ASAYİŞ - 10 Mayıs 2022 Salı 09:29

Reflektörünü tak görünür ol

A
A
A
Reflektörünü tak görünür ol

Düzce Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri olması muhtemel traktör kazalarının önlemek için harekete geçti.

Düzce Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri olması muhtemel traktör kazalarının önlemek için harekete geçti. Ekipler sürücüleri uyardı, traktörlere reflektör taktı.


Havaların ısınmasıyla birlikte tarla, bağ ve bahçelerde de hareketlilik başladı. Ekim döneminin de gelmesi ile birlikte başta traktörler olmak üzere tarım araçları da trafiğe çıkmaya başladı. Düzce Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri yaşanan hareketlilikte kazaların yaşanmaması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar çerçevesinde traktörlerin ve özellikle römorklu traktörlerin trafikte görünür olması için çalışma başlatan ekipler, traktör römorklarına reflektör taktı.



Reflektörleri jandarma taktı


Çilimli ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları çalışmalarda traktör sürücülerinin trafikte sorunsuz ilerlemesi ve diğer sürücüleri tehlikeye sokmaması için traktör sürücülerine reflektör dağıttılar. "Koruma çerçevesi hayat kurtarır" projesi çerçevesinde ’’Reflektör Tak, Görünür Ol’’ Sloganıyla dağıtılan reflektörleri römorkların arkasına takılma şeklini de gösteren ekipler, ayrıca flaşörlü lamba ile 2001 yılından sonra üretilen traktörlerde zorunlu olan devrilmeye karşı koruma çerçevesi bulunup bulunmadığını da kontrol etti.



Sürücüler bilgilendirildi


Düzce Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri ayrıca sürücülere yönelik olarak bilgilendirme çalışması da yaptı. Ekipler, traktör kazalarında, arkadan çarpmanın önlenmesi için, ışık donanımlarının çalışır durumda olması, traktör römorklarına üçgen reflektör takılması ve tepe lambası ile birlikte traktörlerin görünürlüğünün arttırılmasının büyük öneme sahip olduğu konusuna dikkat çektiler. Tarım işlerinde kullanılmak üzere imal edilmiş ve genişliği 2,55 metre ve 3,05 metre arasında veya daha fazla olan araçların günün kararmasından itibaren gün aydınlanıncaya kadar trafiğe çıkmamaları konularında traktör sürücülerine yerinde bilgilendirme de yapıldı. Jandarma trafik ekipleri, yaptıkları eğitim çalışması sırasında üreten, üretilene değer katan, ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan çiftçilerin canlarının yanmaması için her türlü çalışmayı yapacaklarını belirttiler. Ekipler, kabin veya koruyucu çatı kullanımı, devrilme ve takla atma şeklindeki kazaların, ölümlü sonuçlanma ihtimalini dört kat düşürdüğünü belirterek sürücülerle birlikte traktör römorklarına reflektör taktı ve trafik güvenliği konusunda bilgilendirici broşürler dağıttı.



Minikleri de unutmadılar


Ekipler, etkinlik esnasında faaliyet alanındaki minikleri de unutmadılar. Jandarma Trafik ekipleri, küçük misafirlerine boyama kitabı, şapka, kırmızı düdük ve çikolata ikramında bulunarak onlardan özellikle emniyetli yolculuk yapılması konusunda traktörlere binip yolculuk yapmamaları sözünü aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Elinde benzin bidonu ile üst geçide çıkıp annesine ve polislere zor anlar yaşattı Antalya’da bir şahıs, elinde benzin bidonuyla üst geçide çıkarak intihara kalkıştı. Polis ekiplerine ve annesine zor anlar yaşatan şahıs, yaklaşık 2 saat sonra gazeteciler tarafından ikna edildi. Olay, saat 16.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Meltem Mahallesi Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan üst geçitte meydana geldi. Alınan bilgiye göre; üst geçidin reklam tabelası basamağına çıkarak ayaklarını sarkıtan Hasan T.’yi gören vatandaşlar durumu 122 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler trafiği yola kapatarak branda açtı. Polis ekiplerinin ikna çalışmalarına cevap vermeyen şahıs 9 aydır cezaevinde tutuklu bulunan kardeşi Yaşar T.’nin serbest bırakılmasını istedi. Hasan T.‘nın zaman zaman elinde bulunan benzin bidonundan üzerine benzin dökmesi ise yürekleri ağza getirdi. İtfaiye ve polis ekipleri muhtemel bir duruma karşı tedbir aldı. Bu sırada olay yerinde toplanan meraklı vatandaşlar ise yaşananları cep telefonuyla kayıt altına almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Gazeteciler ikna etti Olay yerine bir sure sonra şahsın annesi ve abisinin eşi de geldi. Anne ve yengesi şahsı ikna etmek için uzun sure dil dökse de ikna edemedi. Anne zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Elinde benzin bidonu ile polis ekiplerine ve annesine ecel teri döktüren şahıs, yaklaşık 2 saat sonra gazeteciler tarafından ikna edildi. Gazetecilere açıklama yapan Hasan T., abisinin 10 aydır evini kiraya verirken kontrat yapmadığı için tutuklu bulunduğunu iddia etti. Polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
İstanbul Esenler’de tartıştığı sürücüyü tornavidayla öldüren kurye yakalandı Esenler’de maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle tartıştığı araç sürücüsünü tornavidayla öldüren motokurye yakalanırken, yaşanan kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün saat 21.00 sıralarında Esenler Menderes Mahallesi 301. Sokak üzerinde meydana gelmişti. Dönerci dükkanında çalışan kurye ile cadde üzerindeki araç sürücüsü arasında yol verme nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışma esnasında kurye, araca tornavida ile zarar vererek olay yerinden uzaklaşmıştı. Araç sürücüsü, sepetteki firma isminden kuryenin nerede çalıştığını görmüş bir süre sonra adam, döner dükkanına giderek kurye ile tartışmaya başlamıştı. Araç sürücüsü ile kurye arasındaki tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmüş kavga sırasında kurye, elindeki tornavida ile vurup adamı ağır yaralayarak dükkandan kaçmıştı. Ağır yaralanan adam, ambulansla hastaneye kaldırılırken yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlattı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda A.A. isimli motor kurye yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin sorgulamasında “kasten yaralama”, “taksirle yaralama” ve “motosiklet hırsızlığı” gibi çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı olduğu belirlendi. Emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından şüpheli adli makamlara sevk edildi. Öte yandan, araç sürücüsü ile kurye arasındaki kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı.