SPOR - 07 Mart 2024 Perşembe 12:35

Denizli’de 435 judocu şampiyonluk için mücadele etti

A
A
A
Denizli’de 435 judocu şampiyonluk için mücadele etti

Gençlik ve Spor Bakanlığının koordinesinde 5-6 Mart tarihlerinde gerçekleşen Judo Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na bu yıl Denizli ev sahipliği yaptı. Vali Recep Yazıcığıoğlu Spor Salonu’nda yapılan yarışmaya 66 ilden 435 sporcu katıldı.



Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği yarışmalarda ilk gün tartıların ardından yarışmalara geçildi. Şampiyonanın seremonisine Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, sporcular ve antrenörler katıldı. Seremonide Denizli Büyükşehir Belediye Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Açılışta konuşan Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, Okul Sporlarının en çok önem verdikleri projelerden biri olduğunu söyleyerek gençlerin hem sporda, hem de akademik alanda gelişmeleri için çalıştıklarını kaydetti. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan’da şampiyonada emeği geçenlere teşekkür ederek, yarışmacılara başarılar diledi.



“Sporda önemli bir organizasyona daha hazırız”


Spor kültürünün küçük yaşlarda başlaması için okul sporlarına önem verdiklerini kaydeden Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, Judo Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. 46 farklı branşta Denizli’de okul spor faaliyetlerinin yapıldığını söyleyen İlman, ulusal faaliyetlerde de Denizli’de 20 branşta ulusal organizasyona ev sahipliği yapıldığını söyledi.



Farklı kategorilerde yapılan müsabakalar sonrası ödül töreni ile dereceye giren sporcular madalya ile ödüllendirildi. Şampiyon sporculara ödüllerini Gençlik Spor İl Müdür Ömer İlman ve organizasyondan sorumlu yetkililer takdim etti.



Denizli’de 435 judocu şampiyonluk için mücadele etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara’da etkili olan yağmur nedeniyle bir apartmanın istinat duvarı çöktü Ankara’da gün boyunca etkili olan yağmurun ardından bir binanın istinat duvarında çökme meydana geldi. Edinilen bilgilere olay Yıldıztepe Mahallesi’ndeki Tarık Apartmanı’nda meydana geldi. Gün boyunca etkili olan yağışın ardından bir inşaat alanındaki istinat duvarında çökme meydana geldi. Duvarın çöktüğünü gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı olayda, ekiplerin incelemesi sürüyor. Çökme sonrasında binada oturan Hasan Battal, tedbir alınmadığını belirterek, "Geçen hafta tedbirsizlikler dolayı binamız yıkılıyordu. Bugün yine aynı şekilde içiniz rahat olsun dediler. Bir saat sonra yağan yağmurdan dolayı göçtü. Erciyes İnşaat adlı firmanın tedbirsizliğinden dolayı kayma yaşıyoruz. 4 bloğu da boşalttılar. 100 daire yaşıyor burada. Çok büyük bir tedbirsizlik var daha önce uyarmamıza rağmen bizle geniş geniş konuştular. Şu an bunun sıkıntısını yaşıyoruz" dedi. Bayram öncesinde yaşadıklarının zor olduğunu belirten Hacer Çakmak ise, "Burada bin kişi oturmasına rağmen kaç kere uyardık beton atmadılar. Can güvenliğimiz hiçe sayıldı. Şu yağmurdu bu insanlar dışarıda çoluğuyla çocuğuyla rezil olduk. Girin oturun diyorlar nasıl güvenip oturacağım. İçeride otururken deprem gibi sallandık" şeklinde konuştu.
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve bazı ülkelerinin liderleri ile telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Âl-i Halife, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Âl Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Münir ile ABD Başkanlık Kabine üyeleriyle telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. İran ve Orta Doğu’daki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her zaman sorunların diyalog ve diplomasi ile çözülmesini savunduğunu, İran’la diplomatik sürecin Başkan Trump’ın ifade ettiği seviyeye gelmesinden memnuniyet duyduğumuzu, varılacak mutabakatın Hürmüz Boğazı’ndan serbest geçişleri temin etmek suretiyle bölgenin istikrarını destekleyeceğini, bu durumun dünya ekonomisini de rahatlatacağını belirtti. Müzakere sürecine katkı veren ülkelere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’la varılabilecek mutabakatın uygulanması aşamasında Türkiye olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu, Türkiye’nin bölgenin tümünde barışın hakim kılınması için çaba gösterdiğini, İran bağlamında nükleer mesele dahil pürüzlü görünen konularda süreç içinde uygun çözümler bulunulabileceğine inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, bölge ülkelerinin birbirlerine tehdit oluşturmayacağı yeni bir dönem arzu ettiğini ve adil bir barışın kaybedeni olmayacağını vurguladı.