EKONOMİ - 13 Ocak 2022 Perşembe 14:19

Küçük sanayi siteleri üst birliği kuruluyor

A
A
A
Küçük sanayi siteleri üst birliği kuruluyor

DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ile bir araya gelen Küçük Sanayi Sitesi Başkanları, Diyarbakır Merkez ve ilçelerdeki KSS’leri de içerecek bir yapılanma kararı aldı.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ile bir araya gelen Küçük Sanayi Sitesi Başkanları, Diyarbakır Merkez ve ilçelerdeki KSS’leri de içerecek bir yapılanma kararı aldı.


Diyarbakır 1., 2., 3. ve 4. KSS, Metalciler Sanayi Sitesi, Marangozlar Sanayi Sitesi, MEGA Sanayi Sitesi, Bismil, Ergani ve Dicle Küçük Sanayi Sitesi başkanlarını katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Küçük Sanayi Sitesi Başkanları Diyarbakır Merkez ve ilçelerdeki KSS’leri de içerecek bir yapılanma kararı aldılar. Toplantıda konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır ekonomisinin gelişmesi için kentin bütün bileşenleri ile birlikte hareket ettiklerini söyledi. Kaya, “Gerek küçük sanayi siteleri, gerekse de Organize Sanayi bölgelerimizin geliştirilmesi konusunda yoğun çalışmalarımız var. Mevcut OSB’de artan yatırım taleplerine karşı ek genişleme alanları kurduk. Tekstil OSB için de aynı durum var. Burada da talepler yoğun. Karacadağ OSB altyapısını hazırlamaya başladık. Kısa vadede burada yatırımcılara yer tahsisine başlayacağız. Küçük sanayi siteleri kentimizin en önemli istihdam ve üretim alanları. Bu nedenle küçük sanayi sitelerimizi daha modernize edilmiş, fiziki alt ve üst yapıları tamamlanmış halde esnafımıza hizmet verebilir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.


Hedeflerinin her ilçeye yeni en az bir KSS kurmak olduğunu belirten Kaya, “Mevcut KSS’leri ise modernize etmektir. Kuracağımız yeni ve modern KSS alanlarına şehir merkezindeki mevcut KSS’leri ve KSS dışında faaliyet gösteren küçük esnafımızı taşımayı planlıyoruz. Bunu yaparken de mevcut KSS yöneticilerimizle birlikte, onların görüş ve önerilerini alarak planlama yapıyoruz. Mevcut KSS’lerdeki esnaflarımızın hak kaybına uğramadan yeri yere taşınmaları bizim için en önemli ve en öncelikli konu. Bütün kent paydaşlarının birlikte hareket etmesi kısa sürede başarılı işler çıkarmamızı sağlıyor ve çok daha hızlı yol alabiliyoruz. Gelinen aşamada birlikteliğimizi daha güçlü kılmak, işbirliğimizi daha ileri bir düzeye taşımak için KSS’lerin tek çatı altında birleşmesinin hazırlıklarını yapmaya başladık. Çok kısa bir sürede KSS’lerimizle birlikte “Küçük Sanayi Siteleri Üst Birliği”ni kurmayı planlıyoruz. Biz de meslek Odaları olarak bu birliğin içerisinde yer alıp, gerekli bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bu şekilde gücümüzü birleştirerek yerel ve merkezi otoritelerden de gerekli destekleri çok daha kısa vadede alabilecek, kentimizin kalkınması yönünde çabalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Bu çabaları ve kararlılıkları için bütün KSS yöneticilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Toplantı neticesinde; başta Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar olmak üzere, ilçelerdeki mevcut KSS Kooperatiflerinin de katılımıyla en kısa sürede yeniden bir araya gelinerek çalışmaların birlikte sürdürülmesine kararı alındı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Artvin Artvin’de kayma ve çatlamaların meydana geldiği viyadük sürücüleri tedirgin ediyor Artvin-Erzurum karayolu üzerinde Yusufeli Barajı kapsamında yapılan Şilenkar Viyadüğünde kayma ve çatlamalar meydana geldi. Sürücüleri tedirgin eden kayma ve çatlaklar için inceleme başlatıldı. Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamında ilçenin yeni yerleşimine ulaşım sağlayacak yollar geçtiğimiz yıllarda hizmete açıldı. Artvin-Erzurum karayolunun 75. kilometresinde bulunan 530 metre uzunluğundaki Şilenkar Viyadüğü de baraj kapsamında yapılarak bir süre önce hizmete açıldı. Aynı zamanda Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan güzergahlardan biri olan viyadük üzerinde bulunan şeritler kaymadan kaynaklı kıvrımlı hale gelirken, yer yer gözle görülür açılmalar da oluştu. Baraj gölü sonrası yaşanan kaymadan kaynaklı olduğu belirtilen çatlamalar için Karayolları Bölge Müdürlüğü teknik ekipleri inceleme başlattı. “Dağın viyadüğe baskı yaptığı söyleniyor” Bölge halkından Serhat İnce konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İşhan köyünde bulunan ve 530 metre uzunluğuna sahip Şilenkar Viyadüğü barajdan sonra yapılan bir viyadük. Yusufeli girişinde bulunan ve çökmelerin meydana geldiği tünelle aynı kaderi yaşıyor. Burada da su dolduktan sonra köprünün üzerine doğru dağın baskı yaptığı söyleniyor. Konudan yetkililerin bilgisi var. Fakat bizi yine de tedirgin ediyor. Çünkü halen daha kullanmaktayız. Bu yol Doğu’yu Karadeniz’e bağlayan yol. Bu bölge özelikle yazın oldukça yoğun oluyor. Köprünün üzerinde olan şeritte hafif bir kaymalar oldu buda viyadükte kaymaların yaşandığını gösteriyor" dedi.
Ankara Bakan Uraloğlu: “Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’ni hayata geçirecek protokolü de imzaladık” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Dün Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelerek, Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’ni hayata geçirecek protokolü de imzaladık. Biz bir söz verdik mi yaparız” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilen Trabzon Tanıtım Günleri etkinliklerine katıldı. Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte Trabzonlu vatandaşlara müjde veren Uraloğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelerek Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’nin imzalarını attıklarını duyurdu. “Ülkemizin ihtiyaç duyduğu her alanda iş için aş için Türkiye’nin dört bir yanına kök saldık” Trabzon Tanıtım Günleri gibi etkinliklerin sıla hasretinde kavrulan yüreklerin avunduğu güzide organizasyonlar olduğunu belirten Uraloğlu, “Bizler Trabzonlular olarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu her alanda iş için aş için Türkiye’nin dört bir yanına kök saldık. İşçi olduk, doktor olduk, memur olduk, asker olduk, esnaf olduk, sanayici olduk, iş insanı olduk, siyasetçi olduk. Ama her gittiğimiz yerde kurduğumuz hemşehri ve yardımlaşma cemiyetleri ile kültürümüzü yaşattık, Trabzon’u, Trabzonluluk kimliğimizi tanıttık. Tarihimizi, kültürümüzü, şehrimizin eşsiz doğa güzelliklerini ve ürettiklerini tanıtmak için çok iyi fırsatlardır. Ancak en önemli özelliklerinden biri ise insanın doğduğu yer ile doyduğu yer arasında bir kardeşlik köprüsü kurmasıdır” şeklinde konuştu. Trabzon’un Türkiye ekonomisine katkısından bahseden Uraloğlu, “Bugün Trabzon, eski Trabzon değil. Trabzon’umuz Türkiye’nin en yaşanabilir kentler listesinde 10. sırada. 2023 yılında yaklaşık 1 milyar 58 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek Doğu Karadeniz illeri arasında en fazla ihracat yapan şehir oldu” ifadelerini kullandı. “Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’ni hayata geçirecek protokolü de imzaladık” Trabzon’a yeni bir müjde veren Uraloğlu, “Dün Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelerek, Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi’ni hayata geçirecek protokolü de imzaladık. Biz bir söz verdik mi yaparız. Trabzon’umuza Akçaabat’tan Yomra merkeze ulaşan; Şehir Hastanesi, Akyazı Stadyumu, Meydan, Üniversite, Otogar ve Havalimanı gibi birçok önemli durağı içeren 31,9 kilometre uzunluğunda 56 istasyon içeren kent içi raylı sistemi kazandıracağız. Trabzon Havalimanımızın genişletme çalışmalarına da başladık. Bu çalışmalar elbette kısa vadeli çözümdür. Yeni havalimanı projesini de yatırım programına aldık. 3 bin 240 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pist inşa ederek geniş gövdeli uçakların da inebileceği bir havalimanına kavuşacağız. 70 bin metrekarelik terminal binasında yılda 15 milyon yolcuyu ağırlayabileceğiz. Tamamlandığında Trabzon’a uzun yıllar hizmet edecek çok kıymetli bir eser olacak” ddei.