GENEL - 02 Aralık 2018 Pazar 18:32

Engelliler için hem Melen’de yarıştılar hem de kan bağışında

A
A
A
Engelliler için hem Melen’de yarıştılar hem de kan bağışında

Engelliler Günü öncesinde Beyaz Ay Derneği’nin Türkiye’de bulunan şube başkanları Düzce’de bir araya geldi.

Engelliler Günü öncesinde Beyaz Ay Derneği’nin Türkiye’de bulunan şube başkanları Düzce’de bir araya geldi. Düzce Belediyesi ve Türkiye Beyaz Ay Derneği ortaklığında yapılan organizasyonun son gününde derneğin şube başkanları, Melen Çayı üzerinde rafting yaptı. Ülke genelinde 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay birlikte kan vererek “kan bağışına engel yok” kampanyasını da başlattı.


3 Aralık Dünya Engeliler Haftası Beyaz Ay Derneği’nin şube başkanlarının Düzce’de yaptıkları toplantılarla start aldı. Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın birlikte yaptıkları organizasyonda Beyaz Ay Derneği Şube Başkanları önce Melen Çayı üzerinde rafting oryantiring yaptılar. Melen Çayında botlara binen Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ve Beyaz Ay Derneği Şube başkanları Melen Çayı üzerinde kürek çekerek kıyasıya yarıştılar. Çay üzerinde kürek çeken katılımcılar karaya saklanmış olan 6 tane topu bularak yine botlar ile kürek çekerek başlangıç noktasına döndüler. Yarışmayı Düzce Belediye Başkanı ve Lokman Ayva’nın olduğu takım kazandı.



“Kan bağışına engel yok”


3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve haftası dolayısıyla “Kan Bağışında Engel Yok” sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatan Beyaz Ay Derneği, kampanyanın başlangıcını da Düzce’de yaptı. Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lopkman Ayva’nın ve Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın yaptığı kan bağışı ile başlayan kampanya ile engelli vatandaşların ve engelsiz vatandaşların birlikte kan vermesinin sağlanması. Kana sürekli ihtiyaç duyan engelli bireylerinde engelsiz bireyler kadar kan bağışının yapılması amacıyla başlatılan kampanya 1 hafta boyunca Türk Kızılayı Kan bağış merkez ve araçlarından yapılabilecek. Kan Bağışı kampanyası hakkında bilgiler veren Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva; “Kızılay ve Beyaz Ay. Ay kardeşliği dediğimiz iki kuruluşumuz üstelik Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın ev sahipliğinde bu kampanyayı başlatmış oluyoruz. İnsanın verebiliyor olması çok güzel bir duygu. Engelli bireyler olarak sürekli alan kişiler olarak algılanmak çokta hoş bir durum değil. İnsan memlekt için her şeyini vermek ister. Emek vermek, eğitimiyle, düşüncesiyle, fikriyle duygularıyla, sanatıyla vermek ister. Hatta insan kanını bile vermek ister ki birilerinin işine yarasın, birilerinin hayatına dokunsun. ben engelli kardeşlerimin benden daha fazla bu duygulara sahip olduğunu biliyorum. Bu yüzden bu memleketin hepimizin olduğunu ve hepimizin bu memleket için bir şeyler yapması gerektiğini vurgulamak istiyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla da Kızılay ve Beyaz Ay böyle bir organizasyon yaptıklar. Bu vesileyle de Türkiye’nin her yerinde Beyaz Ay Şubeleriyle Kızılay Şubeleri bir araya gelerek kampanyamıza destek verecekler” diye konuştu.


Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise, “Beyaz Ay Derneği ile birlikte Kan bağışı için bizde bu kampanyaya katıldık. Melenpark’ta kan vermek için sedyeye yattık. Kanımızın son damlasına kadar bu ülke için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Organizasyonun sonunda ise Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Beyaz Ay Derneği Başkanı Lokman Ayva’ya at nalı plaket hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir