ASAYİŞ - 04 Haziran 2020 Perşembe 12:42

Diyarbakır’daki silahlı kavgada ölü sayısı 4’e yükseldi

A
A
A
Diyarbakır’daki silahlı kavgada ölü sayısı 4’e yükseldi

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde dün gece saatlerinde arazi anlaşmazlığı nedeni ile çıkan silahlı kavgada ağır yaralanan 1 kişi daha hayatını kaybetti.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde dün gece saatlerinde arazi anlaşmazlığı nedeni ile çıkan silahlı kavgada ağır yaralanan 1 kişi daha hayatını kaybetti. Olayda ölenlerin sayısı 4’e yükseldi.


Olay, dün gece Çınar’a bağlı Fatih Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, iki aile arasında arazi meselesinden çıkan tartışma kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada Hülya Karataş, Mehmet Karataş ve Nuri Karataş hayatını kaybederken 2’si ağır 11 kişi yaralandı. Olayı gören çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alınırken, ağır yaralanan Feyyat Karataş da burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


10 yaralının hastanedeki tedavileri sürerken, kavganın çıktığı mahallede geniş güvenlik önlemleri alındı.


Olayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Pamukkale Adayı Ertemur, “Pamukkale ittifakı’nı oluşturduk, tamam inşallah” DENİZLİ(İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Pamukkale’de gönülleri birleştirdiklerini ve değişeme hazır olduklarını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, yerel seçimlere 2 gün kala seçimi kazandıkları mesajını verdi. Yaklaşık 50 gündür saha çalışmaları yapan Ertemur, vatandaşların yaklaşımlarının değişimin kapısını sonuna kadar araladığını belirtirken, Pamukkale İttifakı’nı oluşturduklarının altını çizdi. Ertemur; “Bu yola çıkarken Pamukkale’mizi hak ettiği hizmete kavuşturacağımıza inandık. Günler geçtikçe vatandaşlarımızın bize inanmasıyla Pamukkale İttifakı’nı oluşturduk. Tamam inşallah” diye konuştu. “Vatandaşımızın oyları ile seçilenler, vatandaşımızı yok saydı” Seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Ertemur, “10 yıldır aynı zihniyet tarafından yönetilen Pamukkale’miz hizmetten yoksun kaldı. Vatandaşlarımız mutsuz, umutsuz. Belediyecilik yaptıklarını sananlar vatandaşlarımızı unuttular. En basit belediyecilik hizmetleri bile vatandaşlarımıza çok görüldü. Çöpler toplanmadı, yollar yapılmadı, projeler yapılmadı, başlanan projeler yarım bırakıldı. Ekonomik krizde, pandemide vatandaşlarımıza destek vermekten imtina ettiler. Vatandaşımızın oyları ile seçilenler, vatandaşımızı yok saydı. 50 gündür sahadayız. Vatandaşımız artık kendilerini önemseyen muhatap istiyor. Biz bu yüzden yola çıktık. Pamukkale’mizi değiştirebileceğimize, güzelleştirebileceğimize ve mutlu insanların şehri yapabileceğimize inandığımız için yola çıktık” dedi. “Pamukkale ittifakını oluşturduk” Pamukkale’deki her sokakta her insana dokunmaya çalıştıklarını belirten Ertemur, “Vatandaşımızın arasındaydık, yanındaydık. Onlara insan odaklı belediyecilik anlayışımızı anlattık. Onları nasıl hizmetlerle buluşturacağımızı anlattık. Onlar bize inandı. Pamukkale’mizin hizmeti hak ettiğini bizlere söylediler. Vatandaşlarımızın gözlerindeki, gönüllerindeki değişim isteğini gördükçe kararlılığımız arttı. Gönüller Pamukkale’mizde birleşti. Günler geçtikçe vatandaşlarımızın bize inanmasıyla Pamukkale İttifakı’nı oluşturduk. Tamam inşallah” ifadelerini kullandı.
Yozgat Yozgat’ta öğrencilerden şehitlere büyük vefa Yozgat’ta Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde köy köy gezerek vatan uğruna şehit düşen askerlerin kabirlerini ziyaret ediyor, çevre temizliğini yapıyor, bayraklarını ve mezar taşlarının yazılarını yeniliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğünün 2023’te başlattığı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, görsel sanatlar dersi öğretmenleriyle başta il merkezi olmak üzere köylerdeki şehit kabirlerini ziyaret ediyor. Şehitlerin kabirlerinin çevre temizliğini yapan öğrenciler, soluk mezar taşlarını yanlarına getirdikleri boyalarla yenileyip kabirlerin bayraklarını değiştiriyor. Şehitlerin kabirlerinde dua okuyan öğrenciler, şehitlere vefa borçlarını ödüyor. "Şehitlerimizi unutmuyoruz" Projeye katılan 10. sınıf öğrencilerinden Kadir Yılmaz, “Yürüttüğümüz proje çerçevesinde şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ediyoruz, dua ediyoruz ve mezarların çevre temizliğini yapıp eskiyen bayraklarını yeniliyoruz. Silinmiş mezar taşlarının yazılarını boyuyoruz. Şehitlerimizi unutmuyoruz, onlar bizim içimizde yaşıyor. Bu şekilde onlara vefa borcumuzu ödüyoruz” dedi. "Şehit mezarlarının silinen yazılarını yeniliyoruz" Öğrencilerden Hayrunnisa Topal ise, “Öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla Yozgat ve köylerindeki mezarlarımızı ziyaret ediyoruz. Şehit mezarlarının silinen yazılarını tazeliyoruz. Mezarların etrafını temizliyoruz, eskiyen bayrakları alıp yenilerini takıyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu. "Öğrencilerimizin milli ve manevi değerleri güçleniyor" Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen sosyal sorumluluk projesinde öğrencilere değerler eğitimi verdiklerini söyleyen Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Aytaş Şahin de, “Öğrencilerimiz ilimiz ve civarındaki köylerde bulunan şehit kabirlerini ziyaret ediyor. Öğrencilerimizle şehit kabirlerinin yazılarını yenilemek, temizliklerini yapmak, bakımlarını yapmak ve bayraklarını yenilemek gibi bir proje amaçladık ve şu an onu yürütüyoruz. Bu projede öğrencilerimizin topluma karşı duyarlı milli ve manevi değerlerini güçlendirecek çalışmaları ortaya çıkarmaya çalıştık. Aynı zamanda okulumuzun değerler kulübü ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışma ile okulumuzun iklimini, kurum kültürünü dışarıya yansıtarak güzel bir atmosfer oluşturmaya çalıştık” ifadelerine yer verdi. "Bu etkinlik bizi mutlu ediyor" Öğrencilerin bu etkinliği yaparken mutlu olduklarını da belirten Şahin, “Onların mutlu olması ziyadesiyle bizleri de mutlu ediyor. Bu etkinlik vatan uğruna şehit düşen askerlerimize bir vefa borcudur, değerlerimize sahip çıkmak herkes için ve öğrencilerimiz için de çok önemlidir. Bu tür sosyal faaliyetlerle çocuklarımızın hem öz güvenleri gelişiyor hem de topluma ve çevreye karşı duyarlı olmaları gelişiyor" diye konuştu.
Samsun Başkan Sandıkçı: “Yolumuza hız kesmeden devam edeceğiz” Canik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı, “Yolumuza hız kesmeden devam edeceğiz, hemşerilerimizle birlikte 31 Mart akşamını bayrama dönüştüreceğiz” dedi. Başkan İbrahim Sandıkçı vatandaşlar ile bir araya gelerek, ilçeye yeni projeler ve yatırımlar kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti. Eser ve hizmet belediyeciliği anlayışıyla, Canikli vatandaşlar için hizmet etmeye devam ettiklerini söyleyen Sandıkçı, vatandaşlar ile olan güçlü birlikteliğin değerine değer katacaklarını ifade etti. İlçenin geleceğine yön veren proje ve yatırımlara imza attıklarını belirten Başkan Sandıkçı, “5 yıl boyunca durmak bilmeden ve büyük bir titizlikle gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ilçemizi yeni kimliğine kavuşturduk. Vatandaşlarımızın yerinde ve hızlı hizmet almaları için yeni projeleri ve etkin çözümleri hayata geçirdik. Canik Belediyemize borçsuz belediye unvanını kazandırırken, eser ve hizmetlerle ilçemizi ihya etmenin gayreti içerisinde olduk. Canikimizde gerçek belediyeciliği sürdüreceğimiz, daha çok gönüllere ulaşacağımız, yeni projeler ve yatırımlara imza atacağımız 5 yıla doğru ilerliyoruz. Allah’ın izniyle hemşerilerimizle birlikte 31 Mart akşamını bayrama dönüştüreceğiz. Kararlı çalışmalarımız ve güçlü birlikteliğimizle Canikimizi her alanda geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Ankara ATO Başkanı Baran: “Enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacağız, başka yolu yok” Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, “Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu politikaların olumlu sonuçlarını yılın ikinci yarısından itibaren daha net göreceğimize inanıyoruz. Enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacağız. Başka yolu yok” dedi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası’nın Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Baran, yüksek enflasyonun ortaya çıkardığı sorunların devam ettiğini belirterek, enflasyonun sıkıntılarını tüm kesimlerle birlikte iş dünyası olarak yaşadıklarını söyledi. Pandemiden sonra küresel ekonomide dengelerin yerine oturmadığını ifade eden Baran, dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelerin de etkisiyle yaşanan enflasyon ortamının işletmelerin gelir gider dengesini bozduğunu kaydetti. Baran, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Mart ayı başında açıkladığı verilere göre, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 oranında büyüdüğünü hatırlatarak, “Depreme rağmen büyümek çok kıymetli ve Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu gösteriyor. Enflasyonla mücadele sürecinde geçen hafta Merkez Bankası politika faiz oranını 500 baz puan yükseltti. Bu hamleyle faiz oranı yüzde 50 oldu. Enflasyon ve faiz maalesef bir sarmal. Bu faiz oranı yatırım ve üretim için şartları elverişsiz hale getiriyor. Ancak bu sürecin geçici olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu politikaların olumlu sonuçlarını yılın ikinci yarısından itibaren daha net göreceğimize inanıyoruz. Enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacağız. Başka yolu yok” dedi. “İş dünyası olarak enflasyon ile mücadele sürecinde üzerimize düşeni yapmaya hazırız” Enflasyon ile toplumun tüm kesimlerini içine alan topyekûn mücadelenin önemine dikkat çeken Baran, “Enflasyon adeta bir canavar gibi hem bireysel hem de toplumsal ciddi zararlar veriyor. Bir yandan alım gücünü düşürürken diğer yandan işletmelerin ticaretini, karını, gelirini, üretim kabiliyetini olumsuz etkiliyor. İş dünyası olarak enflasyon ile mücadele sürecinde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu süreçte yerli-milli üretim ve ihracat gücümüzü korumamız mücadelenin temel taşı. Ticaret Bakanlığımız bir yandan Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği’ni güncelleme konusunda çalışmalar yürütüyor. Diğer yandan, Türkiye’nin önemli ihracat pazarlarından biri olan İngiltere ile ekonomi ve ticaret alanında ilişkileri daha ileriye taşımak için kapsamlı ve modern bir serbest ticaret anlaşması hayata geçirmek üzere müzakerelerini sürdürüyor. Her iki çalışmanın da sonuçlarını çok zaman geçmeden hep birlikte göreceğiz” açıklamasında bulundu. Toplantıda, Köln’deki ‘Internationale Eisenwarenmesse’ ve Berlin’deki ‘ITB Berlin’ fuarları nedeniyle Almanya’ya gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin izlenimlerini de paylaşan Baran, Meclis üyelerine bir sunum yaptı. Avrupa Birliği’nin en büyük sanayi ülkelerinden olan Almanya’nın da dünyadaki gelişmelerden etkilendiğini belirten Baran, “Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi ve ardından gelişen Rusya-Ukrayna savaşı, Almanya’da da dengeleri yerinden oynatmış durumda” dedi. Baran, ziyareti sırasında çektiği fotoğraflar eşliğinde yaptığı sunumda, eleman bulamama başta olmak üzere Almanya’nın yaşadığı ulaşım, altyapı ve temizlik hizmetlerine yansıyan sorunlarını örneklerle anlattı.