GENEL - 30 Temmuz 2020 Perşembe 16:21

Asırlık geleneğe pandemi engeli

A
A
A
Asırlık geleneğe pandemi engeli

Çorum’un Sungurlu ilçesinde 100 yılı aşkın süredir devam eden toplu bayramlaşma geleneği bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılmayacak.

Çorum’un Sungurlu ilçesinde 100 yılı aşkın süredir devam eden toplu bayramlaşma geleneği bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılmayacak.


Her yıl geleneksel olarak dini bayramlarda toplu bayramlaşma geleneği Mahmut Atalay Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyordu. Bu yıl Çorum genelinde artış gösteren Koronavirüs nedeniyle bayramlaşma programının yapılmayacağı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur Emniyeti polis aracına binmek isteyen engelli genci kırmayıp şehir turu attırdı Burdur’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen 23 Nisan törenlerine giderken yolda gördüğü polis aracına binmek isteyen Cem Özen isimli işitme engelli genç ,polis abileri tarafından araçla gezdirilerek şehir turu attırıldı. Cem’in polis kornasına bastığı anda ki mutluluk yüzüne yansıdı. Burdur’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Burdur halkının coşku ile izlediği gösteriler büyük beğeni topladı. Burdurlu çocukların dışında farklı bir mutluluk yaşayanlardan biri de işitme ve bedensel engelli Cem Özen’di. Babası Özcan Özen ile birlikte töreni izlemek yola koyulan Cem, yolda bekleyen polisleri görünce yanlarına gidip polis aracına binip gezmek istedi. Cem’in bu isteğini kırmayan Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri Cem’i polis aracıyla gezdirerek ona unutulmaz anlar yaşattı. Yolda yanından geçtiği polislere selam vermeyi de unutmayan Cem’e polis abileri de selam vererek onun sevincine ortak oldu. Cem’in polis kornasına basarak dolaştığı anlarda yaşadığı mutluluk ise yüzüne tebessüm olarak yansıdı. Yolda giderken polis abilerine sürücülere ceza yazma talebinde bulunan Cem’e ise polisler tarafından, “Bugün bayram ceza yazmıyoruz kimseye” diyerek karşılık verdi. Burdur İl Emniyet Müdürlüğü tarafından o anlar sosyal medya hesabında paylaşıldı.
Hatay Depremzede çocuklar, 23 Nisan’ın tadını çıkardılar Depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’in öncülüğünde düzenlenen etkinlikte afetzede çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tadını çıkardılar. Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İskenderun ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’in özel talimatıyla Sakarya Mahallesi’nde bulunan ve Akdeniz bölgesinin en büyük doğal parkı olan Ziraat Parkta depremzede çocukları için şenlik düzenlendi. İskenderun Belediyesinin düzenlediği etkinlik, binlerce çocuk ve yetişkinin katılımıyla gerçekleştirildi. Depremzede çocuklar ve aileleri, asrın felaketini bir nebzede olsa bu özel günde unutmuş oldu. “Akdeniz’in en büyük doğal parkında muhteşem bir etkinlikte birlikteyiz” İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demir Yürek, “Sizlerle beraber, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevinci ve mutluluğu içeresindeyiz. Akdeniz’in en büyük doğal parkı olan çok yakın zamanda hizmete açtığımız Ziraat Parkta çocuklarımızla bu muhteşem etkinlikte bir aradayız” dedi. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemize ve bölgemize kutlu olsun” İskenderun Belediyesi öncülüğünde düzenlenen etkinliğe 10 binden fazla kişinin katıldığı belirten İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, “İskenderun belediyesi öncülüğünde düzenlenen bu şenliğe 10 binden fazla; çocuğumuz, gencimiz ve kadınımız katıldı. Çocukların, insanların ve kadınların yüzlerini güldürdük. 23 Nisan etkinliği dolayısıyla ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyetin kurucusu olan bütün değerlere saygılarımı sunmak istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemize ve bölgemize kutlu olsun. 23 Nisan Türkiye’den dünyaya yayılan bir çocuk şenliği ve bu şenliğin; ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu. “Bugün çocuk hakları için buradayız” Düzenlenen etkinlikten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Hamza Alnaz, "Mutluyum bugün çocuk hakları için buradayız, çocukların hakları 18 yaşına kadar özeldir ve özel kalacaktır. Her çocuk bireyin bunu bilmesi şeklinde her yetişkin bireyinde bunu bilmesi gereklidir. Çünkü çocuklar çocuk hakkını tek başına koruyamaz, yetişkinlerin de buna yardımcı olması lazımdır” dedi.
İstanbul Tuzla’nın sokakları binlerce insanı 23 Nisan coşkusunda buluşturdu TBMM’nin 104’üncü açılışı yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Tuzla’da da coşkuyla kutlandı. Sabah başlayan kutlamalar, Tuzla’da yaşayan binlerce insanın 23 Nisan kortejine katılmasıyla devam etti. Tuzla’da çelenk töreni ile başlayan kutlamalar, binlerce vatandaşın katıldığı 23 Nisan korteji ile devam etti. Askerlik şubesinin önünde toplanan kalabalık, bando eşliğinde Tuzla Sahil Tören Alanı’na kadar marşlar eşliğinde yürüdü. Dev bayrağı ellerinde tutan vatandaşlar ile camlardan çıkan vatandaşlar, 23 Nisan coşkusunu birlikte yaşama imkanı buldu. Programlar ilçenin dört bir yanında çocuklar için hazırlanan etkinliklerle devam etti. Orhanlı Meydan Park, Şelale Eğitim Parkı ve Mimar Sinan İlkokulu bahçesi olmak üzere illüzyon, çocuk müzikali, şişme oyun parkurları, maskot show, palyaço ve yarışmaların yer aldığı ‘Çocuk Şenliği’ ile binlerce vatandaş 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı. “Tuzla’da 23 Nisan coşkusunu yollar sonra bu kadar güçlü bir şekilde yaşıyoruz” Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, “Sadece TBMM’nin kurulması değil bağımsızlığımızın da fark edildiği ve irademizi dünyanın net bir şekilde duyduğu 23 Nisan 1920 tarihinin çocuklara armağan edilmiş olmasından daha büyük bir gurur yok. Tuzla’da 23 Nisan coşkusunu yıllar sonra bu kadar güçlü bir şekilde yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Bunu artırıp 19 Mayıs ile de taçlandıracağız. Milli bayramlar, unutmamız değil hatırlamamız gereken bayramlardır. Tuzla’da çocuklarımız için çok güçlü çalışmalar geliştiriyoruz. Örneğin, karbon salınımının azaltılması ve gelecek neslimizin sağlıklı büyümesinden tutun da eğitime; yeni kreş alanlarını inşa etmemizden tutun da yeni yeşil alanlara kadar, çocuklarımızın kültür, sanat ve eğitim noktasında çok daha rahat buluştuğu yerleri inşa ederek onları bu konuda teşvik edeceğiz. Katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile çocuklarımızın bu konuda gelişmesini, belediye faaliyetlerini takip etmelerini hatta sorgulamalarını yeri geldiğinde de eleştirmelerini, yeni dönemimizde, 5 yıllık süre içinde planlıyor ve geliştiriyor olacağız” şeklinde konuştu. Ayşegül Bingöl ise herkesin 23 Nisan’ını kutlayarak, “Atatürk sayesinde ne kadar şanslı bir çocuk olarak bu ülkede büyüdüğümü bir kere daha hatırladım çok teşekkür ediyorum” dedi. Etkinliklere katılan çocuklar 23 Nisan’ı doyasıya yaşadıklarına belirterek, Başkan Bingöl’e teşekkürlerini iletti.