ASAYİŞ - 15 Eylül 2020 Salı 13:46

Çorum’daki orman yangını kontrol altına alındı

A
A
A
Çorum’daki orman yangını kontrol altına alındı

Çorum’un İskilip ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı.

Çorum’un İskilip ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında 80 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.


İskilip ilçesine bağlı Aşağışeyhler köyünde bulunan ormanlık alanda dün bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye İskilip Belediyesi, Çorum ve İskilip Orman İşletme Müdürlüğüne ait çok sayıda ekip sevk edildi. Yangın, ekiplerin uzun uğraşları sonucunda kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları sürüyor.



"Yangın sonucu 80 hektar alan zarar gördü"


Olaya ilişkin yazılı açıklama yapan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yangına İskilip Orman Şefliği ekiplerinin tüm imkanlarıyla müdahale ederek yerleşim birimlerine sıçramasına engel olduğu ve herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığını açıkladı. Vali Çiftçi açıklamasında, “Yangının haber alınması ile birlikte İlçe Orman Şefliğimiz ve civar illerden gelen takviye ekiplerle 38 arazöz, 10 su tankeri, 2 iş makinesi ve 120 personelle 24 saate yakın devam eden mücadele sonucu yangın kontrol altına alınmış olup, söndürme ve soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangın sonucu 60-80 hektar karaçam ormanı zarar görerek yer yer tahrip olmuştur. Yöre halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Dışişleri Bakanlığından ABD Dışişleri Bakanlığınca Yayımlanan 2023 İnsan Hakları Raporu’na tepki Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığınca Yayımlanan 2023 İnsan Hakları Raporu hakkında “Asılsız iddialara, gerçek dışı bilgilere ve önyargılı yorumlara yer verilmektedir” açıklamalarında bulundu. Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığınca Yayımlanan 2023 İnsan Hakları Raporu hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının 22 Nisan 2024 tarihinde yayımladığı ve 200’e yakın ülke hakkında bölümler içeren “2023 İnsan Hakları Raporu”nda, geçmiş yıllarda olduğu gibi, Türkiye’ye yönelik asılsız iddialara, gerçek dışı bilgilere ve önyargılı yorumlara yer verildiği belirtildi. Bu yıl da kaynağı belirsiz iddialar ile terör örgütleriyle iltisaklı çevrelerin söylemleri temelinde hazırlanmış olan bu rapora itibar etmediğimizin bir kez daha vurgulandığı açıklamada, “Ülkemiz, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerine bağlılığını, karşı karşıya bulunduğu çok yönlü ve ağır terör tehditlerine rağmen kararlılıkla sürdürmektedir. Meşru müdafaa hakkımız temelinde yürüttüğümüz terörle mücadele operasyonları tamamen terörist unsurlar ile bunların terör faaliyetlerinde kullandıkları yeteneklere yöneliktir. ABD’nin, terörün her türüne karşı sürdürdüğümüz haklı ve meşru mücadelenin kapsamını iyi bilen bir müttefik olarak gerçekleri çarpıtan tutarsız iddialarda ısrarını anlamak mümkün değildir” ifadelerine yer verildi. Ayrıca raporda, Gazze’de devam eden ve yalnızca Filistin halkının asli haklarına değil aynı zamanda tüm insanlığın ortak değerlerine büyük bir darbe vuran insanlık dışı saldırılara layıkıyla yer verilmemesini büyük endişeyle karşılandığı ifade edildiği açıklamada, sözkonusu raporun tarafsızlık ve objektiflikten uzak bir şekilde, siyasi saiklerle hazırlandığını açıkça gösterdiği aktarıldı. Açıklamada, ABD’nin insan hakları konusunda kendi siciline odaklanması ve terör örgütleriyle kurduğu ortaklıklar ile insan hakları konusunda izlediği çifte standartlı politikayı sonlandırması çağrımızı yinelendiğinin altı çizildi.