GENEL - 10 Ocak 2020 Cuma 12:36

Sungurlu’da kan, kök hücre ve organ bağışı kampanyası

A
A
A
Sungurlu’da kan, kök hücre ve organ bağışı kampanyası

Sungurlu Belediye Başkanlığı öncülüğünde, Kızılay ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan Kan, Kök Hücre ve Organ Bağışı kampanyası çerçevesince 4 günde toplam 344 ünite kan toplanırken, 119 kişi kök hücre ve 36 kişi de organ bağışında bulundu.

Sungurlu Belediye Başkanlığı öncülüğünde, Kızılay ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan Kan, Kök Hücre ve Organ Bağışı kampanyası çerçevesince 4 günde toplam 344 ünite kan toplanırken, 119 kişi kök hücre ve 36 kişi de organ bağışında bulundu.


İlk iki gün Belediye Başkan yardımcıları, birim müdürleri, oda başkanları ve Sungurlulular kampanyaya destek verirken, son günde de oda başkanları, dernek üyeleri ve vatandaşlar kampanyaya yoğun ilgi gösterdi.


İlk gün sonunda 101 ünite kan ve 47 kişi de kök hücre bağışında bulunurken, 24 kişi de organ bağışında bulundu. İkinci günde ise 100 ünite kan ve 19 kişi de kök hücre bağışında bulundu.


Üçüncü günde ise 84 ünite kan ve 35 kişi de kök hücre bağışında bulundu.


Kampanyanın son gününde ise 59 kişi kan, 37 kişi kök hücre bağışını yaptı.


Kampanya sonunda toplam 344 ünite kan toplanırken, 119 kişi de kök hücre bağışında bulunuldu. Kampanyada 36 vatandaşımızın ise organ bağışında bulunduğu öğrenildi.


Kampanyaya destek veren herkese teşekkür eden Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, "Kızılay personelinden aldığımız bilgilere göre, 4 günde yapılan bağışlar son 5-6 yılın rekoruymus son yıllarda yapılan kampanyalarda 80 civarı alım yapılıyormuş. İlk gün bu rekoru kırdık yetmedi ikinci gün de kırdık. Kampanya süresince görev alan Çorum Kızılay Şube personeline, özverili çalışan Belediye personelimize ve çağrımıza duyarsız kalmayacak destek olan Oda başkanları ve üyelerine, dernek başkanları ve üyelerine, kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan vatandaşlarımıza ve tüm hemşehrilerime teşekkür ederim. Umarım 3 yaşındaki yavrumuz Mustafa Janberk ve diğer hastalarımıza şifa olur" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.