- 05 Ağustos 2022 Cuma 16:11

Vali Ali İhsan Su, üç ilçede vatandaşlarla bir araya geldi

A
A
A
Vali Ali İhsan Su, üç ilçede vatandaşlarla bir araya geldi

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali İhsan Su, ilçe ziyaretleri çerçevesinde Kulp, Lice ve Kocaköy ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi, devam eden çalışmaları inceledi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali İhsan Su, ilçe ziyaretleri çerçevesinde Kulp, Lice ve Kocaköy ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi, devam eden çalışmaları inceledi.


Vali Ali İhsan Su, Kulp ilçesinde Büyükşehir Belediyesi, GAP İdaresi ile Tarım ve Orman il müdürlüğünün işbirliğiyle yürütülen “Sert Kabuklu Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” çerçevesinde yetiştiricilere dağıtılan meyve bahçeleri ihata malzemesi dağıttı. Malzeme dağıtım töreninde konuşan Vali Su, valilik ve büyükşehir belediyesi olarak birçok hizmeti hayata geçirdiklerini, Kulp ilçesinde önemli işler yaptıklarını söyledi.


Büyükşehir Belediyesinin tarım alanında çok güzel işler yaptığına dikkati çeken Vali Su, son iki yılda Büyükşehir Belediyesi, GAP İdaresi ve Tarım Bakanlığının katkılarıyla siz üreticilere 13 milyon 333 bin liralık fidan dağıttıklarını ifade etti.


Vali Su, “56 bin 618 fıstık çöğürü, 111 binbadem fidanı, 10 bin 243 ceviz fidanı dağıttık. 16 ilçemizde 550 kişiye 177 bin 760 fidanın dağıtımını gerçekleştirdik. Kulp’ta son 2 yılda 98 üreticimize 533 dekar alanında 21 bin 921 filan dağıtımı gerçekleştik. Bugün de fidanların dikildiği bahçelerin korunması için tel örgü, beton direk ve payandalarının dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu meyanda 10 bin 522 beton direk, 156 bin metrenin üzerinde de dikenli teli sizlere teslim edeceğiz. Böylelikle bu yaptığımız bahçelerinin etrafını da inşallah güzelce muhafaza altına alacağız ki, hayvanlar girmesinin ürünlerinize zarar vermesin” dedi.


Kulp’ta 2020-2022 yılları arasında 439 kilometre stabilize yol yaptıklarını belirten Vali Su, 3,5 kilometre kilitli parke taşı,1 kilometreden fazla beton yol ve 5 bin 264 ton sıcak asfalt serdiklerini dile getirdi. Gençlerin yararlanması için ilçede yarı olimpik bir yüzme havuzu ile yeni terminal binasının inşasına başladıklarını aktaran Vali Su, gençler ve çocuklar için ilçede bir bilgievi ve akademi lise yapmayı planladıklarını vurguladı.


Malzeme dağıtım törenin ardından Kulp kaymakamlığına geçen Vali Su, Kaymakam Mustafa Gözlet’ten ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Su, ardından gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde, vatandaşla sohbet etti, çocuklara oyuncak hediye etti, dondurma ikram etti. İlçede bir kıraathanede mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Su, talepleri dinledi.


Kulp’a bağlı Ağaçlı köyünde bulunan İpek İplik Üretim Tesisinde incelemelerde bulunan Vali Su, daha sonra Lice ve Kocaköy ilçelerine geçti. Vali Su, Lice ve Kocaköy ile kaymakamlarını ziyaret ederek ilçelerle devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Lice’de Aile Destek Merkezi’ni ziyaret eden Vali Su, kursiyerlerle sohbet etti, yaptıkları çalışmaları inceledi. Lice ve Kocaköy ilçelerinde de esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Vali Su, muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti, talepleri dinledi.


Vali Su’ya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi ve Büyükşehir Belediyesi daire başkanları eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TESK Başkanı Palandöken: “Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı" Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı” dedi. Merkez İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu ile Meslek Eğitimini Geliştirme Kurulu Toplantısı Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımı ile TESK Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Birlik Başkanları ve Oda Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantının açılışında konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarımız enflasyonla mücadelenin kilit noktasıdır. Kendi işini yapamayan ne kadar yatırımcı varsa gıda sektörüne birikti. Öyle bir rant olmuş ki fiyatları kontrol etmek artık mümkün değil. Bir kişinin 10 bin tane işletmesi olursa böyle olur. Ülkede haksız rekabet çok ciddi boyuta ulaştı. Esnafı tezgahtar, çiftçiyi tarlada işçi yaptılar. Tüketici artık enflasyondan illallah etti. Bari bu işletmelerin sigara ve ekmek satmasının önüne geçilsin” dedi. “Sanayide çırak, demirci, marangoz, usta, betoncu bulunamıyor” Esnaf ve sanatkarların büyük sermaye karşısında cılız kaldığını ve haksız rekabetin bir an evvel önlenmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Esnafı da vatandaşı da artık bu çileden kurtarın. Sanayide çırak, marangoz, demirci, usta, betoncu bulunamıyor. Yeni nesil babadan kalan zanaata sahip çıkamıyor. Çünkü 50 sene çalışan esnafın yanına bir market açılıyor her şeyi bitiriyor. Memlekette kasap, manav kalmadı. Tüm fiyatlar büyük sermayenin tekelinde. Bunlar hem toptancı hem servisçi, ithalatçı ve imalatçı oldular. Esnaf ve halk büyük sıkıntıda. Esnafın tütün mamullerinden elde ettiği kar marjı yüzde 12’den yüzde 4’e kadar düştü. Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı muhakkak sınırlandırılmalı” diye konuştu. “Bütün dünya küçük işletmeyi ayakta tutmaya çalışıyor” Tüm dünyada küçük işletmelerin öneminin arttığına dikkati çeken Palandöken, “Tüm dünya küçük işletmeleri ayakta tutmaya çalışırken bizde ne yazık ki büyüyünce küçüğü döv gibi bir zihniyet var. Oysa küçük esnafımız enflasyonla mücadelenin olmazsa olmaz ayağıdır. Her şeyi bol olan bir ülkede fiyatları düşürememenin sıkıntısı var. Sorunun çözümü belli. Perakende Yasası acilen esnafın ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmeli. Açılış kapanış saatleri kurala bağlanmalı. Her türlü ürünü satmalarının önüne geçilmeli ve haftada bir gün mutlaka tatil edilmeli” şeklinde konuştu.
Manisa Kalbine yenik düşen hakem gözyaşlarıyla uğurlandı Manisa’nın Turgutlu ilçesinde spor yaparken fenalaşan ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden hakem Yusuf Bulut memleketi Turgutlu’da toprağa verildi. Çarşamba günü akşam saatlerinde Turgutlu ilçesindeki Irlamaz Spor Vadisinde arkadaşlarıyla birlikte spor yaparken fenalaşarak yere yığılan ve ardından olay yerine gelen 112 ambulansı ile Turgutlu Devlet Hastanesine götürülen 37 yaşındaki hakem Yusuf Bulut burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Aynı zamanda Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan Bulut’un cenazesi bugün Turgutlu ilçesi Subaşı Camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Turgutlu Mezarlığında toprağa verildi. İlçede ve spor camiasında sevilen isimlerinden biri olan Yusuf Bulut’un cenaze törenine Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, TFF 4. Bölge Sorumlusu ve MHK üyesi eski hakemlerden Ünsal Çimen, TFF 4. Bölge Sorumlusu Serkan Gencerler, Türkiye Süper Lig hakem gözlemcileri İbrahim Aksoy ve Yunus Yıldırım, Süper Lig Hakemi Koray Gencerler, Manisa İl Hakem Kurulu Başkanı Murat Türker ve üyeleri, tüm Manisa ve İzmir hakemleri, Türkiye Ampute Futbol MHK Başkanı Ahmet Emin Alanka, TFF HGD Merkez Üyeleri, TFF HGD Manisa ve İzmir Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. “Şehit gibi uğurlanıyor benim kardeşim” Hakemin cenazesi ilk olarak çalıştığı kurumu olan Turgutlu Belediyesi’nin önüne getirildi. Burada cenazeyi Belediye Başkanı Akın, Bulut ailesi ve belediye çalışanları karşıladı. Dua alınırken yüzlerce vatandaş gözyaşları döktü. Burada bulunan Yusuf Bulut’un yakınları “Şehit gibi uğurlanıyor benim kardeşim” diye duygularını ifade etti. Ardından genç hakemin yaşadığı mahalle olan Turgutlu Subaşı Mahallesi Subaşı Camiine getirilen cenaze burada ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Turgutlu Mezarlığında toprağa verildi.