- 12 Mayıs 2021 Çarşamba 11:23

Bayrama yeni evlerinde girecek olan depremzedeler, huzuru yaşıyor

A
A
A
Bayrama yeni evlerinde girecek olan depremzedeler, huzuru yaşıyor

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından yapılan yeni konutlarına yerleşen bir çok depremzede, konforlu, güvenlikli yeni evlerinde bayrama girecek olmanın huzurunu yaşıyor.

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından yapılan yeni konutlarına yerleşen bir çok depremzede, konforlu, güvenlikli yeni evlerinde bayrama girecek olmanın huzurunu yaşıyor.


24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazığ’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde 25 binden fazla konut ise ağır hasar gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde yaklaşık 23 bin konutun inşa edilmesi için Elazığ’da çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında şuana kadar binler konut, çekilen kuralarla hak sahiplerine teslim edildi. Kent merkezinin yanı sıra beldelerde de yapılan konutlarına yerleşen vatandaşlar için evde olsalar da çifte bayram oldu. Yeni evlerinde ilk bayramlarını yaşayacak olan aileler bunun mutluluğunu yaşıyor.



"Yazıkonak’taki proje örnek oldu"


Depremzede ve hak sahipleriyle birlikte çifte bayram yaşayacaklarını belirten Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, “Yaklaşık olarak 381 konut beldemizde inşa edildi. Hemen hemen hepsi hak sahiplerine teslim edildi. Proje olarak yer olarak Elazığ’da örnek, ayrıca beldemize de artı oldu. Vatandaşlarımız hak sahiplerimiz gönül rahatlığıyla oturabilecekleri, kaliteli ve konforlu binalar inşa edildi. Devletimiz bu konuda gereğini yapmıştır. Allah devletimizin eksikliğini vermesin inşallah. Elazığ’da genel olarak düşündüğünüz zaman deprem noktasında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kapsamlı ve en büyük projesi yürütülüyor. Bu noktada devlet burada gerçekten babalığını gösterdi. 1,5 yıl içerisinde 20 bin konutu bitirip hak sahiplerine teslim etmek gerçekten kolay değil” dedi.



"Allah nasip ederse çifte bayram yaşayacağız"


1 yıl önce 24 Ocak 2020’de Elazığ’da yaşanan depremden dolayı evlerinin ağır hasar aldığını aktaran beldenin Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Vahap Güneş, “Akabinde hak sahipliğimiz başladı, hak sahibi olduk. Buraya taşındık. 6 ay içerisinde 381 konutun temeli atıldı ve hak sahiplerine teslim edildi. 20 Aralıkta konutumuzu teslim alarak geçiş yaptık. 25 Ocakta da Cumhurbaşkanımız depremin yıl dönümünden dolayı Elazığ’a teşvik etti. Anahtar tesliminin akabininde bizim evimizi ziyaret ettiler. 1 saat falan evimizde oturdu. Önümüzde de bayram var. Oruç bittikten sonra Allah nasip ederse çifte bayram yaşayacağız. Evler çok güzel. Benim bulunduğum ev 3+1 eski evim bundan büyüktü ama bu kadar kullanışlı değildi. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Rabbim Cumhurbaşkanımızı da başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.



"Çocuk odası önceki evimizde yoktu"


Bayrama yeni evlerinde girmenin mutluluk verici bir durumun olduğunu ifade eden depremzedelerden Salih Simli, “Pandemi süreci olmamış olsaydı daha güzel olacaktı. İnşallah bundan sonraki bayramlarımızı pandemisiz olarak yeni evimizde geçirmek bizi daha fazla mutlu edecektir. Yeni evimiz 3+1, çocuk odası daha önceki evimizde yoktu. Önceki evimizde 2 odamız vardı bir tanesine eşyalarımızı diğerine de kendimiz oturuyorduk. Yeni evimiz 4 odadan oluşuyor. Kira öder gibi ev sahibi olacağız. Devletimizden rabbim bin kere razı olsun. Devlet 18 yıl demesine rağmen 2 yıl hiç bir şey ödemeden oturacağız. 18 yıl boyunca oturduğum eve kira vereceğim ve ev benim olmuş olacak ama kiracıların öyle bir şansı yok. Elimizi vicdanımıza koyarsak bu bulunmaz bir nimettir. Allah bize bu imkanları sunduklarından dolayı Devletimizden razı olsun” cümlelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da hırsızlık anları kamerada: Biri oyun konsolu, biri çanta diğeri bisiklet çaldı Şişli’de bir mağazaya gelen bir kadın, masada duran çantayı ikinci denemesinde kaşla göz arasında çalarak dükkandan uzaklaştı. Beyoğlu’nda da çocuklar apartmandaki bisikleti hiçbir şey olmamış gibi çalarak yollarına devam etti. Beşiktaş’ta ise ev eşyası satan dükkana müşteri gibi gelen bir kadın, kaşla göz arasında 25 bin liralık oyun konsolunu çaldı. Yaşananlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. İstanbul’da geçtiğimiz günlerde birçok farklı noktada hırsızlıklar yaşandı. Yaşanan olaylarda hırsızların rahat tavırları ise izleyenlere adeta ‘pes’ dedirtti. Beşiktaş Ortabahçe Caddesi’nde geçtiğimiz aylarda yaşanan olayda, genç bir kadın elindeki çantalarla müşteri kılığında dükkana geldi. Uzun süre ürünleri inceleyen kadın, bir süre sonra koltuklara oturarak dinlenmeye başladı. O esnada yerde duran oyun konsolunu çalmak için doğru zamanı bekleyen kadın, yavaş hareketlerle oyun konsolunun yanına geldi. Ardından bir süre daha diğer ürünleri inceleyerek 25 bin lira değerindeki oyun konsolunu eline aldı. Soğukkanlılığıyla dikkat çeken genç kadın, hiçbir şey olmamış gibi iş yerinden elini kolunu sallayarak çıktı. Yaşananlar dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı. Dakikalarca doğru anı kolladı Şişli Nişantaşı Mahallesi’nde geçtiğimiz ay meydana gelen olayda ise mağazaya gelen bir kadın, dakikalarca kıyafetleri inceledi. Ardından kadın, yavaş hareketlerle gelerek masanın üzerinde duran çantayı çalmak istedi. Birinci hamlesinde cesaret edemeyen kadın, bir süre daha insanları kollayarak mağazayı gezmeye devam etti. Ardından, cesaretini toplayarak gelen kadın, ikinci denemesinde masada duran çantayı alarak ceketinin içine sokarak gözden kayboldu. Yaşananlar mağazanın güvenlik kamerasına yansıdı. Saniyeler içinde bisikleti çaldılar Beyoğlu Kulaksız Caddesi’nde ise geçtiğimiz gün iki çocuk, apartman önüne geldi. Çocuklardan birisi apartmana girerken, diğer çocuk gözlem için dışarıda kaldı. Ardından kapı girişinde bulunan bisikleti çalan çocuklar yavaş hareketlerle gözden kayboldu. O ablar sokağın güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Erzincan Erzincan’da aranması bulunan 8 kişi yakalandı Erzincan’da toplam 12 yıl 2 ay hapis cezası bulunan 8 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 16 Nisan 2024 - 23 Nisan 2024 tarihleri arasında aranması bulunan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; Bina içerisinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, herkesin girebileceği bir yerde bırakılmakla birlikte kilitlenmek suretiyle hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1şahıs, 5607 sayılı kanuna muhalefet suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, görevi yaptırmamak için direnme suçundan 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, muhafaza görevini kötüye kullanmak suçundan 2 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, basit yaralama suçundan 6000 TL adli para cezası bulunan 1şahıs, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçundan ifadeye yönelik aranması bulunan 1 şahıs olmak üzere toplam 12 yıl 2 ay hapis cezası olan 6 şahıs, 6000 TL adli para cezası olan 1 şahıs, ifadeye yönelik aranması olan 1 şahıs toplam 8 şahıs Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.
İstanbul MBA Okulları, Kapadokya Üniversitesi ile akademik iş birliğine imza attı Yenilikçi Eğitim Ekosistemi Modern Müfredat vizyonu ile Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımı anlayışını referans alarak “Daha İyi Bir Dünya için Daha İyi Bir Ben Kimliğine” odaklanan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları, Kapadokya Üniversitesi ile akademik iş birliğine imza attı. Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ile MBA Okulları Projeler Koordinatörü Selin Ural arasında imzalanan akademik ve bilimsel proje protokolü ile MBA Okulları mezun öğrencilerine Kapadokya Üniversitesi tarafından eğitim bursu verilecektir. Protokol çerçevesinde MBA Okullarının kampüs ve üniversite imkanları öğrenciler tarafından ulusal ve uluslararası organizasyonlarda kullanılacak olup, multidisipliner çalışmalarla Kapadokya Üniversitesi akademisyenleri tarafından öğretmen eğitimleri yanı sıra Newgen Kariyer Eğitimi verilecek ve ulusal-uluslararası bilimsel proje hazırlama çalışmalarına rehberlik edilecektir. Sosyal sorumluluk projeleri, meslek ve tercih bilincinin kazandırılması ile ilgili lise kademesi öğrencilerin yer aldığı oturumlar düzenlenecek. Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, imzalanan protokol hakkında “Kapadokya Üniversitesi olarak bu tür iş birlikler bizim için önemli. Bu iş birliği kapsamında eğitimde yenilikçi bir ekosistem oluşturulacak ve Kişiselleştirilmiş Başarı Tasarımları ile öğrencilerin eğitim hayatındaki sınırlar genişletilecek ve daha nitelikli yetiştirilmesi hedefine ulaşılması kolaylaşacaktır” değerlendirmesinde bulundu. MBA Okulları AP ve Projeler Koordinatörü Selin Ural da “Öğrencilerimizin tutku alanlarının derinleşme yolculuklarında kampüslerimiz ve üniversiteler arasındaki iş birliğini önemsiyoruz. Ülkemizin köklü ve başarılı üniversitelerinden biri olan Kapadokya Üniversitesi ile sürdürülebilir iş birliğine imza atarken öğrencilerimizin eğitim ve kariyer hedeflerine ulaşmalarında son derece önemli bir adım attığımızı ve yenilikçi projeler üretmek için heyecan duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.