GENEL - 18 Temmuz 2016 Pazartesi 18:45

Siyasetçiler ve STK’lardan darbe girişimine ortak tepki

A
A
A
Siyasetçiler ve STK’lardan darbe girişimine ortak tepki

Çankırı’daki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları darbe teşebbüsünü kınayan ortak bir basın bildirisi yayınladı.
Çankırı’da bir otelde bir araya gelen siyasetçi ve STK temsilcileri adına imzaladıkları bildiriyi okuyan AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman, darbe girişimini ortak bir dille kınadıklarını söyledi.
Hainlerin emellerine ulaşamadığını ifade eden Kaman, "Bizler AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi İl Başkanları ve Çankırımızın sivil toplum kuruluşları temsilcileri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve kanlı darbe girişimi bu sayede engellenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletini ve kurumlarını canı pahasına koruyan yüce milletimiz her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize milletçe minnettarız ve o kahramanlarımızı da asla unutmayacağız" dedi.
Kaman, Çankırılıların büyük bir cesaretle darbeye karşı haysiyetli bir duruş sergilediklerini vurguladı.
Sağduyu çağrısı yapan Kaman, her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içinde olacaklarını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve bazı ülkelerinin liderleri ile telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Âl-i Halife, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Âl Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Münir ile ABD Başkanlık Kabine üyeleriyle telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. İran ve Orta Doğu’daki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her zaman sorunların diyalog ve diplomasi ile çözülmesini savunduğunu, İran’la diplomatik sürecin Başkan Trump’ın ifade ettiği seviyeye gelmesinden memnuniyet duyduğumuzu, varılacak mutabakatın Hürmüz Boğazı’ndan serbest geçişleri temin etmek suretiyle bölgenin istikrarını destekleyeceğini, bu durumun dünya ekonomisini de rahatlatacağını belirtti. Müzakere sürecine katkı veren ülkelere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’la varılabilecek mutabakatın uygulanması aşamasında Türkiye olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu, Türkiye’nin bölgenin tümünde barışın hakim kılınması için çaba gösterdiğini, İran bağlamında nükleer mesele dahil pürüzlü görünen konularda süreç içinde uygun çözümler bulunulabileceğine inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, bölge ülkelerinin birbirlerine tehdit oluşturmayacağı yeni bir dönem arzu ettiğini ve adil bir barışın kaybedeni olmayacağını vurguladı.