GENEL - 08 Ekim 2019 Salı 14:56

Başkan Şerifoğulları;" Yaptığımız 280 TL seyyanen zammı bu ay maaşlara yansıtacağız"

A
A
A
Başkan Şerifoğulları;" Yaptığımız  280 TL seyyanen zammı bu ay maaşlara yansıtacağız"

Seçim öncesi bir taahhütte bulunduklarını ve gerekli iyileştirmeyi yapacaklarını ifade ettiğini anımsatan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, geçen ay karar alıp sözleşmeyi imzaladıklarını, yaptıkları 280 TL seyyanen zammı bu ay çalışan bin 1845 personelin maaşına yansıtacaklarını söyledi.

Seçim öncesi bir taahhütte bulunduklarını ve gerekli iyileştirmeyi yapacaklarını ifade ettiğini anımsatan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, geçen ay karar alıp sözleşmeyi imzaladıklarını, yaptıkları 280 TL seyyanen zammı bu ay çalışan bin 1845 personelin maaşına yansıtacaklarını söyledi.


Elazığ Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren BEL-PER bünyesinde çalışan 1845 belediye işçisine yapılan 280 TL zammın ardından Hizmet-İş Sendikası üyeleri, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı ziyaret etti.


Ziyarette Hizmet-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür ederek, “Başkanımız zor günlerin mimarıdır. Sadece işçilerimizin sorunlarıyla değil, Elazığ’ın tüm sorunlarıyla ilgilendiği ve zorluklara göğüs gerdiği için, engelleri tek tek aştığı için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.


Elazığ’ın sorunlarını çözme noktasında çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Başkan Şerifoğulları ise, “Elazığ’ın kangrenleşmiş sorunları var. Bu sorunları çözme noktasında çok ciddi adımlar attık, sorunları asgariye indirdik, indirmeye de devam edeceğiz. Önemli sorunlarımızdan bir tanesi de BEL-PER bünyesinde çalışan işçi kardeşlerimizin haklarında ciddi bir kayıp söz konusuydu. Seçim öncesi bir taahhütte bulunmuştuk. Gerekli iyileştirmeyi yapacağımızı ifade etmiştik. Geçen ay karar aldık ve sözleşmeyi imzaladık. Yapmış olduğumuz 280 TL seyyanen zammı bu ay maaşlara yansıtacağız. Biz şehrimizin sorunlarını belediye bünyesinde çalışan tüm kadrolarımızla birlikte çözmek istiyoruz. İnanıyorum ki bu iyileştirme çok güzel bir şekilde hizmete yansıyacaktır. İşçilerimizin motivasyonuna katkı sağlayacaktır. Elazığ’ın tüm sorunlarını işçi kardeşlerimizle, memur kardeşlerimizle kısaca tüm kadrolarımızla birlikte çözeceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı Mersin’in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı ilk defa seçimleri kazanarak muhtar seçildi ve mazbatalarını alıp göreve başladı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde muhtar adayı olan Fatma Ayan (59), 120 oydan 63’ünü alarak erkek rakibini geride bırakıp Tuğrul Mahallesi’ne muhtar seçildi. Fatma Dorla ise (49) erkek muhtar adayı karşısında 244 oyun 125’ini alarak Çömelek Mahallesi’nde muhtar seçildi. Muhtar seçildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Tuğrul Mahalle Muhtarı Fatma Ayan, “İlk defa Mut ilçemizde 2 kadın aday muhtar olarak seçildik. Atatürk’ün biz kadınlara vermiş olduğu seçme ve seçilme hakkından yola çıkarak biz de aday olduk. Mut’a bir kadın eli değsin istedik ve çalışmalarımız sonucunda gece gündüz çalışarak bu hedefimize ulaştık. Mahallemizi bir üst seviyeye getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi. Çömelek Mahalle Muhtarı seçilen Fatma Dorla ise, “Önceki seçimde adaylığımı koymuştum. Bir kadın olarak köye kadın eli değmesini istiyordum önceki seçimde kaybettim. 6 adayın içinde ikinci sıraya yerleştim. Benim için avantaj olacağını düşündüm. İkinci sıraya gelmek benim için büyük bir başarıydı. Tekrarını denemek istedim tekrarında da 31 Mart 2024 tarihinde bir seçime girdik. Karşımdaki rakibim eski muhtardı. Bir tane aday vardı eski muhtar. 119 oy o aldı 125 oy ben aldım. Ben birinci geldim. Köyüm için en iyi hizmeti güzel bir şekilde yapacağıma eminim kendime güveniyorum. İstiyorum ki her yerde bir kadının eli değsin istiyorum. Çömelek için de benim elim inşallah uğurlu gelecek her şey güzel olacak” diye konuştu. Çömelek Mahallesi’nin eksiklerine değinen Dorla, “Yollarda şu anda gerçekten ciddi anlamda sıkıntı var. Sularımız yazın yetersiz. Ulaşımımız yok. Gögden yaylasının yolu şu anda çok berbat durumda oranın asfalt yapılması için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz inşallah. Daha çok sorunlar var ama ileriye dönük yavaş yavaş tek tek inşallah bunları çözeceğime eminim bir kadın olarak” diyerek sözlerini bitirdi.