SPOR - 25 Mart 2019 Pazartesi 16:32

Pamukkale Belediyespor 3. Lig’e yükseldi

A
A
A
Pamukkale Belediyespor 3. Lig’e yükseldi

Denizli’yi Tekerlekli Sandalye Basketbol Mehmet Gülmez Deplasmanlı Bölgesel A Ligi’nde temsil eden Pamukkale Belediyespor, 2018-2019 sezonunu mutlu tamamladı.

Denizli’yi Tekerlekli Sandalye Basketbol Mehmet Gülmez Deplasmanlı Bölgesel A Ligi’nde temsil eden Pamukkale Belediyespor, 2018-2019 sezonunu mutlu tamamladı. Mavi-beyazlı takım sezonun son maçında deplasmanda İzmir Karşıyaka ESK’ya 64-43 yenilmesine rağmen grubu üçüncü sırada tamamlayarak gelecek sezon 3. Lig’de mücadele etme hakkını kazandı.


Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı 2018-2019 Sezonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel A Grubu’nda yer alan Pamukkale Belediyespor Kulübü ligi tamamladı. 2015 yılında kurulan ve o sezondan bu yana Tekerlekli Sandalye Basketbol Mehmet Gülmez Deplasmanlı Bölgesel A Ligi’nde mücadele eden Pamukkale Belediyespor, sezonun son maçını İzmir’de Karşıyaka ESK ile oynadı.


Halkapınar Spor Salonu’nda yapılan maça ev sahibi takım hızlı başlarken, ilk periyot da sadece 3 sayı bulan Pamukkale Belediyespor bu bölümü 20-3 geride tamamladı.


İkinci periyot da toparlanan mavi-beyazlı takım 15 sayı bulurken rakibine sadece 9 sayı verdi ve devre Karşıyaka ESK 29- Pamukkale Belediyspor 18 skoruyla tamamlandı.


Üçüncü periyot da rakibi karşısında etkili olmaya çalışan mavi-beyazlı takım 13 sayı bulurken rakibinin 20 sayısına engel olamadı.



Başkan Gürlesin takımı tebrik etti


Son periyoda girerken 49-31 olan skor son bölümdeki sayılarla 64-43 olurken Pamukkale Belediyespor sezonun son maçını mağlubiyetle tamamladı.


Bu sonuçlardan sonra Pamukkale Belediyespor, 2018-2019 sezonunda mücadele ettiği Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel A Grubu’nu 20 puanla 3. sırada tamamladı. Ligi 23 puanla tamamlayan 1453 Engelliler Spor Kulübü gelecek sezon 2. Lig’de mücadele etme hakkını elde ederken, 22 puanlı İzmir Karşıyaka ESK ile 20 puanlı Pamukkale Belediyespor 2019-2020 sezonunda 3. Lig’de yer almaya hak kazandı.


Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının 2015 yılından bu yana mücadelesine devam ettiğini belirterek, sezonu mutlu tamamlayan takımı kutladığını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.