EKONOMİ - 21 Mayıs 2019 Salı 11:47

Beyoğlu’ndan iş adamlarına Diyarbakır’a yatırım çağrısı

A
A
A
Beyoğlu’ndan iş adamlarına Diyarbakır’a yatırım çağrısı

31 Mart mahalli idareler seçiminde Bağlar İlçe Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Beyoğlu, hayırlı olsun ziyaretine gelen iş adamı Süleyman Ergin’i kabulünde tüm iş adamlarına Diyarbakır7a yatırım çağrısında bulundu.

31 Mart mahalli idareler seçiminde Bağlar İlçe Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Beyoğlu, hayırlı olsun ziyaretine gelen iş adamı Süleyman Ergin’i kabulünde tüm iş adamlarına Diyarbakır7a yatırım çağrısında bulundu.


Diyarbakırlı iş adamı Süleyman Ergin, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. İş adamı Süleyman Ergin’i makam odasında ağırlayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bu vesile ile tüm iş adamlarına Diyarbakır’a yatırım çağrısında bulundu. Ergin’in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu da dile getiren Başkan Beyoğlu, “Değerli dostum iş adamı Süleyman Ergin’in ziyareti bizleri hayli memnun etti. İstanbul’daki işlerini bırakıp bizleri ziyaret eden Süleyman Ergin nezdinde tüm iş adamlarımıza ilimize yatırım yapmaları çağrısında bulunmak istiyorum. Bu güzelim şehrimize ve Bağlar ilçemize hizmet etmek bizler için onurdur. Allah kısmet ederse bayramdan sonra halkımıza tarihi hizmetler yapacağız. Öncelikle esnafımıza dönük güzel çalışmalarımız olacak, akabinde fakir fukaramıza, hastalarımıza, yaşlılarımıza ve engelli kardeşlerimize yönelik projelerimiz olacak” diye konuştu.


Başkan Beyoğlu’nun Bağlar ilçesi için bir şans olduğunu belirten iş adamı Süleyman Ergin ise, “Değerli başkanım Hüseyin Beyoğlu’nu tebrik edip yeni görevinde hayırlı olmasını dilemek için burdayım. Başkanımız Hüseyin Beyoğlu göreve gelir gelmez yoğun bir tempo ile halka kapılarını açtı. Kapısı açık vaziyette gelen misafirleri ağırlıyor. İşte bizlere böyle bir başkan lazım misafirperverliği ile halkın gönlüne kısa bir zamanda girmeyi başardı. Bizlerde kendisini ziyaret etme fırsatı bulduk. Bu sürede Bağlar ilçemize yapılacak hizmetleri konuştuk. Değerli başkan bizlere güzel bilgiler verdi. Çarpık kentleşme ile ilgili konuları ve yıkık dökük sokaklar ve evleri konuştuk, kaldırımlar köy yolları ile ilgili çalışmalardan bahsettik. Başkanımızın söylediği tek şey ’Her şey halkımız için ve her şey Bağlarımıza, evliyalar ve insanlık şehri olan kentimiz için’ dedi ve en güzel hizmeti yapacağını söyledi. Başkan Hüseyin Beyoğlu bir dava adamıdır. Fakir fukara dostudur, gönül adamıdır" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.