifte standarttır ve kabul edilmesi söz konusu dahi değildir. Sağlık İl Müdüründen bu konuyla ilgili kamuoyu bir açıklama beklemektedir.


Biga Devlet Hastanesi’nde bazı branş hizmetlerin de özellikle cerrahi branşlarda İl Sağlık Müdürlüğünden kaynaklı kararlar sebebiyle tıbbi cihaz ve malzeme alımına izin verilmemesi, gerekli malzemelerin yenilenmemesi sonucu hekimler bazı sağlık hizmetlerini sunamaz hale gelmiştir. Fizik tedavide yaşanan yoğun hizmet talebi tek hekimle karşılanamaz bir hal almış, hastalara 2 ay sonrasına gün verilir olmuştur. Kardiyoloji uzman hekimine anlamsız soruşturmalar açıp soruşturmacının yer değiştirme talebiyle Gökçeada Hastanesine gönderen müdürlük bu hizmeti geçici görevlerle ifa etmeye çalışmakta, sağlık çalışanlarını ve halkı sıkıntıya düşürmektedir. Poliklinik hizmeti geçici görevlendirme ile sağlanması tercihi, hastane de Göğüs hastalıkları uzmanı olmayışı gibi benzeri durumlar sağlık hizmetinin verimliliği düşürmektedir. Biga Devlet Hastanesi’nde kadro yetersizliği sebebiyle bazı birimlerde sağlık personeli 130 saate varan fazla mesai yapacak şekilde çalışmaya zorlanmaktadır. Bu durum sağlık hizmetini sunan personelde verim düşüklüğüne , motivasyonunun bozulmasına, aile düzeninin ve birliğinin dağılmasına varacak kadar sonuçların doğmasına sebep olmaktadır. Hastanemizde çalışma barışı yok olmaya başlamış, onlarca personel ayrılma planlan yapmaya başlamıştır. Hastane de yönetim ile çalışanlar arasında ki bağ kopmuştur. İlimiz sağlık personeli dağılımında adaletin kaybolması, liyakattan yoksun görevlendirmeler sonucu , siyasetin idareye müdahaleleri neticesinde bazı sağlık personelinin görev ve sorumluluk tanımlarının dışında masa başı işlerde kullanılmasından doğan personel yetersizliği, yoğun çalışma temposu, artan nöbet sayıları sağlık personelinde yorgunluğa ve mutsuzluğa sebep olmaktadır. Bu da hizmette kalitenin ve verimin düşmesine sebep olmaktadır" diye konruştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.