KÜLTÜR SANAT - 12 Haziran 2019 Çarşamba 16:49

Üniversite öğrencilerinden yılsonu sergisi

A
A
A
Üniversite öğrencilerinden yılsonu sergisi

Diyarbakır’daki yurtlarda barınan öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler, geleneksel KYK yılsonu sergisiyle halkın beğenisine sunuldu.

Diyarbakır’daki yurtlarda barınan öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler, geleneksel KYK yılsonu sergisiyle halkın beğenisine sunuldu.


Süleyman Bin Halit Kız Yurdu, Selahattin Eyyubi Kız Yurdu, Ziya Gökalp Kız Yurdu, Mehmet Akif Ersoy Erkek Yurdu ve Halid Bin Velid Erkek Öğrenci Yurdu’nda barınan üniversite öğrencilerinin hazırladıkları ürünler görücüye çıktı. Öğrenciler, yıl boyunca Halk Eğitim Merkezleri tarafından görevlendirilen hocalar tarafından açılan kurslarda yaptıkları el emeği göz nuru ürünler Karavil Grup ve Ceylan Grup ortaklığında hayata geçen kiralama ve yönetimi Prime Development tarafından yapılan Ceylan Karavil Park AVM’de Diyarbakır halkının beğenisine sunuldu.


Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir tarafından yapılan serginin açılışına, yurt müdürleri, öğrenciler, kurum yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.


Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, burada yaptığı konuşmada yurtlarda barınan üniversite öğrencilerinin boş zamanlarını değerlendirme ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla her yıl eğitim ve öğretim dönemi boyunca bağlı yurt müdürlüklerinde eğitsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yürütüldüğünü söyledi. Demir, “Geleneksel KYK yılsonu sergimizin açılışını gerçekleştirdik. Öğretim yılı boyunca yurt öğrencilerinin kurslarda ürettikleri resim, ebru, ahşap, tezhip ve el işi gibi ürünlerden oluşan ürünlerimizin Diyarbakırlı hemşerilerimizin beğenisine sunduk. Öğrencilerimizin büyük bir istek ve katılımıyla gerçekleşen ürünlerin bir birinden güzel olduğunu ifade etmek istiyorum. Herkesin emeğine ve yüreğine sağlık. Öğrencilerimize bu kişisel gelişimlerine destek veren ve yanlarında olan eğitimcilerimizi de yürekten kutluyorum. Gerçekten çok güzel ürünler ortaya çıktı” dedi.


Demir, bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesi için ellerinden gelen desteği sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından vatandaşlar sergide yer alan ürünlere büyük ilgi gösterdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yumaklı TZOB’da istişare toplantısına katıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nde (TZOB) istişare toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile istişare toplantısına katıldı. Bakan Yumaklı, TZOB heyetiyle istişare toplantısında bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretimin daha ileriye taşınmasında meslek örgütleriyle iş birliği içinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Toplantıda TZOB heyetinin görüş ve önerilerini dinleyerek gerekli adımları atacaklarının altını çizen Yumaklı, her türlü öneriye açık olduklarını ifade etti. TZOB Genel Başkanı Bayraktar da verimli bir toplantı gerçekleştireceklerini vurgulayarak, “Bakanımız ve 4 bakan yardımcımızla yaptığımız istişare toplantısı çiftçilerimiz adına umut vericidir. Bakanlığımızla birlikte Birliğimizin görüş alışverişinde bulunması, sorunların masaya yatırılıp çözüm bulunması adına yapılan bu toplantının çiftçilerimiz için bir kazanım olmasını diliyorum” dedi. Gıda sektöründe yaşanan sorunları takip ettiklerini söyleyen Bayraktar, “Gıdanın üretiminden sofraya ulaşmasına dek yaşanan pek çok sorun var. Ama bizler sektör paydaşları olarak bu sorunları en aza indirmek ve çiftçilerimizin hak ettikleri kazancı elde etmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Gıda milliyetçiliğinin gündemden düşmediği bugünlerde üreticilerimize sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından gıdada kalıntının önlenmesine ilişkin hazırlanan projenin de sunumu yapıldı. TZOB’daki toplantıda Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ebubekir Gizligider, Dr. Ahmet Bağcı ve Abdulkadir Polat da hazır bulunurken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden ise Başkanvekili Ahmet Bahadır Sezgin, Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hepokur, Hüseyin Darcan, Arslan Soydan, Eyyup Elmalı, Yunus Kılınç, Mehmet Baştuğ, Ahmet Eyyüpoğlu ve Genel Sekreter Hasan Hüseyin Coşkun yer aldı.