GENEL - 29 Mayıs 2019 Çarşamba 09:35

Elazığ’da 200 kişilik sahur halayı

A
A
A
Elazığ’da 200 kişilik sahur halayı

Elazığ’da sahurun 23’üncü gecesinde bazı mahallerde olduğu gibi valilik önünde de bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı.

Elazığ’da sahurun 23’üncü gecesinde bazı mahallerde olduğu gibi valilik önünde de bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı.


Elazığ’da sahurun 23’üncü gününde Harput Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından sahur halayı etkinliği düzenlendi. Bu kapsamda valilik önünde bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup, davul ve klarnet eşliğinde halay çekip, çiftetelli oynadı. Uzun halay kuyruğu oluşturan vatandaşlar meşalelerin altında renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliği izlemeye gelen çok sayıda vatandaş ise telefonlarıyla sahur halayını görüntüledi.


Sahur halayının Elazığ Harput Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından düzenlendiğini belirten Dernek Başkanı Oğuzhan Gül, “Daha yeni kurulduk. 2 aylık bir derneğiz. Bu ikinci etkinliğimiz. Her yıl bu kültür yaşatılıyor. Biz de bu kültürü yaşatmak nedeniyle destekliyoruz. Derneğimiz tamamen gençlerden oluşuyor. 7’inci yaptığımız geleneksel sahur halayımız. Normalde bunu her yıl mahallede yapıyorduk bu yıl valilik önünde yapmaya karar verdik. Öğrenciler, vatandaşlar ve gençler bu kültürü yaşatma peşindeyiz. Yaklaşık 200 kişiydik. Çok güzel bir şekilde halayımızı çektik. Güzel bir görüntü olmasını istedik. Çünkü bu bizim Elazığ’ın geleneğinde olan bir şey. Kültürümüzü yaşatma peşindeyiz. Her yıl 23’üncü gecede yapıyoruz. her mahallede de bu yapılıyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.