GENEL - 18 Ocak 2019 Cuma 13:17

10 yıl önceki fotoğraflarla sosyal medyayı salladılar

A
A
A
10 yıl önceki fotoğraflarla sosyal medyayı salladılar

Sosyal medyada 10 yıl önce ve sonrasına ait fotoğrafların paylaşıldığı akıma farklı bir bakış açısıyla katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi, destan yazdığı hizmetlerine #10yearschallange (10 yıl önceki fotoğraflar) ile dikkat çekiyor.

Sosyal medyada 10 yıl önce ve sonrasına ait fotoğrafların paylaşıldığı akıma farklı bir bakış açısıyla katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi, destan yazdığı hizmetlerine #10yearschallange (10 yıl önceki fotoğraflar) ile dikkat çekiyor.


Denizli Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada kısa sürede milyonlara ulaşan #10yearschallange ile hizmetlerine dikkat çekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda sosyal medyaya 10 yıl önce ve sonrasına ait fotoğraflarını yükleyen ünlülerin ardından birkaç günde milyonlarca gönderiye ulaşan #10yearschallange ile hizmetlerini anlatmaya başladı. Destan yazmaya başladığı hizmetlerini sosyal medyada #10yearschallange etiketi ile paylaşan Denizli Büyükşehir Belediyesinin ilk yayınladığı kare Denizli Kayak Merkezi oldu. Denizli Kayak Merkezi’nin önceki ve bugünkü halinin anlatıldığı kare Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarından paylaşıldı.



Naylon barınaklardan uluslararası kayak tesisine


Denizli Büyükşehir Belediyesinin #10yearschallenge, #NeredenNereye, #Denizli, #DenizliBüyükşehirBelediyesi, #DenizliKayakMerkezi ve #OrtakSevdamızDenizli etiketi ile ilk paylaştığı fotoğrafta Denizli Kayak Merkezi’nin eski ve bugünkü hali yer aldı. Tesisin eski fotoğrafında üzerinde soba borusunun göründüğü naylon bir barınak görünürken, yeni halinde ise uluslararası kayak standartlarının yer aldığı mekanik tesislerle birlikte modern Denizli Kayak Merkezi görülüyor.



Ege’nin en uzun teleferiğine


Denizli Büyükşehir Belediyesinin #10yearschallenge etiketi ile paylaştığı bir diğer fotoğraf ise teleferiği olmayan bir kentten Ege’nin en uzun teleferiğine oldu. Fotoğrafta Denizlililerin sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile hayata geçirilen teleferik ve Denizli manzarası yer alıyor. Sosyal medyada moda olan #10yearschallenge etiketi ile hizmetlerini anlatmayı sürdüreceği öğrenilen Denizli Büyükşehir Belediyesinin bir sonraki paylaşımı merakla bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.