POLİTİKA - 26 Temmuz 2021 Pazartesi 15:40

AK Partili İba’dan CHP’li Pekcanlı’nın yatırımlarla ilgili açıklamasına yalanlama

A
A
A
AK Partili İba’dan CHP’li Pekcanlı’nın yatırımlarla ilgili açıklamasına yalanlama

EDİRNE (İHA) – AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın kente dair yatırımlarla ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

EDİRNE (İHA) – AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın kente dair yatırımlarla ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.


AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. İba, toplantıda göreve geldikleri günden bu yana Edirne için çalışmalar yaptıklarını belirterek, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın kente dair yatırımlarla ilgili açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. İba, “Bizim tek gayemiz Edirne’mizin ve hemşerilerimizin daha iyi hizmete kavuşması ve layık oldukları bir Edirne’de yaşama fırsatı bulmalarıdır. Ancak CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Edirne’mizin yararına çalışması gerekirken, tüm gücünü sürekli bizleri karalamaya ve bizim Edirne için var gücümüzle ortaya sunduğumuz hizmetlere saldırmaya devam etmiştir. Bu kadar büyük haksızlıklar, mesnetsiz açıklamalar ve bu kadar vicdansız suçlamalar karşısında günlerce, aylarca susup sabrettik. Ancak artık daha fazla bu haksızlıklar karşısında sessiz kalamayacağız. Öncelikle kendisine şunu çok net belirtmek istiyorum ki resmi bir makamda, resmi bir kurumu temsil ediyorsanız, evvela sözlerinizin gerçekliğine dikkat etmelisiniz. Sizlerin masa başında karalama kampanyaları kurguladığınız dönemde bizler tüm pandemi koşullarına rağmen TEM Edirne-Karaağaç bağlantı yolunun çalışmalarına başladık. 2023 yılının ilk aylarında ise tamamlayacağız. Biz bu memleket için bu kadar uğraşırken, bu mudur vicdan, bu mudur hakkaniyet. Hem hizmet üretmeyip hem de çalışanı karalamak reva mıdır? Yine Edirne’mizdeki işsizlik sorununa çare olacak, her açıdan şehrimize nefes aldıracak, ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacak olan organize sanayi bölgelerinin yapımına engel olmak adına nasıl birleştiğinizi ve nasıl yalan bilgilerle karalama kampanyaları yaptığınızı biliyoruz" dedi.


İba, sadece Uzunköprü’nün değil bölgenin istihdam sorununu çözeceklerini kaydederek, “Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Havsa İç Gümrükleme Projesi, Selimiye Meydan Düzenleme projesi, 3 Nehir 1 Şehir ve Millet Bahçesi projesi, bin 328 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu, Edirne Spor Salonu, yüzme havuzu, Hıdırlık Tabyalar, Edirne Makedonya Kulesi ve Yakın Çevresi Koruma Projesi ve Hızlı Tren Projesi, huzurevi, Uzunköprü tarihi taş köprünün onarımı ve Havsa Deresi ile ilgili çalışmaları sürüyor. Ama siz altyapı konusunda ’süreç devam ediyor, bu sokaklara katlanalım’ dediniz, biz hep sabrettik. Her zaman halkın faydasını düşünerek uzlaşmacı olduk. Bizim elimizden gelecek tüm destekleri verdik. Sonunda Edirne’miz kazanacaksa, beklemeye de sabretmeye de razıyız dedik. Fakat ne oldu? Bizim bütün desteğimize rağmen, bunca zaman geçti siz hala en temel şehircilik sorunu olan alt yapı meselesini bile çözemediniz. Bu sabah itibarıyla buraya gelmeden önce altyapının başlangıç noktasına gittik. Maalesef altyapı çalışmaları için ilk kazmanın vurulduğu yerlerin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmiş olmasına rağmen hala büyük bir kısmının yapılmadığını gördük. Sizlerden belediyelerinizin getirmesi gereken hizmetleri beklemeyi bıraktık artık. Sadece ve en azından bu altyapı konusunda çıkın ve vatandaşımıza gerçek bir cevap verin. Tüm Edirne aylardır mağdur ediliyor. Üstüne bir de hiç utanmadan çıkıp, kendi önündeki çöpü görmeyip karşısındakine saldıran CHP İl Başkanı’nı hem vatandaşın sesini duymaya hem de vicdanının sesini duymaya davet ediyoruz. Eğer bu kadar haksızlık üstüne hala bir vicdanı kaldıysa. Edirneli hemşerilerimiz aylarca çamurun, altyapı bozukluklarının içinde sabır gösterdi, dişini sıktı, dayandı. Biz sabırla beklerken ’arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş’ misali hem suçlu hem de güçlü olamazsınız. Siz kendi yapamadığınız temel belediyecilik hizmetlerinin hesabını vatandaşa vermek yerine, yıllardır bu şehre kazandırdığımız hizmetleri karalamayı, yenilerinin yapılmasına mani olmayı seçtiniz. Her zaman olduğu gibi kolaya kaçtınız” şeklinde konuştu.



“Kış geliyor altyapıda ilerleme yok”


İba, "Kış geliyor hala altyapıda ilerleme yok. Bu kış da aynı sorunları yaşayacağız. Yine üzerini su birikintisi ve çamur kapamış çukurlarda araçlarımız kalacak, hasar alacak. Okula giden evlatlarımız çukurlara düşmeden yürümek için çırpınacak. İşine gitmeye çalışan vatandaşımız, 21. yüzyılda Avrupa’nın göbeğinde bir şehirde arabası çukura saplanıp kalır mı endişesiyle kontak çevirecek. AK Parti olarak vermiş olduğumuz desteğe, hemşehrilerimizin gösterdiği sabra rağmen altyapı sürecini doğru yönetemediniz. Bu doğru yönetemediğiniz süreçleri saymakla bitiremeyiz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.
Diyarbakır Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi’nde düzenlenen Conrad Challenge 2024’te Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye’deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA’nın Houston Uzay Merkezi’ne gitmeye hak kazandı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından oluşturulan Healthy Companions, NASA tarafından 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin küresel etki oluşturmak, sorunları çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, girişimcilik özelliklerini ortaya koymaları için düzenlediği Conrad Challenge’a Türkiye’yi temsil ediyor. Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi son teknolojileri kullanarak, projeleri kullanıcıların evcil dostlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Ürünleri aynı zamanda telefon uygulamasıyla bütünleşmiş bir şekilde yapay zeka desteği de sunuyor, böylece evcil hayvan sahiplerine daha kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliyor ve sağlık durumu ile ilgili önemli bilgiler sağlıyor. Healthy Companions takımı, "Türkiye’den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. Healthy Companions, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya özellikle odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan da geri bildirim alarak ürünlerini geliştirdi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Liseleri’nde araştırmacı, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Sevgili öğrencilerimizin göstermiş oldukları bu başarı uluslararası arenada inovasyon ve teknolojiye olan katkısını bir kez daha vurguluyor. Öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. NASA’nın Texas’taki Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum” dedi.