GENEL - 24 Nisan 2020 Cuma 12:37

Trakya Üniversitesi Millet Kıraathanesi’nden evlere kitap servisi

A
A
A
Trakya Üniversitesi Millet Kıraathanesi’nden evlere kitap servisi

Trakya Üniversitesi Millet Kıraathanesi, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle evlerde bolca vakit geçirilen bugünlerde, kapıya kitap servisi hizmetini başlatarak önemli bir çalışmaya daha imza attı.

Trakya Üniversitesi Millet Kıraathanesi, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle evlerde bolca vakit geçirilen bugünlerde, kapıya kitap servisi hizmetini başlatarak önemli bir çalışmaya daha imza attı.


Millet Kıraathanesi yeni hizmetiyle, envanterine kayıtlı kitapları, yaş sınır olmaksızın dileyen herkesin evine kadar ulaştırıyor. Özel cihazlarda dezenfekte edilen ve hijyenik bir şekilde paketlenen kitaplar, Millet Kıraathanesi’nin web sitesinde yer alan form aracılığıyla talep edilebiliyor. Millet Kıraathanesi’nde yer alan, her yaş grubuna hitap eden farklı içeriklerdeki kitaplar, ev adreslerine, özel kıyafetli görevliler tarafından teslim ediliyor. Felsefe, psikoloji, sanat, edebiyat, dinî, çocuk kitapları gibi birçok farklı kategorideki eserler, https://milletkiraathanesi.trakya.edu.tr/ adresindeki talep formuyla sipariş edilebiliyor. Okunulan kitapları yine evlerden teslim alan Trakya Üniversitesi Millet Kıraathanesi, bilgi dünyasının kapılarını evlerinde kalan herkese sonuna kadar açıyor.


Konuya ilişkin bilgi veren Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Türkiye’de bir ilk olan bu uygulamayı Edirne’de başlatmış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Cevdet Kılıç, “Salgın nedeniyle evde kaldığımız bugünlerde, normal zamanlarda yapmayı planladığımız ama fırsat bulamadığımız başlıca aktivitelerden biri olan kitap okumak için bol bol vaktimiz var. Okumak istediğimiz ama evimizde olmayan kitapları Trakya Üniversitesi Millet Kıraathanesi olarak evinize kadar ulaştırıyoruz. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama ile özel cihazlarla dezenfekte edilen kitaplar hijyenik bir şekilde paketlenerek, koruyucu kıyafetli çalışanlarımız tarafından evlere teslim ediliyor ve kitap okunduğunda yine evlerden teslim alınıyor. Edirneli vatandaşlarımız evde kalsın, evde kalırken de kitap okusun diye, istedikleri kitabı ayaklarına kadar götürüyoruz. Bu zor günler geçtiğinde Millet Kıraathanemiz, yine o cıvıl cıvıl kalabalık günlerine dönecek. Ziyaretçilerimize yine her zaman olduğu gibi çayımızla, kurabiyemizle ağırlayacağız.” dedi.


Trakya Üniversitesi Millet Kıraathanesi’nin, milletin yeri olduğunu, tüm Edirne’nin Kıraathane’yi benimsediğini ve her gün yüzlerce kitapseveri ağırladığını belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Edirne’nin en aktif kültür alanlarından biri olan Millet Kıraathanemiz, normal dönemde her gün yüzlerce kitapseveri ağırlıyor. Yine Kıraathanemiz içerisindeki dersliklerde farklı niteliklerde eğitimlere ev sahipliği yapıyoruz. Kitap okurken çayımızı yudumladığımız ve Selimiye’nin gölgesinde huzur bulduğumuz Millet Kıraathanemiz, ziyaretçileriyle bağını korumak ve kitap okumak isteyen herkese kitabını ulaştırmak için yeni bir uygulama başlattı. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama ile envanterimizde kayıtlı yaklaşık 6.500 kitabımızı isteyen okuyucularla buluşturuyoruz. Bunun için Millet Kıraathanemizin web sayfasında yer alan başvuru formunun doldurulması yeterli. Bu önemli hizmet ile Edirne halkına ‘Evde kal, kitap oku.’ mesajını veriyoruz. Trakya Üniversitesi, bugüne kadar olduğu gibi, benzer uygulamalarla milletimizin ve Edirne’nin hizmetinde olmaya devam edecek. Bu değerli çalışmanın hayata geçirilmesinde emek veren, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin ve Millet Kıraathanesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.