EĞİTİM - 15 Eylül 2020 Salı 11:23

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin’den TÜ’ye ziyaret

A
A
A
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin’den TÜ’ye ziyaret

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan Prof.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atanan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret ederek hayırlısı olsun temennisinde bulundu.


Görüşmede Genel Sekreter Mahmut Şahin, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu tebrik ederek yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi. Ziyarette Genel Sekreter Mahmut Şahin’e, Trakya Kalkınma Ajansı Edirne Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Bahar Manav da eşlik etti.


Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı’nın Edirne ve bölgesi için çok önemli projeler yürüttüğünü belirterek, birçok projede Trakya Üniversitesi’ne verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Önceki dönemde Trakya Kalkınma Ajansı ile birçok ortak proje ve çalışmaya imza attıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu, “Bundan sonraki süreçte de yeni proje çalışmalarıyla bölgemizin güçlenmesine ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Trakya Üniversitesi, Edirne ve bölge için eğitim, araştırma ve sağlık başta olmak üzere her alanda en iyisini yapma gayretinde olmaya devam edecek. Bu yolda, her zaman olduğu gibi Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği de bizlere güç verecek” ifadelerini kullandı.


Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise Trakya Üniversitesi ile ortak yürüttükleri çalışmalar ve olası iş birliklerinin önemine vurgu yaparak ilerleyen dönemlerde ilişkilerin daha da güçlenerek devam edeceğine inandıklarını ifade etti.


Edirne’yi ve Trakya’yı öne çıkaracak yeni fikir ve projeleri bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, paydaşlarına değer katmak ve fayda sağlamak istediklerini vurguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamında bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası.” diye konuştu. (AZ-