POLİTİKA - 25 Eylül 2019 Çarşamba 13:02

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Çankırı’da

A
A
A
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Çankırı’da

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çankırı’nın Çerkeş İlçe Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çankırı’nın Çerkeş İlçe Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu.


Protokol üyeleri tarafından karşılanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çerkeş Belediyesinde ilçe hakkında bilgi aldı. Varank, Çerkeş Organize Sanayi Bölgesinde toplu açılış törenine katılmak için ilçe belediyesinden ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da çocuklar tarihle buluştu Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde ’Biz Bir Takımız’ projesine katılan çocuklar Yatağan Stratonekia Antik Kenti’nde tarihe yolculuk ettiler. Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi koordinesinde yürütülen ’Biz Bir Takımız’ projesi, 12. haftasına gelirken, proje kapsamındaki çocuklar, Yatağan ilçesinde bulunan Stratonekia Antik Kenti’ni ziyaret etti. Tarih ile içi içe bir gün geçiren çocuklar hem Muğla’yı hem de kültürel tarihi yakından tanıma fırsatı buldu. ’Biz Bir Takımız’ projesinin 16 haftalık süreci boyunca her hafta sonu Cumartesi günleri sosyal uyum ve spor etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda da etkinliklerin ardından Ankara Kızılcahamam yaz kampı ve şehirlerarası ziyaret programlarıyla Tunceli ile karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilecek. Duygularını tanımak, empati, farklılıklara saygı, kültürlerarası iletişim, ekolojik farkındalık gibi konularında atölye çalışmalarının yanı sıra kendi kültürünü ve farklı kültürleri tanımaya yönelik kültürel ve sanatsal etkinlikler de yapılırken, katılımcılar, basketbol ve oryantiring branşlarını da öğreniyor. Gençlerin farklılıklara saygı duyarak bir takım olma, takım içindeki farklı rollerin önemi gibi konuları da deneyimleme fırsatı oluyor. Yaz kampından sonra Muğla ile Tunceli arasında kültürel değerleri yerinde görmek amacıyla da karşılıklı il ziyaretleri gerçekleştirilecek. Öğrencilerden Mehmet Üveyik; "’Biz Bir Takımız’ projemizin 12. haftasına geldik. Her hafta farklı konularda modüller yaptık. Eğitmenlerimizin ilgisi bize değer vermesinden çok mutlu oldum. Emeklerinden dolayı eğitmenlerimize ve liderlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konya Beş ülkeden öğretmen ve öğrenciler Kariyer Danışmanlığı projesi için Konya’da buluştu Erasmus+ programı kapsamındaki Kariyer Danışmanlığı isimli proje kapsamında 5 farklı ülkeden 58 öğretmen ve öğrenci Konya’da buluştu. Polonya, Macaristan, Romanya, Slovenya ve Türkiye’den 38 öğrenci ve 20 öğretmen Kariyer Danışmanlığı eğitim faaliyeti çerçevesinde etkinlikler gerçekleştirdi. Etkinliklerde, kariyer seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, meslek seçimi, geleceğin meslekleri ve iş başvurusunda dikkat edilecek hususlar konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Proje ortaklarından olan Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaret edilirken, öğrenciler ve öğretmenler derslere katıldı. Ayrıca Ebru ve Naht atölyelerinde etkinlikler gerçekleştirildi. Katılımcılar, Konya kültürü ve tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla Konya’daki Taş Bina, Darü’l-Mülk Sergi Sarayı ve Bedesten gibi önemli yerleri ziyaret etti, ayrıca Mevlana Müzesi ve Kapadokya’yı gezdi. Proje faaliyetlerine katılan Polonya’dan 10. sınıf öğrencisi Hubert Domisiewicz, proje sayesinde ilk kez Türkiye’yi ziyaret etme şansı bulduğunu, meslek seçerken nelere dikkat etmesi gerektiğini öğrendiğini belirtirken, Macaristan’dan gelen Anna Szajer, Konya’da çok güzel 5 gün geçirdiklerini, faydalı etkinliklere katıldıklarını söyledi. Romanya’dan katılan Mario Pesclevei ise proje sayesinde yeni arkadaşlıklar kurduklarını, farklı kültürleri tanıma şansı bulduğunu ve çok faydalı bir eğitim haftası geçirdiklerini ifade etti. Projenin Türkiye yürütücüsü Mehmet Tokgöz ise çok verimli 5 gün geçirdiklerini, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı bulduklarını ve ayrıca Türk kültürünü de yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtti.