ÇEVRE - 08 Mayıs 2022 Pazar 12:33

Bağlar Belediyesi, 20 bin nüfuslu mahallenin çehresi değiştiriyor

A
A
A
Bağlar Belediyesi, 20 bin nüfuslu mahallenin çehresi değiştiriyor

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi, ilçenin eski yerleşim yerlerinden olan 20 bin nüfuslu Selahaddin Eyyubi Mahallesinde 10 bin metrekarelik alanda sokak sağlıklaştırılması ve kaldırım yenilenmesi çalışması yürüterek bölgenin çehresini değiştiriyor.

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi, ilçenin eski yerleşim yerlerinden olan 20 bin nüfuslu Selahaddin Eyyubi Mahallesinde 10 bin metrekarelik alanda sokak sağlıklaştırılması ve kaldırım yenilenmesi çalışması yürüterek bölgenin çehresini değiştiriyor.


Vatandaşların talebi üzerine geniş bir şekilde çalışma başlattıklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ”Buradaki çalışmamız tamamlandığında vatandaşlarımızın layık olduğu bir görüntü ve tablo ortaya çıkacak” dedi.



Tahrip olan kaldırımlar yenileniyor


Bağlar’ın kalabalık mahallelerinden Selahaddin Eyyubi Mahallesinde kaldırımların genişletilmesi, tahrip olan sokakların yenilenmesi ve bölgenin sağlıklaştırılması için başlatılan çalışmalar tamamlanmak üzere. Belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarla 10 bin metrekarelik alan yenilenirken,modernize edilen cadde ve sokakların önümüzdeki günlerde vatandaşların ulaşımına ve hizmetine açılacağı kaydedildi. Çalışmaların yapıldığı bölgede incelemelerde bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşlarla görüşerek hizmetlerden memnun olup olmadıklarını sordu. Beyoğlu, belediyeciliğin halkla beraber yapılması gerektiğini ifade ederek üç yıldır bunu Bağlar’da başardıklarını söyledi.



"Vatandaşımızın hizmet talebi bizim için emirdir”


Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşların hizmet talebinin kendileri için emir olduğunu belirterek, ”Bu bölge yaklaşık 15 yıldır yenilenmemiş. Kaldırımlar kullanılamaz hale gelmişti, sokaklar güzel bir görünüme sahip değildi. Vatandaşlarımızın makul olan her hizmet talebi bizim için mutlaka yerine getirilmesi gereken emirdir. Geniş bir alanda çalışma yapıyoruz. Tamamlandığında vatandaşlarımızın çok beğeneceği ve günlük yaşantılarını huzurlu hale getireceği bir tablo ortaya çıkacak inşallah“ diye konuştu.


Yapılan çalışmayı değerli bulduklarını ifade eden çevredeki vatandaşlar da Başkan Beyoğlu ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.