POLİTİKA - 25 Aralık 2020 Cuma 13:09

Bakan Karaismailoğlu: "Türkiye-Çin arasındaki ikinci yük trenimiz de yola çıktı”

A
A
A
Bakan Karaismailoğlu: "Türkiye-Çin arasındaki ikinci yük trenimiz de yola çıktı”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 4 Aralık 2020’de İstanbul Kazlıçeşme’den uğurlanan, Türkiye-Çin ilk ihraç blok yük treninin, 8 bin 693 kilometre yol kat edip, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülkeyi aşarak, Çin Xi’an şehrine ulaştığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 4 Aralık 2020’de İstanbul Kazlıçeşme’den uğurlanan, Türkiye-Çin ilk ihraç blok yük treninin, 8 bin 693 kilometre yol kat edip, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülkeyi aşarak, Çin Xi’an şehrine ulaştığını söyledi. Bakan Karaismailoğlu, Türkiye-Çin arasındaki ikinci yük treninin de yola çıktığını söyledi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, biz dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Edirne’ye geldi. Edirne Kırklareli Yolu (İskender - Sazlıdere Varyantı) açılış programı öncesi ilk olarak Edirne Valiliği’nin ziyaret eden Karaismailoğlu, burada ziyaretinin ardından partilileri ile bir araya gelmek üzere Ak Parti Edirne İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.


Bakan Karaismailoğlu, parti binasında yaptığı konuşmasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yatırımları, hızlı tren projesinin son durumu ve Türkiye-Çin treni ile ilgili süreci anlattı.



“Türkiye’yi ticari taşımacılıkta bölgesinde lider konuma taşıyacağız”


Bakan Karaismailoğlu, “Yüksek hızlı tren ağımızı genişleterek, şehirlerarası seyahatlerde vatandaşlarımıza konforlu ve hızlı bir ulaşım imkânı sunmak için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin avantajlı konumunu demiryolu çalışmalarıyla destekleyerek, Türkiye’yi ticari taşımacılıkta bölgesinde lider konuma taşıyacağız. Bu anlayışın önemli eserlerinden biri de Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’dir. Ülkemizin Asya-Avrupa arasında taşımacılık alanında can damarı olacak Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi kıtaları, kültürleri, medeniyetleri birbirine kavuşturacak önemli bir projedir” dedi.



“Halkalı-Kapıkule (Edirne) arası yolcu seyahat süresi 4 saatten, 1 saat 200 dakikaya inecek”


Bakan Karaismailoğlu, “Bu proje sadece Edirne’ye değil, bölgeye ve Türkiye’ye katma değer sağlayacak, ekonomik, sosyal, kültürel gelişmeyi de tetikleyecektir. Toplam uzunluğu 229 kilometre olacak demiryolu hattında saatte 200 kilometre hızla ulaşım sağlanabilecek. Demiryolu hem yük ve hem de yolcu taşımaya uygun olacaktır. Projenin tamamlanmasıyla, Halkalı-Kapıkule (Edirne) arası yolcu seyahat süresi 4 saatten, 1 saat 200 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan, 2 saat 20 dakikaya inecektir. Mevcut hat kapasitesi 4 kat daha artırılacaktır” ifadelerini kullandı.



“Demiryolu hat uzunluğumuzu 12 bin 800 kilometreye çıkardık”


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, Ak Parti hükümetleri döneminde ülkedeki tüm ulaşım ve haberleşme yatırımlarını kat be kat artırdıklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, “Son on sekiz yılda, tüm ulaşım modlarımızdaki yatırım miktarı 910,3 milyar lirayı aştı. Ülkemizde; bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 28 bin kilometreye çıkardık. Yarım asırdır ihmal edilen demiryollarımızda, bin 213 kilometre YHT hattı inşa ettik. Konvnasiyonel hatlarımızla birlikte demiryolu hat uzunluğumuzu 12 bin 800 kilometreye çıkardık. Havalimanlarımızı 23’ten 56’ye çıkararak ‘Havayolu Halkın Yolu’ ilkemize uygun yatırımlar yaptık. 2003’te Dünya’da 50 ülke ve 60 noktaya uçarken, bugün 127 ülkedeki 329 noktaya uçuyoruz” ifadelerini kullandı.



“İyi niyetinden şüphe ettiğimiz kimi çevrelerin yalan ve iftiralarına maruz kalıyoruz”


Bakan Karaismailoğlu, “Bizler ülke olarak bu kadar büyük atılımlar yaparken, iyi niyetinden şüphe ettiğimiz kimi çevrelerin yalan ve iftiralarına maruz kalıyoruz. Biz başımızı işimizden kaldırmadan çalışmaya devam ediyoruz ama art niyetli çevreler her zaman olduğu gibi Türkiye aleyhine çalışmalarını sürdürüyor. Ancak unuttukları bir şey var, biz Allah’tan başka hiçbir güçten korkmayız. Türkiye’nin ilerlemesini, her alanda söz sahibi olmasını istemeyenler, son günlerde ilk ihracat trenimizi Çin’e uğurlamamızın ardından, yalanlara sarılarak karalama kampanyalarına devam ediyorlar. Oysa gerçek başka; bizlerin görevi de bu gerçeği milletimize anlatmak” dedi.



“Türkiye-Çin arasındaki ikinci yük trenimiz de yola çıktı”


Bakan Karaismailoğlu, Türkiye-Çin treni ile ilgili süreci hatırlatarak, “4 Aralık 2020’de İstanbul Kazlıçeşme’den uğurladığımız, Türkiye-Çin ilk ihraç blok yük treni, 8 bin 693 kilometre yol kat edip, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülkeyi aşarak, Çin Xi’an şehrine ulaştı. Trenin Çin’e ulaşmasından dolayı Xi’an şehrinde düzenlenen törene, video konferansı ile katıldık. Türkiye-Çin arasındaki ikinci yük trenimiz de yola çıktı. Kim ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin, bizler yalanlara geçit vermeden hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.