EKONOMİ - 20 Eylül 2021 Pazartesi 11:55

Kamyon ve taşıyıcılar sorunlarını çözmek için dosya hazırladı

A
A
A
Kamyon ve taşıyıcılar sorunlarını çözmek için dosya hazırladı

Düzce(İHA) – Kamyon ve tır sahipleri için sorun olan bir çok konuyu belirleyerek çözüm yolları konusunda önerileri içeren dosya hazırlayan Düzce Kamyon ve Taşıyıcılar Kooperatifi, siyasilere sundukları dosya ile sorunlarının çözümü için destek bekliyor.

Düzce(İHA) – Kamyon ve tır sahipleri için sorun olan bir çok konuyu belirleyerek çözüm yolları konusunda önerileri içeren dosya hazırlayan Düzce Kamyon ve Taşıyıcılar Kooperatifi, siyasilere sundukları dosya ile sorunlarının çözümü için destek bekliyor.


Avrupa’nın en büyük Dünyada ise ilk sıralarda yer alan Türk taşımacılığı sorunlarla boğuşuyor. Bu sorunları kalem kalem belirleyen Düzce Merkez Bölgesi Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz, bu sorunları ve çözüm yollarını hazırladığı dosya ile belirtti. Türkiye genelindeki bütün kamyon ve tır sahiplerinin yaşadığı soruları bu dosyaya kaydeden Orhan Yılmaz, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nda geçtiğimiz hafta görüşmeler yaparak hazırladığı dosyayı Bakan Adil Karaismailoğlu ve bakanlık yetkililerine teslim etti. Ardından sorunlarına çözüm bulunması içinde Düzce’de girişimlerde bulunmaya devam ediyor.


Düzce Merkez Bölgesi Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz tarafından hazırlanan dosyada; 4925 sayılı yasa gereği bütün belge sahiplerinin denetlenmesi, internet üzerinden korsan iş yapan nakliye komisyoncularına fırsat verilmemesi ve bunların bakanlık denetleme ekiplerince denetlenmesi, denetimlerin sadece araçlarla sınırlı kalmayıp, iş yerileri, fabrikaların karayolu taşıma sorumluluğunu alarak yetki belgeli çalışma yaptıranlarında denetime tabi tutulması, takograf sürelerinin araç kullanırken 4+4+4 şeklinde uzatılmasını ve bu sürelerin belirlenirken de şoförlerinde görüşünün alınması, araç sürücü ehliyet puanlama sisteminin yeniden düzenlenmesi, mesleki yeterlilik belgesi olan SRC sınavlarının kolaylaştırılması ve yetki belgelerinin devrinin yapılabilmesi başta olmak üzere çok sayıda sorun ve çözümü konusunda öneriler yer alıyor.


Ayrıca hazırlanan dosyayı Düzce Merkez Bölgesi Kamyon ve Tır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz, Düzce’deki siyasi partilerin il başkanlarına da vererek destek beklediklerini de dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.