GENEL - 12 Mayıs 2020 Salı 11:42

Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, ÜNDER’in "Anadolu buluşmaları"nda akademisyenlere Trakya Üniversitesi’ni anlattı

A
A
A
Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, ÜNDER’in "Anadolu buluşmaları"nda akademisyenlere Trakya Üniversitesi’ni anlattı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversite Öğretim Elemanları Dayanışma Derneği (ÜNDER) tarafından organize edilen dijital buluşmada, Rektörlük görevini üstlendiği günden bu yana Trakya Üniversitesi’nde hayata geçirilen çalışmaları ve bu süreçte elde edilen başarıları anlattı.


Türkiye’nin birçok farklı üniversitesinden akademisyenlerin takip ettiği, ÜNDER Başkanı Prof. Dr. Muhammet Kurulay’ın moderatörlüğünde düzenlenen “Anadolu Buluşmaları” programına, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız da konuşmacı olarak katıldı.


Katılımcı öğretim elemanlarının sorularıyla katkı verdiği programda, konuşmasına Edirne’yi tanıtarak başlayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği çalışmalardan bahsetti. Uluslararası öğrenci sayısındaki artışa dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; Bir Öğrenci de Sen Okut burs programı, Balkan Üniversiteler Birliği, Trakya Üniversiteler Birliği, akademik/bilimsel yayıncılık, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi başta olmak üzere üniversite müzeleri, akreditasyon ve kalite çalışmaları, kamu-sanayi ve üniversite iş birliği, 3+1 İş Yeri Uygulama Eğitimi, Öğrenci Senatosu, Trakya Üniversitesi’nin kazandığı ödüller ile 24-25 Şubat 2020 tarihinde Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Trakya Kariyer Fuarını, katılımcılara ayrıntılı bir şekilde aktardı. Balkanlar konusuna özel bir önem gösterdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu bölgeye yönelik gerçekleştirilen çalışmaları anlatarak konuşmasını sonlandırdı.


Trakya Üniversitesi’nin bilhassa Balkanlara yönelik çalışmalarını takdirle takip ettiklerini ifade eden katılımcı akademisyenlerin sorularının cevaplanmasının ardından program son buldu.


Programın tamamı https://www.youtube.com/watch?v=YCGy6Y3oyUQ adresinden izlenebileceği açıklandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “21 ilde gerçekleştirilen ‘Sibergöz-26’ operasyonlarında 75 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak “Nitelikli Hırsızlık, Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği Suçlarına” yönelik 21 ilde eş zamanlı olarak jandarma tarafından gerçekleştirilen “Sibergöz-26” operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya X hesabından yaptığı paylaşımda bilişim sistemlerini kullanarak “Nitelikli Hırsızlık, Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği Suçlarına” yönelik 21 ilde eş zamanlı olarak jandarma tarafından gerçekleştirilen “Sibergöz-26” operasyonlarında 75 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya paylaşımında “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Diyarbakır merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Hatay ve Denizli’de düzenlenen operasyonlarda; Facebook ‘Marketplace’ üzerinden ‘Elektrikli Bisiklet Satışı’ vaadiyle vatandaşları oltalama sitelerine yönlendirerek dolandıran ve yaklaşık 10 milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 14 şüpheli yakalandı” ifadelerine yer verdi. Yerlikaya paylaşımında, İstanbul merkezli Batman ve Diyarbakır’da düzenlenen operasyonlarda sahte internet sitesinden İstanbulkarta para yüklemek isteyen müştekinin kart bilgilerini kullanarak hesapta bulunan parayı, kendi hesabına transfer eden ve Instagram üzerinden, sosyal yardım amacıyla yatırım ve para kazanma vaadiyle vatandaşları dolandırarak 10 milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 18 şüphelinin yakalandığını belirtti. Yerlikaya paylaşımının devamında Bursa ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; sosyal medya uygulamaları üzerinden herkese açık müstehcen görüntü ve video paylaşımı yaptığı tespit edilen 2 şüphelinin yakalandığını kaydetti. Yerlikaya paylaşımında diğer illerde gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin şu bilgileri verdi: “Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, sahte alışveriş siteleri üzerinden ‘Karavan Satışı’ ve ‘Araç Satışı’ vaadiyle ‘Kapora Bedeli’ adı altında para talep edip, vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 10 şüpheli yakalandı. Mersin İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, yurtdışında oynatılan bahis ya da şans oyunlarını internet üzerinden mobil cihaz ve bilgisayarlar aracılığıyla Türkiye’den oynanmasına imkan sağlayarak yaklaşık 25 Milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 12 şüpheli yakalandı. Muğla ve Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; sosyal medya uygulamaları üzerinden çocuklara ait müstehcen görüntü ve video paylaşımı yaptıkları tespit edilen 4 şüpheli yakalandı.”
Aydın Açıklanan anket sonuçları Aydın siyasetinin gündemine oturdu Demokrasinin kalesi olarak adlandırılan Aydın’da 22 aday Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadele ederken, ilde en çok konuşulan iki aday Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu ile Çerçioğlu karşısına 3 defa rakip olarak çıkan Mustafa Savaş oldu. SONAR Araştırma Şirketi kurucusu Hakan Bayrakçı, Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun oy oranının yüzde 50.9, rakibi AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş’ın oy oranının ise yüzde 32,6 olduğunu açıkladı. Yerel seçimlere iki hafta kala Aydın’da her geçen gün heyecan artarken, ilde en çok merak edilen seçim ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri olarak görülüyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu ile AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş arasında geçmesi beklenen seçimler öncesinde anket şirketlerinin açıkladığı sonuçlar siyasetin ilk gündem maddesi haline geldi. Araştırma şirketinin ilk açıkladığı anketlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun farkı her geçen açtığı ilerisürülerek, önceki gün yapılan son anket sonuçlarına göre bu farkın yüzde 18 olduğu ileri sürüldü. Sosyal medyada da gündem olan anket sonuçları, AK Parti tarafından ‘Şişirme ve algı’ olarak değerlendiridi. CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programına katılan SONAR Araştırma Şirketi kurucusu Hakan Bayrakçı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin anket sonuçlarını, "Özlem Çerçioğlu’nun oy oranını yüzde 50.9, en yakın rakibi Mustafa Savaş’ın oy oranını yüzde 32.6" olarak açıkladı. Dikkat çeken açıklama sonrası Özlem Çerçiğlu tarafları sosyal medya hesaplarında programı paylaşırken, Mustafa Savaş tarafları ise açıklanan bu anket sonuçların gerçeği yansıtmadığını savundu.