GENEL - 01 Kasım 2017 Çarşamba 16:18

Vali Kılıç, sivil toplumla kuruluşlarıyla buluşuyor

A
A
A
Vali Kılıç, sivil toplumla kuruluşlarıyla buluşuyor

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, halk günü buluşmalarının ardından yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, halk günü buluşmalarının ardından yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.


Valilik makamında düzenlediği Halk Günü buluşmalarında kamu kurumlarının temsilcileriyle vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinleyen Vali Necmettin Kılıç, bundan sonra hef hafta Çarşamba günü kentteki köy muhtarları, il genel meclis üyeleri, oda ve dernek başkanlarıyla“Sivil Toplum Buluşmaları” kapsamında bir araya gelecek.


“Sivil Toplum Buluşmaları” adı verilen uygulama hakkında açıklama da bulunan Vali Kılıç, valilik makamına yüklenen sorumlulukların daha düzenli yürütülebilmesi amacıyla haftanın belirli günlerini belirli hizmetelere tahsis etmeyi uygun gördüklerini açıkladı.


Bu amaçla yaklaşık 6 aydır her hafta Çarşamba günleri Valilik makamında 09.00 ila 11.00 saatleri arasında Halkla buluşma günleri düzenlendiğini hatırlatan Kılıç, “Yine Çarşamba günleri köy muhtarları, mahalle muhtarları, il genel meclis üyeleri, oda ve derneklerin başkanlarıyla buluşmak amacıyla sivil toplum buluşma günü olarak planladık. Ayrıca her hafta Çarşamba günü saat 14.00’de encümen saat 16.00’da ise asayiş toplantımızı gerçekleştireceğiz. olarak günü planladık. Bundan böyle muhtarlarımız, il genel meclis üyelerimizi, sivil toplum kuruluşları, birlik başkanlarıyla 11.00 ila 13.00 saatleri arasında buluşacağız. Bunun adına da sivil toplum buluşma saati adını verdik” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."