ASAYİŞ - 20 Temmuz 2021 Salı 15:09

Firari kedi 22 gün sonra bulundu

A
A
A
Firari kedi 22 gün sonra bulundu

Denizli’nin Çameli ilçesinde başına 4 bin TL ödül konulan Beyhan Yaman’a ait , ‘Duman’ isimli British cinsi kedi, kaybolduktan 22 gün sonra bitkin halde bulundu.

Denizli’nin Çameli ilçesinde başına 4 bin TL ödül konulan Beyhan Yaman’a ait , ‘Duman’ isimli British cinsi kedi, kaybolduktan 22 gün sonra bitkin halde bulundu.


Çameli esnaflarından Beyhan Yaman, British cinsi ‘Duman’ isimli kedisini tuvalet ihtiyacını karşılamak için sokağa çıkarttı. Ardından kedi bir anda Yaman’dan kaçarak uzaklaşmaya başladı. Bir anda kaybolan kediyi her yer de arayan Yaman, ne yaptıysa bulamadı. Kedisinin bulunması için 2 bin TL ödül koyan Yaman, ardından geçen süre zarfından ödülü 4 bin TL’ye çıkarttı. Dün gece ise bir vatandaş yürürken kedi sesi duydu. Bunun üzerine harekete geçen vatandaş Yaman’ın, ‘Duman’ adlı kedisini halsiz ve bitkin bir şekilde gördü. Dışarda fazla süre kaldığı için korkan kedi, kaçmaya başlasa da yorgunluktan bir süre sonra gidemedi. Kediye su veren vatandaş ardından sahibini arayarak haber verdi. Yaman haberi duyar duymaz gelerek ‘Çocuğum bulundu’ diye çığlık attı. Sosyal medyada kayıp ilanını gördüklerini belirten vatandaşlar, “Ürkek bir kedi nereye saklandı nasıl beslendi bilmiyoruz. Kedi burada 22 gün yaşamış. Zannederim, toprak yemiş. Çok halsizdi; ancak çok korkmuştu. Bizi görünce hemen kaçtı, tutamadık. Önce su verdik sonra ciğer ziyafetiyle karnını doyurduk. Sahibi Beyhan Yaman’a haber verdik. Hemen geldiler öğle sevinçliydi ki ‘Çocuğum bulundu’ diye çığlık attı” dediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Doç. Dr. Uğur, “Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz” Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi. Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, 24 Nisan Hormon Günü çerçevesinde hormonların önemi hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonlar insan vücudunda büyüme, gelişme, üreme ve metebolik olayları sağlayan salgılardır. Hormonların olmaması durumunda yaşam devam edemez. Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz. Haftada en az 2 saat kadar düzenli yürüyüş, her gün düzenli olarak 7 saat uyumak, endokrin bozucular olan plastik kaplar yerine cam şişelerden su içilmesi ve paslanmaz çelik kapların kullanılması lazım. Ayrıca evin tozlardan arındırılarak düzenli bir şekilde temizlenip havalandırılması önem arz etmektedir. Bazı önemli hormon eksikliklerini engellemek için, özellikle kalsiyum içeriği yüksek süt, yoğurt, peynir ve yeşillik gibi gıdaların günlük hayatımızda tüketilmesi gerekiyor. İyot açısından zengin olan balık, süt, yumurta gibi gıdaların düzenli olarak tüketilme hormon sağlığı açısından önemlidir" diye konuştu.