EKONOMİ - 12 Mayıs 2022 Perşembe 10:48

Mavi Liste’nin hedefi OSB’de istihdam sayısını 40 bine çıkarmak

A
A
A
Mavi Liste’nin hedefi OSB’de istihdam sayısını 40 bine çıkarmak

Diyarbakır’da 916 hektarlık alana sahip olan ve dört etaptan oluşan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan, bu yıl Diyarbakır olarak ihracatta rekor kırmayı hedeflediklerini belirtirken, Mavi Liste adayı olarak da istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Diyarbakır’da 916 hektarlık alana sahip olan ve dört etaptan oluşan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan, bu yıl Diyarbakır olarak ihracatta rekor kırmayı hedeflediklerini belirtirken, Mavi Liste adayı olarak da istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Diyarbakır OSB, pandemiye rağmen son dört yılda üretimde, ihracatta ve yatırımda rekora doğru gidiyor. 14 Mayıs’ta gerçekleşecek OSB Olağan Genel Kurulunda Mavi Listeden yeniden başkan adayı olan Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, 386 fabrikanın faaliyet gösterdiği OSB’den dünyanın dört bir yanına ihracat yapıldığını belirterek, üretim ve istihdam ile ilgili yeni projelerle var olan ivmeyi daha da yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.


Dört yıldır görevde olduğunu, son iki yıldır yönetim kurulu başkanlığı yaptığını anımsatan Başkan Fidan, “Biz, dört yıl önce OSB’ye geldiğimizde 6 bin 500 civarında çalışan vardı. Bakın bu çalışan sayısı 13 bin. Biz, OSB’yi iyi bir şekilde yönetip, iyi şeyler yaptığımıza da inanıyoruz ki sayı 13 binlere çıktı. Daha devam eden inşaatlarımız var. Onlar da biterse biz bu sayıyı 20-22 bin civarlarında hesaplıyoruz. Yönetime geldiğimiz 2018 yılında 1 ve 2’nin içinde fazla bir boşluk yoktu. Ama 3’üncü etapta hala boşluklar vardı. 4’üncü etabın da tamamı boştu. Bakınız; 1 ve 2 dolu, 3’te kalan arsalar bitti, 4’üncü etapta şu an itibariyle 1 santim verebileceğimiz yerimiz yok. Bizim için şu an bekleyen yatırımcılar var. Biz şu an 5’inci etabın çalışmasını yapıyoruz. İnşallah bu yılın sonuna kadar işlemleri biter. Sanayi bakanımız bunu imzaladı. Yatırımlar nasıl arttı? Diyarbakır 6’ncı teşvik bölgesi, bunun da etkisi var” dedi.



“1 milyona yakın genç nüfusumuz var, batıda bu genç nüfusu bulamazsınız”


Sanayicinin buraya gelip yatırım yapmak istediğinde kendilerindeki ilgiyi gördüğünü aktaran Başkan Fidan, “Alakayı, Diyarbakır halkının sevgisini görüyor. Şehri görüyor ve şehri sevdikten sonra Diyarbakır’a yatırım yapmaya niyetleniyor. 1 milyona yakın genç nüfusumuz var. Batıda bu genç nüfusu bulamazsınız. Batıdaki işçilik maliyetleri çok artmış durumda. Buradaki ve batıdaki işçilik maliyetleri arasında yarı yarıya kadar fark var. Bu da sanayici için büyük bir avantaj. Burada bir tekstil fabrikasının içerisindeyiz ve 250’ye yakın çalışan var. Bunların SSK’sının tamamını devlet karşılıyor. Batıda böyle bir şey yok. Bir kız kardeşimiz çalışıp bankamatikten kendi maaşını çektiği zaman hem evine katkı sağlıyor hem de çeyizini hazırlıyor. Bu bizim için sevinçtir, mutluluk tablosudur. 4’üncü etabın dolması 2023’ün sonlarına doğru inşaatın bitmesiyle olacak. Niye 2023 sonu diyorum? Çünkü arsayı inşaata verdiğimiz zaman bu arsanın 2 yıl içinde bitip üretime geçmesi lazım. Bizim buradaki beklentimiz 22 bin civarında. Bu 22 bin Diyarbakır OSB’de çalıştığı zaman büyük bir rakam değil, bana göre az. Neden 40 bin olmasın, 50 bin olmasın? Diyarbakır bunu hak ediyor. İhracat durumumuz geçmiş dönemlere baktığımız zaman her geçen gün ilerlediğimiz, daha da yükselip artıyor. Bu sene de Diyarbakır olarak ihracatta rekor kırmayı hedefliyoruz. Başka Diyarbakır yok. Tek derdimiz Diyarbakır’daki istihdamı artırmak. Bunun için de dört yılda elimden geleni yaptım. Bir dört yıl daha gelirsek elimizden gelen her şeyi yapıp Diyarbakır’da istihdam sayısını artıracağız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Başkan Tavlı, seçim öncesinde barıştırdığı kırgın esnaflarla buluştu Ordu’nun Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı seçim çalışmaları sırasında, kırgın olduklarını öğrendiği ve barıştırdığı iki esnafın misafiri oldu. Başkan Hüseyin Tavlı, Kaledere Mahallesi 20 Temmuz Caddesi’nde bulunan esnaflarla bir araya geldi. Seçim çalışmaları sırasında birbirlerine kırgın olduklarını öğrendiği esnafları barıştıran Başkan Tavlı, seçim sonrası da esnaflarla bir araya gelerek dostluklarını pekiştirdi. Cadde esnaflarından Süleyman Tez ve Turan Demir ile buluşan Tavlı keyifli sohbet gerçekleştirdi. Cadde esnafının da katıldığı buluşmada konuşan Başkan Tavlı, “Allah bize seçim sürecinde Ramazan ayında, bu kardeşlerimizle birlikte kucaklaşmayı nasip etti. Bu birliktelik neticesinde de esnaflarımızdan Muharrem Som kardeşimiz bayram sonrası kahvaltı programına bizleri davet etmişti. Biz de esnaflarımızla bir araya gelerek sohbet ettik. Her iki esnaf kardeşimize bizlerle beraber kucaklaştığı için, ev sahipliği yapan Muharrem kardeşime de ikramları için teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Onların dostluklarıyla beraber bu sofra bereketlendi. Onların birbirine olan sevgileriyle biz de lezzet aldık. Küslükten bir şey çıkmaz. Birlik, beraberlik ve dostluk bakidir. Kendilerine bunu sağladıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Keyifli sohbet çay ikramlarının ardından sona erdi.
Denizli Denizli OSB’de ‘Örme teknolojisi ve kumaş hataları’ konusu ele alındı DENİZLİ(İHA) – Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tekstil Mühendisliği işbirliğinde, “Örme Teknolojisi ve Kumaş Hataları” konulu seminer gerçekleştirildi. Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), tekstilin başkenti Denizli’de sektör paydaşları, sanayiciler ve personellerine yönelik önemli bir seminere ev sahipliği yaptı. Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tekstil Mühendisliği işbirliğinde, Denizli OSB Konferans Salonu’nda “Örme Teknolojisi ve Kumaş Hataları” konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde Yuvarlak Örgü Satış Müdürü Mehmet Erdem Aktenk, Teknik Müdürü Atılım Kasapçopur ve Çorap- Triko ve Raşel Örgü Teknik Müdürü Muhittin Kaya konuşmacı olarak yer alırken, seminerin moderatörlüğünü PAÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Ali Serkan Soydan gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu seminerde katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktaran konuşmacılar merak edilen soruları da yanıtladı. Ev sahipliği için Denizli OSB yönetimine teşekkür Denizli’nin tekstil alanında önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Yuvarlak Örgü Satış Müdürü Mehmet Erdem Aktenk, “Denizli’de tekstil sektöründeki paydaşlarımızla birlikte olabilmek, onlara firmamızın son teknolojilerini sunabilmek ve ortak mesleki bir dil oluşturabilmek adına çok güzel bir fırsat oldu. Bizleri burada ağırlayanlara, ev sahipliği için Denizli OSB Yönetimine çok teşekkür ederiz.” diye konuştu. Etkinliğin moderatörlüğünü yapan PAÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Ali Serkan Soydan, “Etkinliğimizi Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile ortaklaşa düzenledik. Ev sahipliğimizi yapan Denizli OSB Yönetim Kurulumuza çok teşekkür ederiz.” dedi. “Düzenlediğimiz etkinliklere hız kesmeden devam edeceğiz” Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu ise bölge müdürlüğü olarak ev sahipliği yaptıkları etkinliklere katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, “Denizli’deki sivil toplum kuruluşlarımız ve Pamukkale Üniversitesi ile işbirliğinde pek çok etkinliğe imza atıyoruz. Sanayicilerimize yarar sağlayacak, kentimizin gelişiminde taş üstüne bir taş daha koyacak her türlü eğitim, seminer, panel vb. etkinliklerde yer almak ve ev sahipliği yapmak bizim için bir mutluluktur. Düzenlediğimiz etkinliklere hız kesmeden devam edeceğiz.” diye konuştu.
Erzurum Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrenci kongresinin ilki ETÜ’de gerçekleştirildi Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ev sahipliğinde I. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi düzenlendi. Moleküler Biyoloji ve Genetik alanındaki güncel gelişmeleri konuşmak ve Türkiye’nin her bölgesinden akademisyenler ile öğrencileri bir araya getirmek amacıyla birincisi düzenlenen Ulusal Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi’nin açılışına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programın açılışında konuşan ETÜ Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Kara, moleküler biyoloji ve genetiğin modern bilimde önemli bir role sahip olduğunu ifade ederek, kongrenin öğrencilerin kariyer gelişimine önemli katkılar sunacağını dile getirdi. Prof. Dr. Kara’nın ardından konuşan Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit İncekara, ETÜ Fen Fakültesinde eğitim kalitesinin ortalamanın oldukça üzerinde olduğuna dikkat çekerek, kısa zamanda önemli bir mesafe kaydettiklerini ve birçok yenilikçi uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Rektör Çakmak ise öğrenci kongrelerini çok önemsediklerini söyleyerek: “Değerli arkadaşlar bu ve benzeri organizasyonlara katılımınız sizlere ilerleyen süreçlerde çok önemli kazanımlar sağlayacaktır. Kongre, sempozyum ve çalıştay gibi programlara katılımınız sizlerin aynı zamanda ortak çalışma kültürünü çok önemsediğiniz anlamına da geliyor. Nitekim iş hayatına adım atarken derslerde elde ettiğiniz başarıların yanı sıra bu ve benzeri programlara katılımınız size referans olacak. Eğitim öğretim hayatınız boyunca kendinizi geliştirmek için neler yaptığınız sorusu her zaman karşınıza çıkacak. ETÜ olarak Ulusal Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi’nin birincisini yaparak bir geleneği başlattık. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu kongrenin devamı da gelecek. Bu vesileyle kongremizin düzenlenmesinde emeği geçen öğrencilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu Türkiye genelinden 13 üniversiteden 400’e yakın öğrencinin katıldığı kongrede çok sayıda poster ve sözlü sunumun yapılırken Bitki ve İnsan Çalışmalarında Bor, Nörodejeneratif Hastalıklar, Protein Mühendisliği ve Kanser Çalışmalarında hedef moleküllerin Tespiti ve Aday İnhibitörlerin Sentezi konuları ele alındı.