GENEL - 12 Mayıs 2019 Pazar 11:55

Sözen: "PKK terör örgütü asla sağduyulu, vatansever Kürtlerin temsilcisi değildir ve olamaz da"

A
A
A
Sözen: "PKK terör örgütü asla sağduyulu, vatansever Kürtlerin temsilcisi değildir ve olamaz da"

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “Son günlerde sözde bazı PKK’lı üst düzey yöneticilerin yaptıkları açıklamalarda, PKK terör örgütünü kürtlerin temsilcisi ve sözcüsü gibi göstermeye çalışmaları ve Kürt oylarının kendi güdümlerinde olduğunu ifade etmeleri en hafif tabirle küstahlıktır, alçaklıktır” dedi.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “Son günlerde sözde bazı PKK’lı üst düzey yöneticilerin yaptıkları açıklamalarda, PKK terör örgütünü kürtlerin temsilcisi ve sözcüsü gibi göstermeye çalışmaları ve Kürt oylarının kendi güdümlerinde olduğunu ifade etmeleri en hafif tabirle küstahlıktır, alçaklıktır” dedi.


Sözen, terör örgütü PKK’nın son günlerde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Açıklamaların Kürtleri PKK’lı gösterme çabası olduğunu, bu açıklamalar ile Kürt halkına hakaret edildiğini kaydeden Sözen, “Hiç kimsenin Kürtleri teröristmiş gibi göstermeye hakkı da, haddi de yoktur. PKK terör örgütü asla sağduyulu, vatansever Kürtlerin temsilcisi değildir ve olamaz da. PKK terör örgütü Kürtlerin düşmanıdır ve en büyük zararı Kürt halkına vermiştir. En önemli ispatı ise PKK terör örgütü tarafından katledilen 6 bin 500 sivil Kürt kökenli vatandaştır. 6-7 Ekim olayları, çukur hendek olayları bunun ispatıdır. Kürt halkı şereflidir, onurludur. Asla özgür iradesini kimseye kiralamaz ve ipotek ettirmez. PKK terör örgütü katil ve kiralık bir taşeron örgüttür. Dış güçlerin ve Türkiye düşmanlarının ellerini yakmamak için kullandığı maşadır. PKK terör örgütünün Kürt oyları üzerinde görüş beyan etmeye hakkı da, yetkisi de yoktur. Kürt halkı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada sandığa gidip özgür iradeleri kapsamında oylarını kullanacaklardır. Yıllarca silahların gölgesinde Kürt halkının oylarına ipotek koymaya çalışan PKK terör örgütü bu güvenlik ortamında bunu asla başaramayacaktır. Bunun en güzel örneklerini 31 Mart yerel seçimlerinde PKK terör örgütüne ve arkasındaki siyasi uzantılarına tarihi bir cevap veren sağduyulu Kürt halkı herkese göstermiştir" dedi.



"Kürtlerin büyük çoğunluğu terör mağdurudur"


23 Haziran’da yapılacak İstanbul’daki yerel seçimlerde Kürt halkının sağduyudan yana, terör örgütlerinin destekledikleri siyasi oluşuma karşı tavır alacağını aktaran Sözen, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Çünkü İstanbul’da yaşayan Kürtlerin büyük çoğunluğu terör mağdurudur. Yıllar önce terör örgütü PKK’nın zulmünden ve işkencesinden kaçarak büyük şehirlere yerleşmişlerdir. Kürt halkı 23 Haziran’da oyunu kullanırken PKK’nın Kürt halkına yaptığı işkenceleri göz önünde bulundurarak oyunu kullanacaktır. Kürt halkı 23 Haziran’da terör örgütleri ile işbirliği yapanlara tarihi cevabı verecektir."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başak Koleji’nde öğrenciler 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük bir coşku ile kutlandı. Aydın’ın en köklü özel okullarından Özel Başak Koleji Ana Kampüsünde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklar 23 Nisan coşkusunu velileri ile birlikte yaşadı. Program çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, şölen havasında geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkokul Öğretmeni Sevda Çiçek günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. 3.sınıf öğrencileri 23 Nisan konulu şiirlerini okudular. İlkokul öğrencileri hazırlamış oldukları oratoryoyu sergilediler. Dans öğretmeni tarafından koreografisi hazırlanan modern dans gösterileri ve 100 kişilik halk oyunları gösterisi ise davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. 23 Nisan konulu Resim Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Kampüs Müdürü ve İlkokul Resim Öğretmenleri tarafından takdim edildi. Okulun Türkiye Şampiyonu olan Korfbol takımının da ödüllendirildiği etkinlikte şampiyon öğrencilerin ödülleri Kampüs Müdürü tarafından takdim edildi. Müzik Öğretmeni tarafından hazırlanan Ritm Grubu, Koro ve İşaret Dil grubu performanslarının sergilendiği kutlamalarda Özel Başak Koleji ilkokul ve ortaokul ana kampüsünde bir araya gelen veliler, öğrenciler ve öğretmenler hazırlanan 23 Nisan töreni ve etkinliklerini ilgiyle izledi. Bayrak gösterisi ile 23 Nisan etkinlikleri sona erdi. Çocukları ile birlikte 23 Nisan coşkusu yaşayan veliler öğretmen ve okul idaresine teşekkür ettiler.