SPOR - 05 Haziran 2021 Cumartesi 17:24

Edirne’de kürek festivali renkli başladı

A
A
A
Edirne’de kürek festivali renkli başladı

1.

1. Edirne Kürek Festivali, 12 kulüp ve 100’e yakın sporcunun katılımı ile başladı.


Meriç Nehri kenarında oluşturulan alanda düzenlenen 1. Edirne Kürek Festivali’ne 12 kulüp ile yaklaşık 100’e yakın kürek sporcusu ve sporsever katıldı. Festivalde Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sporcularla kürek teknesine binerek nehirde kürek çekti. Yeni normalleşme başlayan 1. Edirne Kürek Festivali renkli görüntülere sahne oldu.



“Çok mutlu ve heyecanlıyız”


Festival ile ilgili açıklamada bulunan TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, “Uzun zamandır yaptığımız bir çalışmanın meyvelerini Edirne halkı olarak almaya başladık. Amacımız burada Edirne şehrinde, Türkiye’de kürek sporunu, kürek severlerin parkurunu kurmak, bunu da başardığımızı düşünüyorum. Avrupa, Balkan ve dünya şampiyonluklarına Edirne şehri olarak ev sahipliği yapmak biliyorsunuz Meriç nehri doğal bir parkur iki bin metreye uzunluğa sahip bir alan lazım bu parkur için burada da iki bin metreden çok uzun bir hat var. Nehrin uzunluğu aşağı yukarı 235 metre buda parkur için yetiyor. Burada normal şartlarda böyle bir parkurun hazırlanması için 50 milyon lira bir para harcanması gerekiyor. Oysaki Meriç Nehrinde doğal olduğu için bunlara hiç gerek yok. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum çok heyecanlıyım. Böyle bir sporun Edirne’de ateşini fitillemek bize acayip derecede keyif verdi. Türkiye’nin her tarafından 15’e yakın kulüp 150’ye yakın sporcu katıldı. Sporcularımıza ve Edirneli vatandaşlarımıza bizi yalnız bırakmadıkları için katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Eşi ile birlikte kürek festivaline katılan vatandaşlardan Barış Bostanı, “Meriç Nehri çok güzel bir yer. Üstü Bulgaristan altı Yunanistan olan bir nehirdir. Burada Türk topraklarında olması çok güzel. Geçmişte Edirne Sarayından Meriç Nehri üzerinden padişahlarımız kayık ile camiye namaz kılamaya gidermiş. Bugün ise onların torunları burada kürek çekiyor. Aynı heyecanı yaşatıyoruz. Çok güzel bir etkinlik oldu. Umarım devamı gelir. Böyle bir etkinliğe Türkiye’nin gençlerin ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.


Meriç nehrinde bu sene ilki düzenlenen 1. Kürek Festivali yarışlarına Fenerbahçe Spor Kulübü ve TED Koleji Kürek Takımı başta olmak üzere 12 takım katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’in Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 28 Nisan’a kadar sürecek olan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde birbirinden özel etkinlik ve kitaplarla buluşan çocuklar, hem öğreniyor hem de eğleniyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘Ağaç yaşken eğilir’ atasözüne uygun olarak çocukların eğitimi, öğretimi ve gelişmesi için gayretlerini ve hizmetlerini sürdürürken, miniklerle dolup taşan ve 142 yayınevi, 72 yazarın yer aldığı Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği tüm hızıyla devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 19-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., KAYMEK ve Kayseri Bilim Merkezi birbirinden özel etkinliklerle çocukların doyasıya eğlenmesine ve öğrenmesine katkı sağlıyor. KAYMEK ekibi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde birbirinden güzel sahne gösterileriyle çocukların keyifli vakit geçirmesini sağladı. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş. de çocukların hem sağlıklı hem de eğlenceli vakit geçirebilmeleri için etkinliklerine devam ediyor. Çocuklar, voleybol, okçuluk, canlı langırt, tırmanma duvarı, şişme yıkım oyunu, şişme basketbol, futbol gibi spor ve oyunlarla nitelikli zaman geçiriyor. Kayseri Bilim Merkezi ise şenlikte, miniklerle birlikte ayaküstü kil ile dinazor yapımı, pipet roket, kitap ayracı, güneş saati ve gösteri deneyleri etkinliği yaptı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ekipleri de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kütüphanelerin tanıtımlarını yapıyor. Ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki etkinlik alanında ziyaretçilerini ağırlayan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde Alo 153 İletişim Merkezi ve Beyaz Masa çocukların ve vatandaşların talep ve önerilerini alıyor. Ücretsiz Ulaşım Hizmeti Devam Edecek Millet Bahçesi’nde gerçekleşen şenlik için 27 ve 28 Nisan tarihlerinde de Cumhuriyet Meydanı ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arasında 639 hat kodlu seferler ile ücretsiz hizmet verilecek. Seferler, saat 10.00 ile 22.00 arasında yarım saatte bir olarak planlanırken, ücretsiz otobüsler Cumhuriyet Meydanı Kaleönü durağından hareket edecek.
Ordu Ordu’da 10 yılda 87 orman yangını meydana geldi, 96.83 hektar alan zarar gördü Ordu’da orman yangınları ile mücadele konusunda yapılan toplantıda, son 10 yılda 87 yangının meydana geldiği ve bu yangınlarda 96,83 hektar alanın zarar gördüğü açıklandı. Orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesinde görevlilerin görecekleri işler hakkındaki yönetmelik hükümlerine göre oluşturulan orman yangınları ile mücadele komisyonu, Vali Muammer Erol’un başkanlığında toplandı. Toplantıda, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından bir sunum yapılarak, Ordu, Ünye, Akkuş ve Mesudiye Orman İşletme Müdürlükleri bünyesinde yer alan yangın araçları, su kaynakları, son 10 yıl içerisinde Ordu ili genelinde çıkan orman yangınları ve çıkış sebepleri, orman yangınlarıyla mücadele ve orman yangını söndürme gönüllüleri hakkında Vali Muammer Erol ve komisyon üyelerine bilgilendirmede bulunuldu. Ordu’da meydana gelen orman yangınlarının genellikle örtü altı yangını şeklinde olduğu vurgulanan bilgilendirmede, Ordu’da son 10 yıl içerisinde 87 adet orman yangını meydana geldiğini ve bu yangınlarda toplam 96,38 hektarlık alanın zarar gördüğü ifade edildi. Orman yangınlarının genel olarak ihmal, dikkatsizlik, kasıt, kaza, doğal nedenler ve bilinmeyen nedenlerden kaynaklandığı belirtilen bilgilendirmede ayrıca, Ordu’da Orman Teşkilatı’na kayıtlı bin 199 yangın söndürme gönüllüsü olduğu belirtildi. Ormanların, bir milletin en önemli zenginlik kaynaklarından birisi olduğunu belirten Vali Muammer Erol, toplantıda yaptığı açıklamada, “Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynaklarındandır. Orman yangınlarına karşı hem gerekli tedbirleri almak, hem de yangın olduğunda tüm kurumlarımız ellerinde ne imkan varsa onu kullanarak yangına müdahale etmesi ve bu konuda müşterek bir çalışmanın içinde olması gerekir. Bu toplantılarımızda da orman yangınlarına karşı almamız gereken tedbirleri belirliyoruz. Orman yangını olması durumunda da yapılacak müdahale ve çalışmaları gözden geçirmiş olduk. Dileğimiz ülkemizin hiçbir yerinde orman yangını hadisesi yaşamayalım” ifadelerine yer verdi. Orman yangınlarını önlemeye yönelik kararların alındığı toplantıda, orman yangınlarıyla mücadelede ilgili kurumlarca yürütülecek çalışmalar da belirlendi. Toplantıya, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Bilkay, komisyon üyesi kurum yöneticileri katıldı.