- 08 Temmuz 2020 Çarşamba 15:55

8 Temmuz tren kazasında ölenler Uzunköprü’de anıldı

A
A
A
8 Temmuz tren kazasında ölenler Uzunköprü’de anıldı

2 yıl önce Tekirdağ’ın Çorlu İlçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının yıldönümü olması nedeniyle Edirne’nin Uzunköprü İlçesinde anma programı düzenlendi.

2 yıl önce Tekirdağ’ın Çorlu İlçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının yıldönümü olması nedeniyle Edirne’nin Uzunköprü İlçesinde anma programı düzenlendi.


8 Temmuz 2018’de, Uzunköprü’den yola çıkan yolcu treni 17:00 sularında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar mevkiinde raylardan çıkarak devrilmişti. Olayda 25 kişi hayatını kaybetmiş 317 kişi yaralanmıştı. Feci kazanın yıldönümü olması nedeniyle Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde, Demirtaş mahallesinde anma töreni düzenlendi.


Tren kazasında eşini ve oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel, “2 yıl önce bu saatlerde oğlumun sesini duyuyordum. Onun hayatta olduğunu biliyordum. Onun babaannesinin dedesinin yanında neler yaptığını biliyordum. Bana diyordu ki annecim saat 19.30 da İstanbul da olacağım, beni karşılar mısın? Ben onu karşılayamadım. Hiç gitmiyor o gün gözümün önünden hiç gitmiyor. 2 yıl geçti bizi paramparça parçalayarak geçti. Benim yüreğim burada bütün annelerin acısı benim yüreğim burada bütün babaların acısı hepimiz aynı yüreği taşıyoruz” dedi.


Program raylara çelenk koyulması, kuran tilaveti ve tren kazasında eşini kaybeden Ekrem Tuna’nın evini anıt eve çevirip açılışı yapılması ile program son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da ‘Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde ‘Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi’ kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı, programın Van ilindeki paydaşları olan firmaların temsilcilerinin katılımıyla Van’da DAKA merkez binasında gerçekleştirildi. DAKA’dan yapılan açıklamada, Rol Model Programı’na Van, Muş ve Bitlis illerinde metal, mobilya/ahşap ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren 15 firmanın seçildiği belirtilerek, “Seçilen firmalara başta kurumsallaşma, sürdürülebilirlik, dış ticaret ve üretim süreçleri olmak üzere farklı alanlarda teknik ve idari eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecektir. Programın temel amacı, 6 ay boyunca verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile firmaların kurumsallaşmalarını ve üretim süreçlerini geliştirerek daha rekabetçi olmalarını sağlamaktır. Program, Muş ve Bitlis’te yapılacak toplantılarla devam edecektir” denildi.