GENEL - 30 Temmuz 2020 Perşembe 12:02

Elazığ’da mezarlıklarda ziyaretçi yoğunluğu

A
A
A
Elazığ’da mezarlıklarda ziyaretçi yoğunluğu

Elazığ’da Kurban Bayramı arifesinde mezarlıklarda ziyaretçi yoğunluğu yaşanmaya başladı.

Elazığ’da Kurban Bayramı arifesinde mezarlıklarda ziyaretçi yoğunluğu yaşanmaya başladı.


Kentte Asri Mezarlığı başta olmak üzere ildeki tüm mezarlıklar, Arife günü en yoğun günlerinden birini yaşadı. Sabah erken saatlerde başlayan mezarlık ziyareti gün boyu devam etti. Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen birçok kişi,kabir başlarında Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti. Kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizleyen vatandaşlar, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.


Arife günü mezarlıklara geldiklerini ifade eden Murat Cirit, “Eskiden olduğu gibi mezarlıkları ziyaret etmek gelenek ve sevaptır. Annemiz, halamız ve yakınlarımız hep buradalar. Onların ruhlarına Fatiha okumak için geldik. İnşallah bu şekilde devam ederiz. Allah rahmet etsin mekanları cennet olsun” dedi.


Büyüklerini mezarlıkta ziyarete geldiklerini dile getiren İsmail Kırınç ise, “Onların bayramlarını ziyaret etmeye geldik. Onlardan sonra evdeki ve köydeki büyüklerimizi ziyaret etmeye gideceğiz. Babam da köydeki mezarlıkta onunda bayramını kutladıktan sonra bayramımızı geçireceğiz” diye konuştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir TCG Nusret Müze Gemisi, İzmir’de ziyarete açıldı TCG Nusret Müze Gemisi İzmir’de ziyarete açıldı. Konak Pier’e demirleyen gemiye ziyaretçiler akın etti. Çanakkale Deniz Savaşı’nın önemli unsurlarından Nusret Mayın Gemisi’nin anısını yaşatmak adına 2011’de aslına uygun tasarlanan TCG Nusret Müze Gemisi, İzmir’de ziyarete açıldı. Konak Pier’e demirleyen gemiyi gezen ziyaretçilere Çanakkale Deniz Muhabereleri hakkında bilgi veren görevliler, Almanya’dan 1913’te Osmanlı Donanması’na teslim edilen geminin, 2011’de Gölcük Tersanesi’nde birebir inşa ediliş sürecini anlattı. Ayrıca görevliler müze haline getirilen kısımlarda geminin tarihçesini dair bilgiler aktardı. Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu tarafından ise geminin önünde bando konseri verildi. Çocuklar ilgiyle gezdi Ailesiyle müze gemiyi ziyarete gelen 14 yaşındaki Defne Avcı, müzenin çok güzel olduğunu belirterek, “İçeride hiç görmediğim şeyler, farklı yazılar vardı. Aşağı doğru görüntüler yansıtılıyordu. Çok beğendim” dedi. 8. sınıf öğrencisi Atakan Demirel de müze gemiyi çok güzel bulduğunu, içeride askerlerin yattığı yerleri ve kayıkların yer aldığı bölümleri gördüğünü belirtti. Demirel ayrıca gemilere ilgisinin olduğunu ve gemi sürmeyi çok istediğini kaydetti. Turistler de müze gemiye ilgi gösterdi İran’dan İzmir’e arkadaşlarıyla gelen ve müze gemiyi ziyaret eden turist Saba Sarraf ise “Biz İzmir’i çok ve Atatürk’ü çok seviyoruz. Gezmek için Türkiye’ye geliyoruz. Gemiyi çok beğendik” ifadelerine yer verdi. Müze gemi bugün kentten ayrılacak.
Muğla Köyceğiz’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Köyceğiz’de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. Etkinlikler, düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Kutlama etkinliklerine Köyceğiz Toparlar Ortaokulu bahçesinde devam edildi. Toparlar Ortaokulu bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, tüm öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak tarafından ödülleri verildi. Etkinlikler öğrenciler tarafından sergilenen halkoyunları ve çeşitli gösteriler ve şiir okumalarıyla devam etti. Gösterilerin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla törenin birinci bölümü son buldu. Törene Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş başkanları, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri öğleden sonra Köyceğiz Kulak Mesire Alanında devam etti.
Adıyaman Kahta’da 23 Nisan coşku ile kutlandı Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümü coşkulu bir programla kutlandı. Kahta, TPAO Atatürk İlkokulu ve Şehit Sevgi Yeşilyurt Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan programda, öğrenciler günün anlam ve önemine dair şiirler okuyarak ve çeşitli gösteriler ile yarışmalar sergiledi. Bu anlamlı etkinlikler, öğrencilerin milli bayramları daha yakından tanımalarına ve kutlamalarına imkan sağladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli ve protokol üyeleri günün anlam ve önemi ile ilgili düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödüllerini takdim etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında, “Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, milletimizin geleceğini kendi ellerine aldığı, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiği günü kutluyoruz. Bu önemli gün, aynı zamanda çocuklarımızın, yani geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bayramıdır. Bugün, çocuklarımıza yönelik olarak düzenlediğimiz etkinliklerle, onların bu özel günü daha anlamlı ve eğlenceli bir şekilde kutlamalarını sağlıyoruz. Çocuklarımızın geleceğe umutla bakmaları, milli ve manevi değerlerimizi benimsemeleri için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz” dedi. Programa Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, Cumhuriyet Başsavcıvekili Ersin Ünlü, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.