SAĞLIK - 16 Ocak 2020 Perşembe 12:09

“Çocuklarımız internette güvendeler mi?”

A
A
A
“Çocuklarımız internette güvendeler mi?”

Düzce Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜBAM) tarafından Düzce Bilim ve Sanat Merkezi’nde “Güvenli İnternet” başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜBAM) tarafından Düzce Bilim ve Sanat Merkezi’nde “Güvenli İnternet” başlıklı konferans gerçekleştirildi.


Sürdürülebilir Yaşam Atölyesi kapsamında düzenlenen konferansa, Bağımlılıkla Mücadele Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Oğuzhan Kendirli bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.


Öğrenci ve velileri ile bir araya gelen Kendirli, teknoloji bağımlılığında güvenli internet ve dijital sağlık konusunda katılımcıları bilgilendirerek, teknolojiyi nasıl daha sağlıklı kullanabileceklerini örnekler eşliğinde uygulamalı olarak anlattı.


Kendirli, “Çağımızın en büyük problemlerinden birisi olan teknoloji bağımlılığı, küçük yaşlarda başlıyor. Bunun hem beden sağlığı hem ruhsal sağlığı konusunda ciddi problemlere yol açtığı bilinmektedir. Bunlar arasında bel ve boyun ağrıları, uzun süreli klavye ve mouse kullanımlarında el bilekleri dejenerasyonu gibi bedensel problemlerin yanı sıra dikkat dağınıklığı, uykusuzluk, depresyon, anti sosyallik ve kaygı bozukluğu gibi ruhsal problemler ön plana çıkmaktadır. Gençlerimizi bu risk faktörlerinden uzak tutmak adına, Üniversitemiz de kurulan merkezimiz aracılığıyla önleyici çalışmaları İlimizde ve bölgemizde sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.


Veliler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alan, çocukları internet ve sosyal medyadan nasıl uzak tutabilecekleri sorusuna cevap ararken, öğrenciler ise internet ve sosyal medyayı nasıl daha aktif kullanarak içerisinde barındığı zararlı öğelerden nasıl uzak durabilecekleri sorularına yanıt aradılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.