SPOR - 18 Mayıs 2019 Cumartesi 12:59

Amed Sportif Faaliyetler evinde iyi performans sergiledi

A
A
A
Amed Sportif Faaliyetler evinde iyi performans sergiledi

Amed Sportif Faaliyetler geride kalan sezonu 49 puanla 8.

Amed Sportif Faaliyetler geride kalan sezonu 49 puanla 8. sırada tamamladı. Uzun lig maratonunda zaman zaman zorluklar yaşayan Diyarbakır temsilcisi, genel olarak, en sorunsuz sezonunu yaşadı.


Sezon başında maddi sorunlarla gündeme gelen ve istediği transferleri yapamayan Amed Sportif Faaliyetler, Türkiye Futbol Federasyonu neznindeki eski futbolcu ve teknik adam borçlarından dolayı kapalı olan transfer tahtasını son anda Diyarbakır Ticaret Sanayi Odasının (DTSO) sağladığı kaynakla açarak sezona başlayabildi. İlk yarıda maddi sorunlarla gündemden düşmeyen Amed Sportif Faaliyetler, yönetim ve teknik heyet değişikliğine gitti. Nurullah Edemen başkanlığındaki yönetim görevini Ali Karakaş başkanlığındaki yeni yönetime bıraktı.



İlk yarda 24 puan topladı


Sezonun ilk yarısında büyük sıkıntılar yaşayan ve bu dönemde 24 puan toplayabilen Amed Sportif Faaliyetler, maçlarını Yeni Diyarbakır Stadı’nda oynamaya başladıktan sonra büyük bir yükseliş başlattı. Yeni statta taraftarlarının coşkulu desteğiyle ayrı bir hava kazanan takım zirve adaylarına karşı elde ettiği flaş galibiyetlerle dikkat çekti. İlk 5 sıradaki takımlarla olan puan farkının erken açılması ve bu takımların beklenen düşüşü gösterememesi üzerine Play-Off potasına giremeyen Amed Sportif Faaliyetler, ligin kalan maçlarına prestij için çıktı.


Evindeki maçlarda rakiplerine ciddi bir üstünlük kuran Amed Sportif Faaliyetler, 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi alarak kendi evinde 35 puan topladı. İç sahada attığı 32 gole karşılık kalesinde 23 gol gördü. Deplasmanda ise 17 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi alarak hanesine 14 puan yazdırabilen Diyarbakır temsilcisi, 12 gol atıp 19 gol yedi.



En farklı yenilgiyi Kastamonu’dan aldı


Amed Sportif Faaliyetler evindeki en farklı yenilgisini ligin ikinci yarısında Kastamonuspor 1966’ya 5-0 yenilerek aldı. İkinci farklı yenilgisini de sahasında Gümüşhanespor’a 4-1’lik sonuçla alan Amed Sportif Faaliyetler, en farklı galibiyetlerini ise Manisaspor’dan aldı. Manisaspor’u evindeki maçta 6-2’lik sonuçla geçen diyarbakır temsilcisi, ikinci maçta Manisaspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı.


Amed Sportif Faaliyetlerin ligin ilk ve ikinci yarısında elde ettiği sonuçlar şöyle:


İlk yarı maçları; Yılport Samsunspor- Amed Sportif Faaliyetler: 1-0. Amed Sportif Faaliyetler-Keçiörengücü: 2-1. Sarıyer- Amed Sportif Faaliyetler: 1-0. Amed Sportif Faaliyetler-Hacettepespor: 1-0. Utaş Uşakspor- Amed Sportif Faaliyetler: 0-0. Amed Sportif Faaliyetler-Manisaspor: 6-2. Sakaryaspor- Amed Sportif Faaliyetler: 2-0. Amed Sportif Faaliyetler-Niğde Futbol: 0-1. Amed Sportif Faaliyetler-Gümüşhanespor: 1-4. Sancaktepe BLD.- Amed Sportif Faaliyetler: 0-1. Amed Sportif Faaliyetler-Eyüpspor: 1-1. Ankara Demirspor- Amed Sportif Faaliyetler: 0-0. Amed Sportif Faaliyetler-İnegölspor: 0-1.


Gaziantepspor- Amed Sportif Faaliyetler: 0-4. Amed Sportif Faaliyetler- Bodrumspor: 3-0. Kastamonuspor 1966- Amed Sportif Faaliyetler: 1-0. Amed Sportif Faaliyetler-Bayrampaşa: 2-0


İkinci yarı maçları; Amed Sportif Faaliyetler-Yılport Samsunspor: 3-2. Keçiörengücü-Amed Sportif Faaliyetler: 1-0. Amed Sportif Faaliyetler-Sarıyer: 2-1. Hacettepe Spor- Amed Sportif Faaliyetler: 1-1. Amed Sportif Faaliyetler -Utaş Uşakspor:2-1. Manisaspor- Amed Sportif Faaliyetler:2-2. Amed Sportif Faaliyetler-Sakaryaspor: 1-1. Niğde Anadolu-Amed Sportif Faaliyetler: 2-1. Gümüşhanespor-Amed Sportif Faaliyetler: 0-0. Amed Sportif Faaliyetler-Sancaktepe: 2-1. Eyüpspor-Amed Sportif Faaliyetler: 3-1. Amed Sportif Faaliyetler-Ankara Demirspor: 3-2. İnegölspor-Amed Sportif Faaliyetler: 1-2. Amed Sportif Faaliyetler-Gaziantepspor: 3-0. Bodrumspor-Amed Sportif Faaliyetler: 3-0. Amed Sportif Faaliyetler-Kastamonuspor 1966: 0-5. Bayrampaşa-Amed Sportif Faaliyetler: 1-0.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısı ile ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Edremit Belediyesi şehitlerin emaneti aileleri ile yakından ilgileniyor. 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytinli Mahallesi’nde şehit uzman çavuş Ali Sarı ve İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Özcan Mutlu’nun ailesini ziyaret etti. Belediye meclis üyeleri Necmiye Simliova, Mehmet Döğer, Yılmaz Tezcan, Ertal Küçükaslan, Nizam Aksoy ile beraber Şehit Ali Sarı’nın annesi Nihal Sarı ve ağabeyi İbrahim Sarı ve şehit Özcan Mutlu’nun annesi Süheyla ve babası Necmi Mutlu ile bir araya gelerek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci’de İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil’in ailesini ziyaret etti. Meclis üyeleri Nevin Sayman, Güneş Durgut, Erdoğan Dursun ile birlikte Şehit annesi Serpil Özdil’e başsağlığı dileklerini iletti. Toplum olarak şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz olduğunu ifade eden Başkan Ertaş, “Şehitlerimizin fedakarlıklarını ve vatanımız için canları pahasına gösterdikleri ulvi mücadeleyi bir kez daha anma fırsatı bulduk. Ailelerimizin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. Şehitlerimizin kıymetli aileleri başımızın tacıdır. Emanetlerinin her daim yanındayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.