EKONOMİ - 18 Haziran 2021 Cuma 23:14

Denizlili üreticilere 52 milyonluk destek müjdesi

A
A
A
Denizlili üreticilere 52 milyonluk destek müjdesi

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’deki üreticilere destek müjdesi verdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’deki üreticilere destek müjdesi verdi. Şahin Tin; “Bitkisel üretim destek ödemeleri kapsamında üreticilerimizin hesaplarına yaklaşık 52 milyon liralık destek ödemesi aktarılmaya başlandı. Üreticilerimize tüm imkânları seferber ediyoruz, bereket olsun” dedi.




AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’deki üreticilere yaklaşık 52 milyonluk destek ödemesinin aktarılmaya başlandığı müjdesini verdi. Milletvekili Şahin Tin, üreticilerin hesaplarına aktarılmaya başlanan desteklerin ayrıntılarına ilişkin bilgiler paylaştı. Milletvekili Şahin Tin; “Her dönem olduğu gibi bugün de üreticilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Toprağa alın teri döken ve toprağı işleyen üreticilerimizin emeğine değer veriyoruz. Özellikle kuraklığın baş gösterdiği bu sıkıntılı dönemde çiftçilerimize sağladığımız tarımsal desteklerle onların yanında olduğumuzu bir kez daha güçlü bir şekilde hissettiriyoruz” dedi.



“Üreticilerimiz için imkanlar seferber ediliyor”


Yağlı tohumlu bitkiler destekleme ödemesinin üreticilere nefes aldıracağını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Denizli’mizde, 87 bin 723 dekar alanda üretim yapan 1.133 üreticimize, 42 bin 981 ton üretim için 47 milyon 249 bin 474 TL’lik ‘2020 Yağlı Tohumlu Bitkiler Destekleme ödemesi” ödemesi yapılmaya başlandı. Ödemeler ilgili üreticilerin hesaplarına T.C. kimlik numarası son rakamına göre yapılıyor. Üreticilerimize destek olmaya her zaman devam edeceğiz. Üreticilerimiz için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” diye konuştu.



Gübre desteklemeleri ile hububat, baklagil ve dane mısır fark destekleme ödemelerinin de üreticilerin hesaplarına aktarıldığını belirten Milletvekili Şahin Tin, şöyle konuştu:


“Denizli’mizde, 2 bin 616 üreticimizin 184 bin 677 dekar alanda kullandıkları 7 bin 846 ton gübre için 3 milyon 693 bin 542 TL 2020 Katı Organik Gübre ve Organomineral Gübre Destekleme Ödemesi hesaplara aktarıldı. Yine 30 bin 587 dekar alanda üretim yapan 562 üreticimize, 22 bin 205 ton üretim için 964 bin 12 TL 2020 Hububat, Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemeleri Destekleme Ödemesi tek seferde yapılmıştır. Bereketli olmasını diliyorum”



“Üreticimizi her koşulda koruyoruz”


Bu üretim sezonu ve hasat mevsiminin kuraklığın etkisinde geçmekte olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kuraklığın yol açtığı bir takım olumsuzluklar elbette üreticilerimiz için sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Verimin düşük olması, istenilen düzeyde üretimin yapılamaması çiftçilerimizin rahat nefes almasına fırsat vermiyor. Bizler bu ve benzeri desteklerle üreticimizi korumanın gayretindeyiz. Yine tüm bu desteklerin yanı sıra kuraklıktan etkilenen çiftçilerimize yönelik de bir takım adımlar atmaya devam ediyoruz. Toplamda yaklaşık 52 milyon lirayı bulan bu desteklerin ilimiz üreticilerine hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.