EĞİTİM - 12 Haziran 2019 Çarşamba 18:42

Çorum’da “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi ödül töreni gerçekleşti

A
A
A
Çorum’da “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi ödül töreni gerçekleşti

Çorum’da, Eğitim-Bir Sen, Çorum Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Çorum’da, Eğitim-Bir Sen, Çorum Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.


Ödül töreninde konuşan Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, bir yerde ruh yoksa, orada güruhun var olduğunu belirterek, “Çalışmalarımızın temeli gençlerimizde bir ruh oluşturmak. Neslimizi yeniden ihya etme geleceğimizi inşa etmeye yöneliktir” dedi.


Şehirleri yönetenlerin nesli ihya etmeyi ihmal ederlerse ihmal ettikleri neslin ihya edilen şehirleri tahrip edeceğine dikkat çeken Sevin, “Gençleri ihmal etmek gibi bir lüksümüz olmadı. Olamaz. Gençleri ihmal edersek geleceğimizi yeniden inşa etmek geleceğe sahip olmak gibi lüksümüz asla olamaz. Bu nedenle gençlere yönelik olarak her türlü programı destekliyoruz. Bu konuda yapılacak her türlü çalışmanın yanında olmaya devam edeceğiz. Gençlerin geleceğe hazırlanmasına yönelik çalışmalara destek olmak bizim önceliğimiz” ifadelerini kullandı.


Okumanın en soylu eylem olduğunun altını çizen Sevin, okunan her kitabın düşünceleri, düşüncelerinde insanları değiştirdiğini ifaderek, hayatta olumlu değişikliklere yol açtığına dikkat çekti.


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçmeli ders haline getirilen getirilen tarih derslerinin tekrar zorunlu hale getirilmesi içinde çağrıda bulunan Sevin, “Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkumdur. Tarihini unutan, geçmişkinden utanan ve “Zulüm 1453’te başladı” diyen soysuzlara inat bu gençlik Asım’ın Nesli olarak okumak., çok okumak ve tarihimi tahimizi bilmek zorundasınız. Tarihini bilmeyen geleceğine yön veremez. Bu açıdan Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarih derslerini seçmeli ders olarak değil, zorunlu okutulması gereken bir ders olarak yeniden gündeme alması için çağrıda bulunuyoruz. Tarih gerçektende seçmeli değil, zorunlu ders olarak kalmalı. Tarihini bilmeyen hiçbir millet hiçbir şekilde ayakta kalamaz. Tarihe yön veremez. Yeni nesiller tarihimizi en iyi şekilde bilmek ve geleceğimize bu şekilde yön vermek zorundasınız. Sizler bizim geleceğimiz ve umudumuzsunuz. Sizler bu umudu boşa çıkarmayacaksınız” diye konuştu.


Konuşmaların ardından liseler arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programa Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Memur Sen İl Başkanı Ahmet Saatçi ve öğrenciler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."