GENEL - 13 Ocak 2018 Cumartesi 11:48

Çivril Belediyesi’nden lokantalarda hijyen denetimi

A
A
A
Çivril Belediyesi’nden lokantalarda hijyen denetimi

Denizli’nin Çivril İlçe Belediyesi zabıta ekipleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, ilçe merkezinde bulunan lokantalar denetlendi.

Denizli’nin Çivril İlçe Belediyesi zabıta ekipleri ve Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, ilçe merkezinde bulunan lokantalar denetlendi.


Denizli’nin Çivril İlçe Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli hizmet alması amacıyla ilçede bulunan lokantaların, fırınların ve dönercilerin denetimini yaptı. Halk sağlığının korunması için belli periyotlarla gerçekleştirdiği denetimlerinin bu seferki durağı ilçe merkezinde bulunan lokantalar oldu. Bu kapsamda Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’in talimatıyla belediye zabıta ekipleri ve veteriner işleri müdürlüğü ilçe merkezinde bulunan lokantaları mercek altına aldı. Yapılan denetimlerde ekip, gıdaların saklandığı dolapların sağlığa uygunluk durumu ve lavaboların temizliği, fiyat listesinin görünür şekilde asılıp asılmadığı ve ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etti. Ayrıca yemek malzemelerinin saklandığı kaplar ve hazırlandığı alanlarda da incelemelerde bulunan ekipler eksik belgesi olduğu tespit edilen bazı işyerleri sahiplerine belgelerin tamamlanması için süre tanıdı. Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, halk sağlığına büyük önem verdiklerini, halkımızın sağlığını tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için gerekli tedbirlerin sağlanması adına denetimlerin sürdürüleceğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.