GENEL - 12 Şubat 2020 Çarşamba 15:54

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz’dan Tahir Elçi dosyası açıklaması

A
A
A
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz’dan Tahir Elçi dosyası açıklaması

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Tahir Elçi dosyası ile ilgili yaptığı açıklamada, 3 şüphelinin ifadesinin alındığını belirterek, "Soruşturma 4 yıla aşkındır sürüyor, titizlikle devam ediyor, tamamlanmak üzere" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Tahir Elçi dosyası ile ilgili yaptığı açıklamada, 3 şüphelinin ifadesinin alındığını belirterek, "Soruşturma 4 yıla aşkındır sürüyor, titizlikle devam ediyor, tamamlanmak üzere" dedi.


Diyarbakır’da Denetimli Serbestlik Yükümlerine yönelik verilen kursları yerinde incelemek için Yenişehir Halk Eğitim Merkezine ziyarette bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Diyarbakır Barosu Başkanı iken 28 Kasım 2015’te Sur ilçesinde bulunan Dört Ayaklı Minare’nin altında gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada başına isabet eden kurşun nedeni ile hayatını kaybeden Tahir Elçi dosyasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başsavcı Yavuz, soruşturmanın bitme aşamasında olduğunu kaydederek 3 şüphelinin ifadesinin de alındığını kaydetti. Başsavcı Yavuz, "Soruşturma 4 yıla aşkındır sürüyor, titizlikle devam ediyor. Tamamlanmak üzere olduğunu daha önce belirtmiştik, son aşamalarına doğru geldik. İfade işlemlerini de tamamladık, bundan sonra soruşturma tamamlanıp dava aşamasına geçilecektir. Şuanda alınan 3 şüphelinin ifadesi var, hangi suçla ilgili sorgulandığını iddianame açıklandığında söylenecek şuanda soruşturma gizli" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 19 Nisan 2024 Cuma günü başlayacak olan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde çok özel organizasyonların olacağını duyurdu. Başkan Büyükkılıç, ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözüne uygun olarak çocukların eğitimi, öğretimi ve gelişmesi için gayretlerini ve hizmetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, okuyan ve okutan şehir Kayseri mottosuyla donanımlı, eğitimli bir nesil yetişmesi için çocuk kütüphanelerinin ardından şimdi de Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ni çocuklarla buluşturuyor. Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Geleceğin teminatı olarak gördüğümüz çocuklara ayrı bir özen gösteriyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da içine alan çocuklara özel harika bir fuar ve şenlik hazırladık” dedi. Birbirinden eğlenceli etkinlikler, kitaplar ve organizasyonlarla çocukların muhteşem bir 10 gün geçireceklerini söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği Cuma günü başlıyor. Birbirinden eğlenceli etkinlikler, kitaplar ve organizasyonlarla çocuklarımız için hazırız. TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmlerinin olacağı şenliğimiz 19-28 Nisan 2024 tarihleri arasında çocuklarımızla buluşacak” diye konuştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, tüm çocukları bu etkinliğe davet eden Büyükkılıç, “Bütün yavrularımızı 19-28 Nisan günleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi etkinlik alanına bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği kapsamında 20 Nisan Cumartesi Günü Çocuk Tiyatrosu “Heidi”, 21 Nisan Pazar Günü Çocuk Tiyatrosu “Elif ve Arkadaşları” Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi etkinlik alanında çocuklarla olacak.
Trabzon Abdullah Avcı, kalan haftalar için uyardı Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trendyol Süper Lig’in kalan 6 haftalık bölümü için futbolcularına uyarılarda bulunarak, oyuna ve disipline sadık kalan bir takım istediğini belirtti. Trendyol Süper Lig’de 52 puanla üçüncü basamakta yer alan Trabzonspor, kalan 6 haftada yerini koruyarak sezonu tamamlamayı hedefliyor. Önümüzdeki sezonun planlaması için , ligde elde edeceği sıralamanın yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası kazanarak Avrupa Kupalarına katılmayı hedefleyen bordo-mavililerin teknik patronu Abdullah Avcı, oyuncularını ligin kalan bölümü için uyarılarda bulunuyor. Oyuna ve disipline sadık kalan bir Trabzonspor Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Sivasspor mağlubiyeti ardından yapılan ilk antrenmanda oyuncularıyla yenilginin kısa bir değerlendirmesini yapmıştı. Pazar ve pazartesi günü takımına izin veren Avcı, bu hafta deplasmanda oynayacakları Kayserispor müsabakası öncesi oyuncularıyla bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yapacak. Üçüncülük avantajını iyi kullanmaları gerektiğini futbolcularına her fırsatta aktaran Avcı, 3 puan önemli olduğunu vurgulayarak, ciddiyetin ve dikkatin ise daha da önemli olduğunu belirtti. Hem savunmayı hem hücumu birlikte yapmaları gerektiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, oyuna ve disipline sadık kalan Trabzonspor istediğini yineledi. 17 hafta üçüncü sırada yer aldı Trendyol Süper Lig’de Beşiktaş ve Çaykur Rizespor’un 4 puan önünde 52 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, kalan 6 haftada bu avantajını kullanarak, 17 haftadır koruduğu koltuğu sezon sonuna kadar taşımak istiyor. Son 6 maç Trabzonspor, Süper Lig’de son 6 maçın 3’ünü evinde, 3’ünü de deplasmanda oynayacak. Bordo-mavililer, bu süreçte Kayserispor (D), Gaziantep FK, Samsunspor (D), İstanbulspor, RAMS Başakşehir (D) ve MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Trabzonspor’un yeni maestrosu kim olacak? Önümüzdeki sezon güçlü bir kadro kurmak için kolları sıvayan Trabzonspor, çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa’da bir çok isimle temas halinde olan Karadeniz ekibi, bu kez beklemeyecek. Ekonomik şartları oluşturulan oyuncularla sezonun bitmesi ve transfer döneminin başlamasıyla birlikte imzalar atılacak. Kamp döneminde oyuncuların hazır olmasına büyük bir önem veren Karadeniz ekibi, takımı saha içerisinde yönetecek bir maestro üzerinde duruyor. Marek Hamsik’in ayrılığından sonra bu boşluğu dolduramayan Trabzonspor, Avrupa’nın önemli isimleriyle temaslarını sürdürüyor. Bu futbolcular arasında daha önce Atalanta ve Inter formaları giyen, bu sezon ise Monza ile performansa dayalı sözleşme imzalayan Roberto Gagliardini yer alıyor.
Sivas Leylekler yuvaya döndü, fabrikada üretime ara verildi Sivas’ta faaliyet gösteren ve dünya devi olarak adlandırılan araç firmalarına kam mili üreten ESTAŞ, baharın habercileri olarak bilinen leyleklerin gelişiyle birlikte, leyleklerin bacasında yuva yaptığı döküm ünitesinde üretimi durdurdu. Türkiye’nin önemli ağır sanayi kuruluşlarından biri olan ve dünyaca ünlü araç firmalarına kam mili üreten ESTAŞ, yaklaşık 20 yıldır leyleklere ev sahipliği yapıyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte göç eden leylekler, fabrikanın bir bacasında kurmuş oldukları yuvalarına geri döndü. Yuvalarına dönen leyleklerin zarar görmesini istemeyen fabrika yönetimi, leyleklerin göç edeceği zamana kadar bacanın bulunduğu ünitede üretime ara veridi. Bacasında yuva bulunan döküm fabrikasının yanı sıra yerleşkenin birçok noktasına yapılan yuvalara da leyleklerin gelmesi bekleniyor. ESTAŞ Döküm Fabrikası Müdürü Murat Aydın, leyleklerin yaklaşık 20 yıldır fabrikaya geldiğini ifade ederek, “Mart ayının yirmisinden sonra gelmeye başlıyorlar. Biz de bunu artık bir fabrikamızın uğuru olarak değerlendiriyoruz. Yaklaşık on beş yıl önce burada bizim kazan vardı. Leyleklerin buraya gelip gitmesinden dolayı biz artık kazanları kapattık. Başka yere taşıdık. Dolayısıyla onlar için bir yaşam alanı oluşturmaya çalıştık. Zaten çevremizde de gördüğümüz gibi biz de her ne kadar döküm fabrikası olsak da doğaya, tabiata mümkün olduğu kadar dikkat etmeye, temiz bakmaya çalışıyoruz. Osmanlı, 1189 yılında İzmir Ödemiş’te leylekler için vakıf kurmuş bir medeniyet. Biz de bu medeniyetin devamı olarak mümkün olduğu kadar hem leylekleri hem diğer doğaya, hayvanlara mümkün olduğu kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Geçen yıllarda yine farklı fabrikamızın farklı bölgelerinde leylekler için duvarlar oluşturmaya başladık. Şimdi onların bir tanesine de yine leylek gelmeye başladı” dedi. “Onlar artık bizim bir uğurumuz oldu” Leyleklerin geri gelişinin fabrikada sevinçle karşılandığını ifade eden Aydın, “Onlar artık bizim bir uğurumuz oldu. Çalışanlar da yazın geldiğini o leyleklerle ifade ediyor. ‘Uğurumuz geldi. Yaz başladı’ şeklinde konuşuluyor. Yurt dışından gelenler özellikle çok ilginç karşılıyor. İşte döküm fabrikasına gelmiş, döküm fabrikasının bacasında bir tane leylek. Çok ilgilerini çekiyor. Normalde leylekler doğada böyle temiz ortamlarda, insanların daha az yaşadığı yerlerde işte bacalarda, elektrik direklerinde daha sakin yerlerde yuva kuruyorlar. Dolayısıyla biz bu anlamda da çevreye ve doğaya saygılı bir firmayız. Muhtemelen leylekler de buranın havasını yaşanacak şeklinde düşünüyorlar ki geliyor diye düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.