YEREL HABERLER - 27 Temmuz 2016 Çarşamba 17:34

Vali Mesut Köse İHA muhabirine açıklamalarda bulundu

A
A
A
Vali Mesut Köse İHA muhabirine açıklamalarda bulundu

Vali Mesut Köse, Çankırı’ya dair izlenimleri ile 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları değerlendirdi. İhlas Haber Ajansı muhabirine özel açıklamalarda bulunan Vali Köse, "Protokolü bir kenara ittim. Sivil kıyafetlerimi giyip ailemle birlikte demokrasi nöbetine katıldım" dedi.
Vali Mesut Köse, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında ve sonrasında 24 saat görev başında bulunduğunu anlattı.
Darbe bildirisi yayınlandığı andan itibaren gerekli tüm birimleri göreve çağırdığını ifade eden Köse, "Çok şükür Çankırı’da bir sorun yaşanmadı. Olayın duyulmasının ardından gelen talimatları harfiyen uyguladık ve 24 saat görev başında bulunduk. Cumhurbaşkanımızın halkımızı sokağa davet etmesinin ardından belediye meydanına çıktık ve nöbetlere başladık. Türkiye, demokrasi nöbeti ismi Çankırı’dan yayıldı" dedi.
Bu süreçte Çankırı insanını yakından tanıma fırsatı da bulduğunu ifade eden Köse, "Çankırılıların hakikaten milli değerlerinin yüksek olduğunu hissettim ve bu çok hoşuma gitti. Vatanına milletine bağlı, fedakar Çankırılılara bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Vali Köse, Çankırı’nın fakir ve zayıf bir kent olmadığını kaydetti.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetlerinin Çankırı’da ilk günkü gibi devam ettiğinin altını çizen Köse, "Bazı şikayetler almaya başladık. Alkollü olarak araç kullananlar, eksoz sesi ve motosikletlerle insanlarımızı rahatsız edenlerle ilgili emniyete talimat verdim ve çalışma başlatmalarını söyledim. Bu anlamda şikayetler almaya başladık" ifadelerini kullandı.
Bulanık suda balık avlamaya çalışanlar var diyen Vali Mesut Köse, "Devletimiz suç işlememiş insanlarımız ile suçluları birbirinden kesinlikle ayıracaktır. Bulanık suda balık avlamaya çalışanlar, insanları birbirine düşürmeye çalışanlar hedeflerine ulaşamayacaktır. Suç işlemeyenler ve suça karışmayanlar kesinlikle korkmasınlar" şeklinde konuştu.
Çankırı’daki kurumları ve amirlerini tanıma anlamında başlattığı çalışmaların devam ettiğini söyleyen Köse, kurumların yaşadığı sıkıntıları çözme gayretinde olduğunu belirtti.
Köse, YÖK’le vekaleten rektör atama konusunda görüştüğünü dile getirdi.
Demokrasi nöbetlerinde sivil kıyafetlerle Çankırılıların arasına karıştığını vurgulayan Köse, "Demokrasi nöbetlerinde sivil olarak halkın arasına girdim. Yanımda ailem de vardı. Protokolden izleyemeyeceğim birçok şeye şahit oldum ve bu anlamda Çankırılıları daha yakından tanıma fırsatı da buldum. Çankırılılar, vatanına milletine bağlı, fedakar insanlar. Bu insanların arasında bulunmak beni gerçekten mutlu ediyor" dedi.
Köse, soruşturmaların ve adli işlemlerin devam ettiğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Terzilerde gece yarısına kadar tamirat yoğunluğu Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi terzilerde yoğunluk arttı. Yeni kıyafet almak yerine mevcut giysilerini tamir ettirmeyi tercih eden vatandaşlar, paça kısaltmadan fermuar değişimine kadar birçok tadilat işi için terzilere akın etti. Bayram mesaisinin arife gününe kadar sürmesi bekleniyor. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi terzilerde hareketlilik yaşanmaya başladı. Bayram hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar, yeni kıyafet almak yerine mevcut kıyafetlerini tamir ettirmeyi tercih edince terzilerde yoğunluk oluştu. Özellikle pantolon paçası kısaltma, fermuar değişimi, sökük tamiri ve çeşitli kıyafet tadilatlarında artış yaşanırken, bazı terziler gece geç saatlere kadar çalışmaya başladı. Vatandaşların bayram öncesi son hazırlıklarını yapmak istemesi nedeniyle iş yoğunluğunun arife gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Alaşehir Soğuksu Mahallesi Nadir Erin Caddesi üzerinde terzilik yapan 55 yaşındaki Ferhat Özkaracı, mesleğe 9 yaşında babası İhsan Özkaracı’nın yanında çırak olarak başladığını belirterek, 46 yıldır terzilik yaptığını söyledi. Bayram öncesinde her yıl yoğunluk yaşandığını ifade eden Özkaracı, işlere yetişebilmek için eşi Saadet Özkaracı’nın da kendisine yardımcı olduğunu dile getirdi. Eski bayramların terzilik açısından çok farklı geçtiğini anlatan Özkaracı, şunları söyledi: "Eskiden bayramlarda takım elbise, pantolon ve gömlek dikerdik. Bayramlardan yaklaşık üç ay önce siparişleri alır, provalar yapardık. Artık o dönemler bitti. Teknolojik gelişmelere yenik düşen terzilik mesleğinde artık takım elbise kesinlikle dikilmiyor, pantolon çok nadir dikiliyor, gömlek ise neredeyse hiç dikilmiyor. Buna karşılık tamirat işleri her geçen gün artıyor. Özellikle bayram öncelerinde tamirat işleri daha da yoğunlaşıyor. İş yoğunluğu nedeniyle gece saat 02.00’ye kadar, cumartesi ve pazar günleri dahil çalışıyoruz. İşleri yetiştiremediğimiz için eşim de bana yardımcı oluyor."