ASAYİŞ - 18 Temmuz 2021 Pazar 17:12

Silahla yaralama şüphelisinin evinden atılan okul çantasından uyuşturucu çıktı

A
A
A
Silahla yaralama şüphelisinin evinden atılan okul çantasından uyuşturucu çıktı

Edirne’nin Keşan ilçesinde silahla yaralama şüphelisinin evine giden ekipler, pencereden dışarı atılan okul çantasında uyuşturucu buldu.

Edirne’nin Keşan ilçesinde silahla yaralama şüphelisinin evine giden ekipler, pencereden dışarı atılan okul çantasında uyuşturucu buldu. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.


Keşan’da silahla yaralama olayına karıştığını belirlenen Y.A.’nın evine Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri arama yapmak üzere gitti. Alınan arama kararı doğrultusunda Yeni Mescit Mahallesi’nde bulunan eve gelen ekipler, o sırada evin penceresinden dışarı bir çanta atıldığını fark etti.


Yere düşen çantayı alan polis, içinde çok sayıda uyuşturucu madde olduğunu fark etti ve çantayı muhafaza altına aldı.


Şüphelilerin dışarı attığı okul çantasını arayan ekipler, 13 poşette 681,34 gram eroin, 2 poşette 51,84 gram metamfetamin ele geçirdi.


Olayla ilgili gözaltına alınan B.G., Y.A. ve E.A.’nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.G. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, diğer kişiler ise serbest bırakıldı.



Olay


Yenimescit Mahallesi Kayalıdere Caddesi ve Erdemir Sokak kesişiminde bulunan terzi dükkanına silahlı saldırıda bulunuldu. Terzi dükkanı olarak kiralanan işyerinin şüpheli tarafından tahliye edilmemesinden kaynaklandığı anlaşılan olay sonucu meydana gelen saldırıda E.A. ve F.A. bacaklarından yaralandı. Yapılan olay yeri inceleme çalışmalarında 2 adet boş av tüfeği kartuşu ile 2 adet patlamamış fişek ele geçirildi.


Silahla yaralanan yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, olayda hafif yaralanan F.A.’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı E.A.’nın ise sağ ayak diz kapağı altından bacağının kesildiği öğrenildi.


Meydana gelen olayla ilgili inceleme yapan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin E.D., O.T., B.G., A.K. ve suça sürüklenen çocuk Y.A. olduğunu tespit etti. Şüpheliler, 1 tabanca ve av tüfeği ile yakalanırken, olayın azmettiricisinin O.D. olduğu bilgisine ulaşıldı.


Adliyeye sevk edilen şüpheli O.D. savcılık ifadesi ardından serbest kalırken, O.T., E.D., B.G., A.K. ve Y.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Öte yandan, Y.A.’nın ikametinde yapılan aramada, 680 gram eroin, 50 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Y.A. ile eroin ve metamfetamin maddesinin sahibi olduğu iddia edilen B.G. hakkında ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan adli işlem başlatıldı, konu ile ilgili Y.A. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. B.G. ise ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.