- 08 Temmuz 2020 Çarşamba 16:22

Korona virüs denetiminde ilginç anlar

A
A
A
Korona virüs denetiminde ilginç anlar

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından "Korona virüs Tedbirleri Kapsamında” gerçekleştirilen denetimlerde, polisi gören vatandaşların birçoğu ceplerinden, kollarından ve poşetlerinden çıkardıkları maskeleri kısa sürede takmaya çalıştı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından "Korona virüs Tedbirleri Kapsamında” gerçekleştirilen denetimlerde, polisi gören vatandaşların birçoğu ceplerinden, kollarından ve poşetlerinden çıkardıkları maskeleri kısa sürede takmaya çalıştı.


İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine "Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler" konulu genelge göndermesinin ardından ülke genelinde olduğu gibi Edirne’de de eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.



İşlek cadde de maske denetimi


Polis, sağlık, tarım ve zabıta ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Kentin en işlek caddelerinden biri olan Saraçlar Caddesinde maske uygulaması yapıldı.



Maskeler, cepten ve poşetten çıktı


Maskeyi çenesine ve koluna takan vatandaşlar ekipler tarafından uyarıldıktan sonra maskelerini doğru şekilde taktı. Birçok vatandaşın maskesini cebinde, kolunda ve poşetlerde taşıdığı ayrıca polisi görünce kısa sürede maskeyi takmaya çalıştıkları görüldü.



Polisi görünce sosyal mesafeli sohbete başladılar


Caddenin bir köşesinde sohbet eden 6 kişilik arkadaş grubu ise, polis ekiplerini görünce maskelerini takarak sosyal mesafe düzenine geçip sohbet etmeye devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-29’ operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonlarında 23 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonları düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, Hatay’da 10, Yalova’da 5, Konya’da 1, Yozgat’ta 3, Çanakkale’de 1, Sakarya’da ise 2 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken 1 Haziran 2023 - 22 Nisan 2024 tarihleri arasında 10 aylık süre içinde DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam bin 422 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 2 bin 991 şüpheli yakalanırken bunlardan 718’i tutuklandı. 566’sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi.