KÜLTÜR SANAT - 10 Eylül 2021 Cuma 11:09

Blok flütle müziğe başlayan torna tesviye işçisi ikinci şarkısını çıkardı

A
A
A
Blok flütle müziğe başlayan torna tesviye işçisi ikinci şarkısını çıkardı

Çankırı’da, çocuk yaşlarda ilgi duyduğu müziği zaman içerisinde geliştiren torna tesviye işçisi Emrah Dede, kendi eseri olan ikinci parçasını çıkarmanın gururunu yaşıyor.

Çankırı’da, çocuk yaşlarda ilgi duyduğu müziği zaman içerisinde geliştiren torna tesviye işçisi Emrah Dede, kendi eseri olan ikinci parçasını çıkarmanın gururunu yaşıyor.


Küçük yaşlarda kendi çabasıyla blok flüt çalmaya başlayan 35 yaşındaki Emrah Dede, ilkokulda müzik öğretmeninin desteğinin ardından bazı eğitimler aldı. Müzik kulağı sayesinde kısa sürede kendisini geliştiren Dede, zaman içerisinde farklı enstrümanlar da öğrendi. Ardından bir kurumda torna tesviye işçisi olarak çalışmaya başlayan Dede, müzik tutkusunu bırakmadan devam ettirdi. İşten arta kalan zamanlarda müziğini sürdüren Emrah Dede, kısa sürede kendine ait ikinci parçayı yayımladı.



"Müzik merakım ilkokulda blok flüt ile başladı"


İlkokul yıllarında başlayan müzik merakının zaman içerisinde geliştirdiğini aktaran Dede, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 25 yıldır müzikle uğraşıyorum. Onun haricinde bir kurumda torna tesviye işçisi olarak çalışıyorum. Müzik merakım, ilkokulda herkesin olduğu gibi blok flüt sevdası var. Kulak gücüyle eğitimini almadan küçük yaşta başlamıştım. Müzik öğretmenimin beni perçinlemesiyle başladı. Hatta ben blok flütte bir parçada onu geçtiğimi hatırlıyorum o yaşta. Birkaç arkadaşımın yaptığı müzikleri görerek onun gazıyla başladım. Yaklaşık 25 yılımı verdim. İlk başlarda eğitimler oldu, eğitimlerden bir süre sonra iş kulağa dökülüyor. Kulakla beraber güzel işler, güzel parçalar çıkartmaya başlıyorsunuz. Bunun zevkiyle ilerliyorsun" dedi.



"Boşta kalan zamanlarda müzik yapıyorum"


Yaptığı parçalardan bahseden Dede, "Küçük bir şehirdeyiz. Küçük şehrin verdiği avantajları olduğu gibi dezavantajları daha fazla. Müziğe, sanata bakış açısı çok fazla değil ama destek verenlerimiz var. Geçim olarak müzikle geçinmek küçük şehirlerde çok zor. Ben burada bir kurumda işe başladım, sabah akşam işimdeyim. Boşta kalan zamanlarda müzik yapıyorum. Sosyal dönemin verdiği kolaylıklarla da şarkılarımızı çıkartıyoruz. Benim bestelemem yetiyor, sonrasında arkadaşlarla beraber yapıyoruz. Bir zorluğu olmuyor. Benim işime engel tarafı yok. Onun için müzik bende ağır bastığı için devam ediyorum. Çıkardığımız parçalarda sözleri bana ait olup bestesi arkadaşlara ait olan var. En son çıkarttığım ’Efsane Aşk’ isimli parçamın sözü ve müziği tamamen bana ait" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da rekora koşan muhtar Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Rabia Ana Hatun Mahallesi’nin 5 dönemdir muhtarlığını yapan Cemal Korkmaz, mahallelilerin yoğun teveccühü üzerine 6’ncı kez muhtarlığa aday oldu. 1999 yılında Rabia Hatun Mahallesi’nden muhtar seçilen Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, 21 bin nüfuslu Rabia Ana Hatun Mahllesi’nde 5 dönem muhtarlık seçimlerini kazanarak görevini büyük bir özveri ile sürdürerek, mahallelilerin sevgi teveccühü ile yeniden altıncı dönemde de muhtarlığa aday olduğunu belirtti. Korkmaz, görevini 5 dönem üst üste hiç ara vermeden ilk günkü azimle yürüttüğünü ifade etti. Her sabah mahallesini köşe bucak gezen ve tespit ettiği sorunları kurumlara bildirip çözüme kavuşturan Muhtar Cemal Korkmaz, mahalle sakinleriyle de sık sık sohbet edip sorunlarıyla bizzat ilgileniyor. Genci ve yaşlısıyla mahalle sakinlerinin sevgisini de kazanan Korkmaz, bir dönem daha muhtarlık yapmak için aday olduğunu açıkladı. ‘Çalışmalarını beğeniyoruz” Mahalle sakinlerinden Yunus Aktaş, Bünyamin Özer ve Kürşat Ak ”Beş dönemdir mahallemizin muhtarlığını yapan aynı zamanda Muhtarlar Derneği Başkanlık görevini sürdüren, kişiliği ile tanıdığımız Cemal Korkmaz’dan yeniden aday olmasını istedik. 25 senedir mahallemizde muhtarlık yapıyor. Mahalle sakinlerimiz, muhtarımızın yaptığı hizmetlerden memnunuz. En ufak bir sıkıntı da yetkililere ulaşarak mahallenin sorunlarını gidermeye çalışıyor” şeklinde konuştular. “Vatandaşın sorununu çözüme kavuşturmak önemli” Muhtar Adayı Cemal Korkmaz, ”Bizim mahallemizin 21 bin seçmeni var şu anda. Ben 5 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Mahallemin her köşesinde emeğim, hizmetim var. Büyükşehir Belediyemiz, Belediyemiz , İlçe belediyelerimiz ile iç içe çalışıyoruz, bu zamana hangi başkanımızın yanına gittiysek, hangi kurum müdürüne gittiysek mahallemizin sorunlarını başkanlarımızla çözdüler. Çok teşekkür ediyorum. ediyorum. Benim 24 saat telefonum mahalle halkım için açık, gücüm yettiği, elimden geldiği kadar onların sorunlarını çözmeye, hizmet etmeye çalışıyorum. Rabbim izin verirse Mahallemizin teveccühü ile yeniden 6’ncı seçim dönemde aday oldum. Sıcak teveccühlerine çok teşekkür ediyorum. Onlar çalışanı çalışmayanı çok iyi biliyorlar. Mahallemize hizmet ettiniz mi onlarda sizi seve seve baş tacı yapıyorlar. Bu son dönemim Rabbim izin verirde bir 5 sene daha muhtarlık görevimi yaptıktan sonra artık aday olmayacağım. Her şeyi en güzel şekilde ve zamanında bırakmak lazım” diye konuştu