GENEL - 09 Ekim 2019 Çarşamba 16:40

Dicle Elektrik’ten Kırsal Alanda Kaliteli ve Kayıpsız Enerji Çalıştayı

A
A
A
Dicle Elektrik’ten Kırsal Alanda Kaliteli ve Kayıpsız Enerji Çalıştayı

Ülke ekonomisine ciddi zararlar veren kayıt dışı tüketim ile hem sahada, hem de teknolojik imkanlardan yararlanarak mücadele eden Dicle Elektrik, bu konuda en büyük sıkıntının yaşandığı kırsaldaki durumu masaya yatırmak için Kırsal Alanda Kaliteli ve Kayıpsız Enerji Çalıştayı düzenledi.

Ülke ekonomisine ciddi zararlar veren kayıt dışı tüketim ile hem sahada, hem de teknolojik imkanlardan yararlanarak mücadele eden Dicle Elektrik, bu konuda en büyük sıkıntının yaşandığı kırsaldaki durumu masaya yatırmak için Kırsal Alanda Kaliteli ve Kayıpsız Enerji Çalıştayı düzenledi.


Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta kayıt dışı elektrik tüketimi 6 yılda yüzde 80’den yüzde 54’e çekildi. Bu başarıda önemli rol oynayan teknoloji birimi ve saha birimlerinde görevli 175 çalışanın katılımıyla Diyarbakır’da Kırsal Alanda Kaliteli ve Kayıpsız Enerji Çalıştayı düzenlendi. Kırsalda kayıt dışı tüketim önlenirken nasıl daha kaliteli ve ve kayıpsız enerji verilebileceğinin ele alındığı çalıştaya Teknoloji ve İnsan Kaynakları Başkanı Kürşad Karaman, Ar-Ge Direktörü Mutluhan Oruncak, Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdür Yardımcıları Nedim Tüzün ve İbrahim Halil Ertürkler, Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu, Mardin İl Müdürü Memet Bulut, Batman İl Müdürü Yusuf Açar, Siirt İl Müdürü Naci Obut ve Şırnak İl Müdürü Murat Horoz ile 175 saha sorumlusu katıldı.



Sermayemiz insan ve bilgidir


Çalıştayın açılış konuşmasını Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel yaptı. Bu mücadelede görev alan tüm çalışanlara teşekkür eden Karagüzel, en büyük sorunlarının kayıp kaçak olduğunu söyledi. Özelleştirme sonrasında bu konunun hep gündemlerinde yer aldığını belirten Karagüzel, “Bu konuda yüzlerce yeni proje denedik ve birçoğunu sahada uyguladık. Aldığımız iyi neticelerle Allah’a şükür bugün çok güzel yerlere geldik. Bunda siz saha çalışanlarının çok büyük katkıları var. Hepinize teşekkür ederiz. Yeni projeler beklediğimiz için böyle bir çalıştay düzenledik. Sonuçta bizim sermayemiz insan ve bilgidir, yani sizlersiniz” dedi.



Teknoloji üreten şirket olacağız


Dicle Elektrik’in AR-GE konusunda 21 dağıtım şirketi içerisinde ilk sırada yer aldığını da kaydeden Genel Müdür Murat Karagüzel, “Beklenmedik projeleri hayata geçiren şirketimiz bu yönüyle çok kişiyi şaşırtmıştır. Teknolojiyi en iyi kullanan şirket olmanın yanında inşallah teknoloji üreten bir şirket olacağız. Kullandığımız teknolojik proje ve ürünlerin çoğu zaten bizim şirkette olgunlaştırıldı. Bu çalıştay ile kayıp kaçağı önlemenin yanında ekonomik ve işletilebilir projeleri bulup geliştirmek arzusundayız. Şimdilik bu anlamda bize ulaşan 12 fikir var. Bunları dinleyip, şirket olarak yararlanmaya çalışacağız” diye konuştu.



Teknolojinin fikirlerle entegrasyonu


Daha sonra söz alan Müşteri ve Saha Yönetimi Başkanı Yaşar Arvas ise, tek başına teknolojiyi kullanarak bir dönüşüm gerçekleştirmenin mümkün olamayacağına dikkat çekerek, “Bunu, siz sahada çalışanların fikirleri ile entegre edersek başarırız” şeklinde konuştu.


Çalıştayda Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, güncel verilerle Dicle Elektrik’in son durumu hakkında bir sunum yaptı. Ardından ise saha sorumluları, kırsala kaliteli ve kayıpsız enerji verilebilmesine dair hazırladıkları projelerini sundular. Çalıştaya sunulan ve dikkat çeken projeler, şirket yönetimi tarafından ele alınacak. Uygulanabilir bulunan projeler ise AR-GE biriminde geliştirilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.