ÇEVRE - 15 Ocak 2019 Salı 15:58

çocuk kulübu göz dolduruyor

A
A
A
çocuk kulübu göz dolduruyor

Düzce Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde inşa edilen Katlı Pazaryeri ve Aile Yaşam Merkezi her yaştan vatandaşa hitap edecek şekilde düzenlenmeye devam ediyor.

Düzce Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesinde inşa edilen Katlı Pazaryeri ve Aile Yaşam Merkezi her yaştan vatandaşa hitap edecek şekilde düzenlenmeye devam ediyor.


Düzce Belediyesi Katlı Pazaryeri ve Aile Yaşam Merkezi bünyesine eklenen yeni atölyeleri ile her yaştan Düzceli için kapılarını açmaya hazırlanıyor. Giriş katında pazaryeri bulunan yapının üst katında faaliyetine devam eden kadınlara özel spor salonunun yanı sıra yeni atölyelerin de yapımı tamamlandı. Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan “Çocuk Kulübü”ne hizmet vermek üzere hazırlanan atölyeler içinde neredeyse yok yok. Mutfak, görsel sanatlar, bilgisayar, fen ve teknoloji, müzik ve daha birçok alanda çocuklar için eğitimlerin düzenleneceği alanda kafeterya ve kütüphane gibi ayrıntılar da unutulmadı. Yetkililer yaptığı açıklamada eğitim öğretim dönemlerinde çocukların boş vakitlerini değerlendirebileceği etkinlikler yapılmasını hedefleyen projeye yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti.


Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da yerel ve ulusal basın temsilcileri ile yaptığı inceleme gezisi sırasında merkezde verilen hizmetler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Ay merkez ile ilgili yaptığı açıklamada uzun süredir üzerinde çalışılan bir proje olduğuna dikkat çekerek “bugün sizlerle burayı geziyoruz. Eksiklerimiz nelerdir, bakıyoruz. Arkadaşlarımız bu proje için çeşitli illerde örneklerini gezdiler, en güzelini yapmak için çalıştılar. Gençlerimiz küçük yaştan el becerisi kazanacak. Veliler için de güzel salonlarımız var. inşallah herkesi açılışımıza bekliyoruz. Onlar da görsünler, duymayanlar duysun. Talepler çok, biz gerekirse sınıfları artırarak bu talebi karşılarız” ifadelerini kullandı.


Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar da gezide yaptığı açıklamalarda “burayı çocuk kulübü bünyesinde faaliyete geçirmek üzereyiz. 18 Ocak Cuma günü saat 15:00’de açılışını yapmayı planlıyoruz. Burada neler var; 7-14 yaş arası çocuklarımız için 13 branşta 10 tane atölyemiz var. çocuklarımıza burada hem eğitimlerini hem aktivitelerini destekleyecek şekilde ders verilecek. Burada onların eğlenceli vakit geçirmesini istiyoruz. Burayı düzenlemeden önce Ankara’da benzer projeleri inceledik. Çeşitli yerlerden aldığımız örneklerle bir yer yapmaya çalıştık. Biliyorsunuz burada kadınlar için özel spor salonumuz var, kafeterya ve kütüphane de oluşturduk” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Hentbol ve masa tenisinde kazananlar kupa ve madalyalarını aldı Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde hentbol ve masa tenisi heyecanı yaşandı. Minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde gerçekleşen müsabakalarda dereceye giren okullar, kupa ve madalyalarını aldı. Nilüfer Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen 22. Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, dostluk ve kardeşlik içinde geçen karşılaşmalarla devam ediyor. 24 ayrı branşta müsabakaların yapıldığı şenliklerde voleybolun ardından bu defa hentbol ve masa tenisi heyecanı yaşandı. Üçevler Spor Tesisleri’nde oynanan hentbol maçlarına minikler ve yıldızlar kategorilerinde toplam 11 takım şampiyonluk mücadelesi verdi. Miniklerde 10, yıldızlarda 12’şer dakikalık iki devre üzerinden oynanan maçlarda takımlar, profesyonelleri aratmadı. Minik kızlar kategorisinde Özel Osmangazi Çamlıca A Takımı birinci olurken, Özel Osmangazi Çamlıca B Takımı ikinci sırada yer aldı. Özel Osmangazi Okulları’nın üçüncülük kürsüsüne çıktığı hentbol branşında, Cebir Okulları da dördüncü olmaya hak kazandı. Hazinedaroğlu Özkan İlkokulu A Takımı’nın şampiyon olduğu minik erkekler kategorisinde de, Ali Karası İlkokulu A Takımı ikinci, Özel Osmangazi Çamlıca A Takımı üçüncü, B Takımı da dördüncü sırada yer aldı. Hentbolda yıldız erkekler kategorisinde birinci Vahide Aktuğ Ortaokulu A Takımı, ikinci de aynı okulun B takımı oldu. Ali Durmaz Ortaokulu da, yıldız erkekler kategorisinde üçüncülük kürsüsüne çıktı. Spor şenliklerinin ilgi gören branşlarından biri de masa tenisi oldu. Gençler kategorisine 12 kız, 48 erkek olmak üzere toplam 60 takımın katıldığı masa tenisi müsabakaları da, büyük çekişmeye sahne oldu. Tekli ve çiftli maçlar oynayan takımlar, rakiplerini eleyip finale çıkma mücadelesi verdi. Federasyon kurallarının geçerli olduğu ve 11 sayı üzerinden oynanan karşılaşmalar sonunda genç kızlarda Ertuğrul Seyhan Anadolu Lisesi şampiyon olurken, Özel 3 Mart Azizoğlu Lisesi ikinci oldu. Otomotiv İhracatçılar Birliği MTAL ile Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi de üçüncülüğü paylaşan takımlar oldu. Dereceye giren takımlar, kupa ve madalyalarını aldı.