GENEL - 19 Mart 2019 Salı 21:13

Elazığ Belediyesinde toplu iş sözleşmesi sevinci

A
A
A
Elazığ Belediyesinde toplu iş sözleşmesi sevinci

Elazığ Belediyesinde imzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilere yüzde 25 zam verildi.

Elazığ Belediyesinde imzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilere yüzde 25 zam verildi.


Elazığ Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasından toplu iş sözleşmesi imza töreni yapıldı. Belediye Kültür Park Mamürat’ül Aziz Salonunda yapılan törende sözleşme protokolü Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından imzalandı. Sözleşme ile 167 işçiye sosyal haklarla birlikte yüzde 25 zam verildi. Böyle bir şehre hizmet etmenin herkes için büyük bir onur olacağını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “5 yıllık süre içerisinde bir aile içindeki fertlerin anlayışı içerisinde tamamlayarak bu şehre hizmet ettik. Biz belki bir amir statüsü içerisinde olduk. Ancak irtibatımız, birlikteliğimiz ve çalışma ahlakımız hiçbir zaman kardeşliğimizin dışında olmadı. Bu kardeşlik ve birbirimizin motivasyonunu artıran azim ve gayret ilimize hizmet olarak döndü. İlimiz tarihi hizmetlerle sizlerin ve hep birlikte yaptığımız çalışmaların neticesinde karşılaşmış olduk. İlimiz dünya ile yarışan bir şehir, ileri doğru giden ve kendi adından söz ettiren bir şehir durumuna geldi. Bu çalışmaların olabilmesi için biz çalışma arkadaşlarımızın mutluluğunu, huzurunu, inancını ve onun geleceğine sahip çıkmayı da en önemli bir görev olarak kabul ettik. Bir çalışan personelimizin parmağından bir damla kan akacağına yeri geldi canımızı ortaya koyduk. Çünkü o bize bir emanetti biz bu emanet en iyi şekilde sahip çıkmalıydık” dedi.



"Hizmetleri ihtiyaca göre yaptık"


Hep birlikte çok çalıştıklarını ve yorulduklarını vurgulayan Başkan Yanılmaz, “Ancak bu çok çalışmalar ve yorulmalar bu şehre çok büyük değer olarak döndü. Biz bu şehri yönetmeye değil, bu şehre hizmetkar olmaya geldik. Bu şehrin hizmetinde bulunmak bizler için bir onur ve gururdur. O zaman her birlikte bir yerinden yakalayacağız, bu hizmeti en iyi şekilde yapacağız dedik. Hizmeti yaparken, insanların inançlarına, dinlerine, dillerine, ırklarına ve siyasi görüşlerine göre ayrım yapmayacağız dedik. Şu mahalleden şu kadar oy aldık buraya bu kadar hizmet edelim mantığını attık. Tüm yaptığımız hizmetler ihtiyaçlara göre yapılan hizmetler oldu. Çok şükür 38 mahallede belediyenin elinin değmediği, hizmetinin gitmediği hiçbir yer kalmadı. Sadece merkezde değil diğer ilçelerimizde ve beldelerimizde hizmetlerimiz bir büyük şehir mantığı içerisinde devam etti” diye konuştu.



"Artık pür emanet bitti"


Taşeron sistemin çöpe atılmasını sağlayan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük çalışma hayatı reformuna imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, "Cumhurbaşkanımızın kararlılığı, başbakanımızın desteği ve bakanımızın büyük çabaları ile bu kangren olan bu sistemi hep beraber 2017’nin sonunda sonuçlandırdık. Yeni bir dönem başladı. Türkiye’de 1 milyona yakın taşeron şirketlerdeki arkadaşımız kadroya kavuştular. Hem kamu da hem de belediyedeler. Zaman zaman belediyedeki arkadaşlarımız diyor ki biz kadro almadık. Arkadaşlar yanılıyor. Artık pür emanet bitti. Belediyemizin kendi bünyesinde kendi çalışanı oldunuz. Toplu iş sözleşmesinin özellikle kadrolu arkadaşlarımız için getirilen düzenlemeler, bu sene içerisinde Türkiye’de yaptığımız en iyi toplu iş sözleşmelerinden bir tanesidir. Taban yevmiye 113’ten başlayıp, 120’ye 130’a kadar olan arkadaşlarımızın taban yevmiyeleri 160’lara çekildi. Daha sonrada birinci yıl 8 TL, ikici yıl 9 TL ilave edilmiş olması ücretlerimizde yüzde 25’in üzerinde bir artışı sağlamış durumdayız” şeklinde konuştu.


Şartların ve imkanların sınırlı ama ihtiyaçların sınırsız olduğunu aktaran Arslan, “Tabii ki bunun daha fazlasını hak ettiğinizden şüphemiz yok. Bu şehre hizmet etmen sizlerin inanıyorum daha fazlasına ihtiyacınız ve hakkını var. Ancak belediyenin de imkanlarını ve şartlarını ele alarak başkanımız terazinin kefesini dengede tutmak zorundaydı. Çalışanlarını memnun etmek, Elazığ halkını üzmemek aynı zamanda kamu oyunda da gereksiz bir tartışmaya fırsat vermemek için de dengeli davranmak gerekiyordu. Bu dengeli tutumu için Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TAV’ın beş havalimanına Frankfurt’da ödül TAV Havalimanları tarafından işletilen Almatı, Batum, Medine, Milas-Bodrum ve Tiflis havalimanları Skytrax tarafından düzenlenen ve yolcu oylarıyla belirlenen Dünya Havalimanı Ödülleri 2024’te en iyiler arasında yer aldı. Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları’nın işlettiği beş havalimanı Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde en iyiler arasında gösterildi. Ödüller Frankfurt’da düzenlenen ve 120’den fazla ülkeden iki binden fazla sektör temsilcisini buluşturan Passenger Terminal Expo’da (PTE) açıklandı. Medine Havalimanı, geçen seneki konumunu iki sıra yükselterek dünyanın en iyi 50 havalimanı içerisinde yer aldı. Orta Doğu’nun en iyi bölgesel havalimanı da seçilen Medine, aynı zamanda 5-10 milyon yolcuya hizmet veren havalimanları, Orta Doğu’da en iyi havalimanı personeli ve Orta Doğu’da en iyi havalimanları kategorilerinde ilk 10’a girdi. Almatı, Orta Asya’nın en iyi ikinci bölgesel havalimanı olarak gösterilirken Orta Asya’da en iyi havalimanları ve Orta Asya’da en iyi havalimanı personeli kategorilerinde ilk beşte yer aldı. Tiflis ve Batum havalimanları ise Doğu Avrupa bölgesinde en iyi ilk 10 içinde yer buldu.Tiflis Havalimanı ayrıca yolcu sayısına göre kendi kategorisinde en iyiler arasında sıralandı. Milas-Bodrum Havalimanı ise “En Çok Gelişim Gösteren” ilk 10 havalimanından biri oldu. Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri, dünya genelinde gerçekleştirilen havalimanı müşteri memnuniyeti anketiyle belirleniyor. 570’den fazla havalimanındaki müşteri hizmetleri ve tesislerini değerlendiren ödüller, dünya çapındaki havalimanları için mükemmellik standardı olarak kabul ediliyor.
İzmir İzmir Sığacık’ta yat limanı protestosu İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık’ta, Teos Marina’nın kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar vatandaşlar tarafından protesto edildi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Bugün burası genişleyince ne olacak? Denizin kalitesi düşecek. Balık artık eski balık olmayacak. Yerel hiç bir şeyimiz kalmayacak. Sığacık Körfezi; halkındır, balıklarındır, balıkçılarındır” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 40 milyon TL’lik yatırımla Sığacık Körfezi’nde bulunan Teos Marina’nın kapasitesini artırmaya yönelik proje hazırlamıştı. Bu gelişmelerin ardından, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in çağrısıyla marina önünde protesto düzenlendi. Seferihisar Belediyesi meclis üyelerinin yanı sıra eyleme; Seferihisar Kent Konseyi, Emekli SEN 2017, Çağdaş Seferihisar Derneği, Akarcalılar Derneği, Demokrasi Platformu, TEMAD, Türkiye Astsubaylılar Derneği, Seferihisar Halk Evleri Şubesi, Alevi Kültür Derneği, Seferihisar Çağdaş Kadın Platformu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de destek verdi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, marina yapımının başında verilen vaatlerin yerine getirilmediğini iddia etti. Yetişkin, “Marina yapılırken verilen sözler arasında; ‘Seferihisar halkına, Sığacık halkına katkılar sağlayacağı, otellerin devamlı çalışacağı’ vardı. Gördük ki burası sadece zengin kişilerin gelip yatlarını bağladıkları otopark gibi kullandıkları bir alan haline geldi” dedi. “Gerekirse bu işin başında yatıp nöbet tutmaya hazırım” diyerek kapasite artırımına karşı kararlılığını dile getiren Yetişkin, şunları söyledi: “2022 senesinde engel olduğumuz marinanın kapasite genişletilmesini, şimdi yine ÇED raporunda yaptıkları kurnazlıklarla önümüze getirdiler. Ulaştırma Bakanlığı, deniz ve kara toplam 67 dönüm alanda, 40 milyon liralık yatırım ile marinayı genişletmek istiyor. Sonra kalanların sayısı yine artacak. Gelecekler yine ’genişlememiz lazım ihtiyaç var’ diyecekler. Bu ihtiyacın sonu yok; ama doğanın sonu var.” Başkan Yetişkin, şöyle devam etti: “ÇED raporunda kendileri söylemişler. Projenin ekonomik ömrü 25 yıl. 25 yıl için bu denizi, doğayı, denizde yaşayan canlıları yok etmeye değer mi? Buradan başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere tüm bakanlıklara sesleniyorum; derdiniz ihtiyaç ise bizde ihtiyaç çok. Buyurun gelin önce onları çözelim. Doğada bir yeri bozdun mu, doğa senden intikamını yüz misli alır. Bugün burası genişleyince ne olacak? Denizin kalitesi düşecek. Balık artık eski balık olmayacak. Yerel hiç bir şeyimiz kalmayacak.”