GENEL - 25 Şubat 2020 Salı 16:59

Denizli’de gazetecilere ‘basın kartı’ yönetmeliği ve alma şartları anlatıldı

A
A
A
Denizli’de gazetecilere ‘basın kartı’ yönetmeliği ve alma şartları anlatıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğü tarafından, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) basın kartları yönetmeliği ve alma şartları ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürlüğü tarafından, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) basın kartları yönetmeliği ve alma şartları ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun ve Denizli Basın Kartları Sorumlusu Erdal Şener DGC’de düzenlenen toplantıda basın mensuplarına basın kartı ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.


Toplantıda sunum ile birlikte basın kartına nasıl başvuru yapılacağını ve sürecin nasıl işlediğinden bahseden Sağun, “Önceden sarı basın olarak bilinen kartlar şuanda kullanılmıyor. Yeni basın kartlarının şekilleri ve renkleri de değiştirildi. İlk defa basın kartı almak isteyenler Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden gerekli koşulları karşılıyor ise oradan başvuru yapabilir. 18 yaşını doldurmuş, en az lise dengi okuldan mezun olmak, kısıtlı ya da kamu hizmetlerinden mahrum olmamak, bir suç işlememiş olması ve anayasal düzene karşı işlenmiş suçların bulunmaması gerekiyor. Ayrıca çalıştığı kurum veya kuruluşlarda kişinin basın kartını alabilmesi için sözleşmesinin olması ve sigorta primlerinin uygun bir şekilde yatırılmış olması gerekiyor. Basın kartı sahipleri meslekte ara vermeden 18 yıl boyunca çalıştığı süre içerisinin ardından ‘Sürekli Basın Kartı’ için başvuruda bulunabilir” dedi.


Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağun, basın kartları ile ilgili güncel şartlardan bahsederek sorulara cevap verdi.


Öte yandan, DGC Başkanı Mustafa Karaçay’da toplantıya katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Şişli’de de törenle ve özel etkinliklerle kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın koltuğunu devrettiği Halide Edip Adıvar İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Doğa İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Halide Edip Adıvar İlkokulu öğrencileri saat 10.30’da Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Şahan, koltuğunu Doğa İçli’ye devretti. Ziyarette, 3’üncü sınıf öğrencisi olan Doğa İçli, Yağız Eren Balaban ve Kıvanç Üvez, Başkan Şahan’a çiçek takdim etti. Şahan, koltuğunu 9 yaşındaki Doğa İçli’ye bıraktı. Başkanlık koltuğuna oturan İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. Programın sonunda hatıra fotoğrafının ardından ziyarete gelen öğrencilere Başkan Şahan tarafından hediye verildi. Maçka Sanat Parkı’nda tören Resul Emrah Şahan, Maçka Sanat Parkı’nda düzenlenen resmi törene de katıldı. Törende Şahan’ın yanı sıra Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve ilçedeki kamuya ait kurum ve kuruluşların müdürleri de hazır bulundu. Başkan Şahan, daha sonra Şişli Selahattin Eyyubi Ortaokulu’nda gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katıldı. Çocuklar doyasıya eğlendi Öte yandan Şişli Belediyesi’nce Maçka Parkı’nda ve Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde “Çocuk Şenliği” programı ile birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Bilim ve deney gösterileri, dans, müzik ve okul gösterileri, sihirbazlık gösterileri, bubble şov gibi etkinliklere katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın da çocuklara eşlik etmesiyle renkli görüntüler ortaya çıktı.