EKONOMİ - 20 Mayıs 2020 Çarşamba 12:37

Trakya Birlik Yönetim Kurulu: “Ülkemiz ve milletimiz için üretime devam ediyoruz”

A
A
A
Trakya Birlik Yönetim Kurulu: “Ülkemiz ve milletimiz için üretime devam ediyoruz”

Yerli ve milli üretimin öneminin bir kere daha anlaşıldığı pandemi sürecinde, halkın en temel gıda maddelerinden olan ayçiçek yağının yeni üretim sezonunda azami şekilde yerli üretimle karşılanabilmesi için Trakya Birlik camiası olarak tüm imkan ve kabiliyetleri ile çalışmalarına olanca hızıyla devam ediyor.

Yerli ve milli üretimin öneminin bir kere daha anlaşıldığı pandemi sürecinde, halkın en temel gıda maddelerinden olan ayçiçek yağının yeni üretim sezonunda azami şekilde yerli üretimle karşılanabilmesi için Trakya Birlik camiası olarak tüm imkan ve kabiliyetleri ile çalışmalarına olanca hızıyla devam ediyor.


Kamuoyunun da malumu olduğu üzere, sofralara ve gıda imalat sanayinin en temel ürünlerinden olan, dünyada da her geçen gün stratejik önemini artıran bitkisel yağların üretimi konusunda ülke olarak her yıl yurt dışından önemli miktarda hammadde tedarik etmek durumunda.


Pandemi sürecinde Dünya yağlı tohumlar ve hububat sektöründe hakim pozisyona sahip ülkelerin ithalat/ihracat rejimlerinde radikal değişiklere gitmeleri, dönem dönem gıda arz zincirinde kopmalara neden olarak tedarik ve fiyatlama sorunlarıyla karşılaşılmasına neden oluyor. Bu itibarla, tarım ve gıda üretiminde ülkenin kendi kendine yeter seviyelere ulaşarak gıda arz güvenliğinin sağlanması açısından yerli üretimin güçlendirilmesi ve desteklenmesi gereği bir kez daha ortaya çıkmış bulunmakta.


Bu amaç ve hedef doğrultusunda, hükümetce alınan tedbirler ile koordineli olarak, faaliyet konusu yağlık ayçiçeği tohumu üretiminin çalışma bölgelerindeki potansiyel tüm ekim alanlarında münavebeye uygun olarak ekiminin gerçekleştirilmesi noktasında, 13 ilde faaliyet gösteren 48 kooperatifinde üretim faaliyetlerini sürdüren üretici ortaklarının salgın sürecinde yaşanan elverişsiz şartlara rağmen izolasyon ve kişisel koruyucu tedbirleri azami şekilde uygulayarak 2020/2021 üretim sezonuna ilişkin yaklaşık bir milyon 900 bin dekar alanda yağlık ayçiçek ekimlerini çok büyük oranda tamamlanmış bulunmaktadır.


Birlik olmanın bilinciyle hareket eden ortaklarının tarımsal mücadelelerini büyük bir özveriyle sürdürüyor. Birliğin de ayçiçeği üreticisinin sadece hasat günü değil tohumun toprağa girip hasat edildiği güne kadar her anında, her ihtiyacında yanında olmayı sürdürüyor.


Üretici ortaklarının özverili çalışmalarına destek olmak, ülke için stratejik öneme sahip yağlık ayçiçeği tohumu üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanarak ülke ihtiyacına yeter seviyeye çıkartılması amacına uygun olarak ortaklarının ihtiyaç duyduğu tüm tarımsal girdiler en uygun şartlarda tedarik edilerek istifadelerine sunulmuş olup bugüne kadar 90 bin ton gübre, 160 ton zirai ilaç, 61 bin torba ayçiçeği tohumu, 12 bin adet zirai ilaç ile ekim hazırlıkları için nakit desteği olarak ürün avansı olmak üzere sağlanan ayni ve nakdi üretim desteklerinin finansal karşılığı kısa vadeli kredi olarak 191 milyon TL uzun vadeli kredi olarak 228 milyon TL olmak üzere toplamda 419 milyon TL tutarında gerçekleştirildi.


Üretici ortaklarının yukarıda belirtilen üretim faaliyetleri neticesinde 1,9 milyon dekar alandan 400 bin tonun üzerinde rekolteye ulaşılması beklenmekte olup bu üretim büyüklüğü çerçevesinde ortaklarının birliğe rekolte beyannamesi ile üretimini taahhüt ettiği ayçiçeğinin tamamına alım garantisi verilmek suretiyle çok önemli bir kamusal görev de ifa edilmektedir.


Tarımsal üretim faaliyetlerinin yanı sıra işletmelerinde halihazırda 850 ton/gün ayçiçeği tohumu işleme, 560 ton/gün rafine yağ ve 960 ton/gün karma yem üretim kapasitesi ile faaliyet gösterdiği sektörlerde en önde gelen kuruluşlardan biri olarak gıda arz güvenliğinin en büyük güvencelerinden olan birliğin, yağlı tohumlar sektöründe yerli hammadde ile mamul üretimi gerçekleştiren en büyük milli üretici olmanın gurur ve sorumluluğu ile hareket etmektedir.


Bütün faaliyet ve çalışmalarında en büyük önceliklerinin her zaman olduğu gibi ürünlerinin tarladan sofralara gelene kadar emeği geçen tüm paydaşlarının sağlığını ve iş güvenliğini korumak, tüketicilere sundukları mamullerinin üretimindeki yüksek standartlarının sürdürülebilirliğini sağlamak ve ülke için en temel tarım ürünlerinden olan yağlık ayçiçeğinin üretiminde sürdürülebilirliğe destek vermektir.


Bu süreçte, ürünlerinin halka ulaşmasında kendilerine destek olan ve tarlasında özveriyle çalışan ayçiçeği üreticisi ortaklarına teşekkürü bir borç bilerek, yaklaşmakta olan hububat hasadı akabinde ayçiçek hasadının tüm üreticilere ve ülke açısından bereketli olmasını temenni ettiklerini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yeni Türkiye Partisi il ve ilçe kongreleri için start verdi Yeni Türkiye Partisi, “İhtiyacımız Olan Tek Şey Yenilenmektir” sloganıyla Türkiye genelinde il ve ilçe kongreleri için start verdi. Yeni Türkiye Partisi, 28 Nisan’da il ve ilçe başkanlarını Ankara’da toplamayı kararlaştırdı. Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, yerel seçimlere isim değişikliği nedeniyle son anda katılma kararı almıştı. Yeni Türkiye Partisi’nin bir çok il ve ilçede mecliste vekilleri bulunan Gelecek Partisi ve Deva Partisi gibi yeni kurulan partileri geride bıraktığı ve seçime girdiği bölgelerde ismini duyurmayı başardığı belirtildi. Bunun ardından Yeni Türkiye Partisi, “İhtiyacımız Olan Tek Şey Yenilenmektir” sloganıyla Türkiye genelinde il ve ilçe kongreleri için start verdi. Yeni Türkiye Partisi, 28 Nisan’da il ve ilçe başkanlarını Ankara’da toplamayı kararlaştırdı. Ahmet Reyiz Yılmaz, Türkiye için “güç birliği” mesajı verdi Ülke genelinde yeni olarak çıkan birçok siyasi partinin, medyada kendilerine büyük fırsatlar sunulmasına rağmen halkta bir karşılık bulamadığını söyleyen Yılmaz, "Son seçimler bize göstermiştir ki halkımız umudunu mevcut partilerin dışında yeni siyasi aktörlerin çıkışına bağlamıştır. Gerek seçimlere katılım oranında sandığa giden seçmen azlığı gerekse milliyetçi kanadın tarihinde hiç olmadığı biçimde emanet olarak kerhen CHP adaylarına oy vermiş olması memlekette siyasetin de siyasi aktörlerin de 2028 seçimlerine kadar gömlek değiştireceği ve yeni isimlere alan açacağını ortaya koymaktadır. Bu çerçevede , Yeni Türkiye Partisi, doğru kadrolarla bu yenilik arayışına kucak açacak en doğru adres olacaktır. Gerek sandığa gitmeyen gerek mecburen CHP’ye oy verdim diyen vatansever yurttaşlarımız gerekse İYİ Parti’den ve diğer partilerden kopan seçmenimizden ortak paydası ’vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü’ olan herkesi Yeni Türkiye Partisi çatısı altında görev almaya davet ediyorum. Gün bugündür. Bu davetimize Atatürk gibi ’Benim naçiz vücudum bir gün ölecektir ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır’ diyen herkesin bu davete icabet etmesini istiyorum" diye konuştu.
Mardin Mardin’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Mardin’de 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında yapıldı. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması, koordinasyonu gerektirecek konuların görüşülerek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Kılıçlar Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Akkoyun, kentte 2024 yılı 1. dönem itibariyle kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 294 projenin uygulandığını kaydetti. Bunlardan 24 projenin tamamlandığını, 99 projenin devam ettiğini, 171’inin ise etüt proje aşamasında olduğunu aktaran Akkoyun, bu projelerin toplam tutarının 47 milyar 650 milyon 859 bin lira olduğunu, 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle 1 milyar 95 milyon 940 bin lira harcama yapıldığını bildirdi. Kamu yatırımlarını koordineli bir şekilde hızlı ama kaliteli yapılması için talimat veren Akkoyun, "Mardin’i daha yaşanabilir daha güzel yere getirebilmek için gayret ediyoruz. Valilik olarak vatandaşa faydası olacak her türlü işlerde her zaman vatandaşımızın yanındayız. Zamana çok dikkat etmemiz lazım. Bir kamu hizmeti zamanında gitmesi gerekiyor. Geciktirmeyelim, zamana yaymayalım. Bir işi hızlı yapayım derken de kaliteden ödün vermeyelim. Bir işi hem hızlı yapacağız, hem kaliteli yapacağız. Bütün kurumlar koordinasyona önem versinler" dedi. Toplantı, yatırımcı kuruluşların yöneticilerinin faaliyetleri hakkında bilgi vermesi ve koordinasyon gerektiren hususların görüşülmesi ile sona erdi.
Ankara Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti KASIDER-Kadın Sigortacılar Derneği’nin Quick Sigorta desteğiyle düzenlediği Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti. Türk sigorta sektörünün duayen hasar yöneticilerinin katkılarıyla zenginleşen eğitim serisi, sektör profesyonellerine yangın sigortalarında etkin hasar yönetimi konusunda kapsamlı bir bilgi sundu. Quick Tower’ın ev sahipliğinde 17 Nisan’da gerçekleşen etkinlikte 20’den fazla eğitmen yer alırken katılımcıların eğitim sertifikalarının TSEV’de yapılacak sınav sonrası Sigorta Haftası’nda dağıtılacağı duyuruldu. Eğitimde Türk Ticaret Kanunu & Genel Şartlar ilgili bölümleri, yangın restorasyonlarında dikkat edilmesi gerekecek tüm hususlar, Türkiye’de bir ilk ve tek olan ve yangın hasarlarında hasar mahalline götürülerek önemli bir fark oluşturan ve büyük katma değer sağlayan gezici tır laboratuvarının Hendek’te ziyaret edilmesi ve burada canlı örnekler ile saha eğitimi alınması, bugüne kadar yapılan büyük restorasyon hasarlarının incelenmesi gibi birçok konu ele alındı. “Quick Sigorta gibi kuruluşların desteği önemli” KASIDER Başkan Sema Tüfekçiler, “Eğitime katılan tüm eğitmenlerimize bizlere aktardıkları tecrübe ve deneyimleri için çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörde eğitime verdiğimiz önem kıymetli sponsorlarımız ile hayata geçiriliyor. Bu eğitimde mekanı ve öğlen yemeği için bize destek veren, bizlerin her daim yanında olan ve KASIDER’in kıymetli bir partneri olan Maher Holding Sigorta Grubu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. BİMTES CEO’su Cemil Islıkçı ise şunları aktardı: "KASIDER’in düzenlediği bu kıymetli eğitime sponsorluk yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Eğitimde yer alan tüm eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz. Quick Sigorta gibi önemli kuruluşların desteğiyle, sektördeki eğitim ve bilgi paylaşımı daha da güçleniyor." “Daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor” Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti: "Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’dan oluşan Maher Holding Sigorta Grubu olarak, eğitime ve KASIDER’e destek vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu tür inisiyatifler, sektördeki bilgi ve deneyimi artırarak daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor. Bu değerli eğitim serisinin, sektördeki genç yeteneklerin yetişmesine ve bilgi birikiminin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Quick Sigorta ve Corpus Sigorta ileriye dönük olarak da sektörün eğitim ve gelişimine olan desteğini her zaman sürdürmeye devam edecek.”